論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

今日發現佢洗杯只係攞住杯耳,用水求其沖下就算!
隻手掂都唔掂下隻杯邊同入面!!原來2年來我地啲杯就係咁洗

子爵府

如果咁洗杯, 應該有臭口水味,
我地全家對依D都好SENSITIVE

大宅

回覆:洗杯都要教

小朋友膠樽都一样,
求其浪下就算,
入面生晒\'san\',
全部系细菌。
屋企人吾死都算偷笑

男爵府

啱啱先又見到佢抹台係咁意hi 左台面小小位。已講過要連台邊都抹,因小朋友有時食野會整污糟!!
唔通要日日好似衞生幫咁逐樣chk 住???真係好影響心情。

男爵府

真係好懶喎!

男爵府

引用:真係好懶喎!

原帖由 lawpoohpooh 於 15-01-18 發表
真係好懶喎!
你地會留意工人做做下有冇偷工減料嗎?
我忍唔住話佢,做野唔好咁求其。抹少少又係要抹,抹晒又係要抹,況且我已經有講過。
我話,你成日唔聽指示做,鬧你又話好鬧你,唉,真係好憎做衰人呀!

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

工人真係好懶, 我要成日check小朋友返學個飲水樽, 真係可以dirty到有黑邊黑點....
神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

男爵府

引用:工人真係好懶, 我要成日check小朋友返學個

原帖由 2heiBBmama 於 15-01-18 發表
工人真係好懶, 我要成日check小朋友返學個飲水樽, 真係可以dirty到有黑邊黑點.... ...
咁你會點處理?

男爵府

回覆:2heiBBmama 的帖子

我地當然要check la,食壞係我地自己仔女,每逢星期日我就會大搜查有邊d 野要佢留意,例如,雪櫃d 食物,太耐我即刻掉,洗衣机洗下垃圾網,日常用品拎上手睇下仲有冇
唔可以靠哂工人,否則佢覺得自己好重要!

公爵府

好媽媽勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 2heiBBmama 於 15-01-18 發表

原帖由 Handsomewoman 於 15-01-18 發表
咁你會點處理?
見一次叫佢洗番乾淨,比佢知我係會定期check既……

神未曾應許天色常藍;但衪曾應許生活有力!

男爵府

引用:Quote:原帖由 Handsomewoman 於 15-01-18

原帖由 2heiBBmama 於 15-01-18 發表
見一次叫佢洗番乾淨,比佢知我係會定期check既……
我好冇用,成日猶豫覺得唔知點開口。

男爵府

引用:我地當然要check la,食壞係我地自己仔女,

原帖由 lawpoohpooh 於 15-01-18 發表
我地當然要check la,食壞係我地自己仔女,每逢星期日我就會大搜查有邊d 野要佢留意,例如,雪櫃d 食物,太 ...
做呀,啲食物成日放左好耐未煮佢死都唔提我。叫左佢啲野用戶剩少少就好出聲,但佢唔到冇晒都唔講!

男爵府

回覆:洗杯都要教?

一定要定時check,有時佢做緊都會順便望下得唔得,知佢地求其,得過且過,唔check住只會更求其,最終受害咪又係我地

大宅

引用:今日發現佢洗杯只係攞住杯耳,用水求其沖下

原帖由 Handsomewoman 於 15-01-18 發表
今日發現佢洗杯只係攞住杯耳,用水求其沖下就算!
隻手掂都唔掂下隻杯邊同入面!!原來2年來我地啲杯就係咁洗: ...
係咁㗎,全部都係咁e做咗個動作就算,抹嘢、抹地寫大字咁我冇出聲,但有汚積我會叫佢再抹,小朋友餐具我日日check,因試過幾次有橙、黑邊!

男爵府

引用:一定要定時check,有時佢做緊都會順便望下得

原帖由 vivienfong 於 15-01-19 發表
一定要定時check,有時佢做緊都會順便望下得唔得,知佢地求其,得過且過,唔check住只會更求其,最終受害咪 ...
擺明睇住佢做嗎?定暗地裡?日日做開嘅野,無端走去睇住好似好尷尬咁。。。唉

男爵府

引用:Quote:原帖由 Handsomewoman 於 15-01-18

原帖由 BABYANGLE 於 15-01-19 發表
係咁㗎,全部都係咁e做咗個動作就算,抹嘢、抹地寫大字咁我冇出聲,但有汚積我會叫佢再抹,小朋友餐具我日 ...
咁即係我果個係\"正常\",要咕一聲吞左啖氣落肚啦,,,

男爵府

回覆 Handsomewoman 的帖子

唉,,, 同妳個果一樣,永遠用野用到最後才出聲, 食淨2條菜心都唔煮埋佢唔知留嚟做咩鬼

大宅

引用:Quote:原帖由 lawpoohpooh 於 15-01-18 發

做呀,啲食物成日放左好耐未煮佢死都唔提我。叫左佢啲野用戶剩少少就好出聲,但佢唔到冇晒都唔講!

...
我果個又係咁,煮飯開爐才說冇油

子爵府

佢冇心做點教都冇用。又係懶蟲一條

男爵府

引用:Quote:原帖由+vivienfong+於+15-01-19+發表

原帖由 Handsomewoman 於 15-01-19 發表
擺明睇住佢做嗎?定暗地裡?日日做開嘅野,無端走去睇住好似好尷尬咁。。。唉

...
暗地裡行開行埋𥄫下

首頁

尾頁

跳至