懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

20w響屯門醫院引產,淨係俾我同老公望下bb,一張相都唔俾影
姑娘仲話未滿24w會拎去化驗,然後掉

有冇jm都係咁,相都冇一張留起?

p.s.BB係完整咁排出黎,冇畸形果d

禁止訪問

食得好勳章

大宅

引用:20w響屯門醫院引產,淨係俾我同老公望下bb

原帖由 nita2012 於 15-01-18 發表
20w響屯門醫院引產,淨係俾我同老公望下bb,一張相都唔俾影
姑娘仲話未滿24w會拎去化驗,然後掉
我24週引產都無相比的

男爵府

回覆 ucheyuki 的帖子

朝早10點塞藥,1個鐘後出血,隔3,4個鐘塞1次,直到想生為止,我等到凌晨3點bb先肯出黎
如果太痛可以打止痛針
我凌晨53分頂唔順要求打止痛針,佢1點2先同我打
但打左我都係痛到pk
feel到bb想出黎我就通知姑娘,佢叫我忍住再拎盤俾我,
拎左先幫我睇下出緊未,但我忍果時bb縮番入去...所以姑娘睇唔到話未得
咁我就要求留低個盤俾我備用,跟住等幾分鐘bb終於出黎,
姑娘話痛果時先出力

bb出左黎就通知姑娘,姑娘話醫生叫我等胎盤會唔會自動排出黎
結果等左勁耐先推我見醫生,佢再幫我按肚清

再陰超睇排清未,但聽到d醫生傾計,話好少排得乾淨
最後我第2日刮宮,醫生話食藥排都係塞藥果種黎,
要排,塞藥已排左,同埋我發炎指數高,怕發炎問題仲大

整個過程都係訓響床度,我就住c5婦科大房,想wc就問姑娘拎盤響床上解決,自己準備紙巾,濕紙巾同孕婦衛生巾,因為如果大便都響床解決。最好買番有扣,綁住果隻巾,但要買埋繃帶黎綁。因為排左出黎仲要照排晒未,之後會幫你綁有扣既m巾。

大宅

回覆:引產,影相

我上年8月17w多都引左,BB原整,瑪麗醫院有主動問我要唔要相同腳印架喎!

禁止訪問

食得好勳章

伯爵府

我14w4bb ,自己影相,港安
姑娘有同bb沖涼,磅重,再俾我地影相,有個卡片寫住我之子既資料,出生日期時間重量性別

伯爵府

引用:回覆 nita2012 的帖子謝謝你回應 咁你老公

原帖由 ucheyuki 於 15-01-18 發表
回覆 nita2012 的帖子

謝謝你回應 咁你老公咪唔可以響你身邊囉
我係港安老公全程係到,生左e生檢查完再即時刮宮,有同bb沖涼影相磅重

你加油!!

伯爵府

引用:Quote:原帖由+ucheyuki+於+15-01-18+發表回

原帖由 conniebebe 於 15-01-18 發表
我係港安老公全程係到,生左e生檢查完再即時刮宮,有同bb沖涼影相磅重

你加油!!
知唔知什麼原因要引產?

男爵府

艾妃兒 發表於 15-1-18 20:34
引產都無相比的
我就係見威院果d係醫院主動幫人影相又留腳印
想知屯門醫院憑咩唔俾我地影相

大宅

育兒性格勳章 BK Milk勳章

我前年個bb係16-22周時無左心跳,係廣華做引產,當時姑娘都有問之後會唔會再睇bb,會問你要唔要bb有相同腳印仔既卡...

男爵府

而家醫院雪住bb
唔俾影相我可以去邊申訴?

伯爵府

引用:Quote:原帖由 conniebebe 於 15-01-18 發表

原帖由 Bcjb 於 15-01-18 發表
知唔知什麼原因要引產?

侯爵府

我當時都無相
諗起都心痛

大宅

引用:我當時都無相諗起都心痛

原帖由 marykk 於 15-01-21 發表
我當時都無相
諗起都心痛
比著我冇相真係會好傷心。Keep住張相好似BB仍然喺我身邊咁,佢始終係我BB我唔想忘記左佢個樣。

男爵府

ucheyuki 發表於 15-1-18 22:42
回覆 nita2012 的帖子

謝謝你回應 咁你老公咪唔可以響你身邊囉
BB等到爸爸收工先肯出黎,佢收工趕黎見BB

男爵府

cwl0313 發表於 15-1-21 22:17
比著我冇相真係會好傷心。Keep住張相好似BB仍然喺我身邊咁,佢始終係我BB我唔想忘記左佢個樣。

...

其實就算有相,我都未必會拎出黎睇
主要係我老公好想要,我又見其他醫院係可以影相我覺得唔公平

我係因為穿水而且入院後發炎指數升到3x,,醫生話正常係5

訓左4日醫院再照,d羊水越黎越少

我本黎仲想等,但d羊水仲係咁流根本補唔番

再等落去只會冇晒羊水,BB會變畸形同窒息

最後唯有放棄

塞藥果朝姑娘仲有聽BB心跳,正常到不得了

但我就要放棄佢

大宅

nita2012 發表於 15-1-22 02:02
其實就算有相,我都未必會拎出黎睇
主要係我老公好想要,我又見其他醫院係可以影相我覺得唔公平
我睇到個post喊左出黎, 點解會無啦啦穿水﹖有無去問私家醫生意見﹖我成日覺得政府醫院靠唔住, 尤其是屯門醫院個名臭晒!

男爵府

我18wk早產,瑪嘉烈都有俾腳印咭都影相,但我無影淨係睇左一陣,回憶在心中就夠

大宅

我18號發現 因為bb冇郁2日 開頭吾為意 因為平時佢吾算郁得大力 我以為仲細我感覺吾到 但覺得吾對路即刻去私家照 點知冇左心跳 24weeks 了 好傷心*我都系當日去左屯門醫院睇 佢話塞藥好痛同好傷 叫我等一排睇下可吾可以自然排出 話自然冇塞藥甘痛同排清機會大啲*宜家我仲等緊 佢幫我check住驚發炎 一有小小吾對路就會塞藥*但佢話會幫bb影相同印腳印 話可以自己影相都得!我好驚

首頁

尾頁

跳至