婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 baba930 於 08-5-8 15:01 發表
我奶奶好鍾意將(可能有2樣)食剩的魚一齊煲木瓜湯,我真是好難頂, 終於昨晚我就無飲,因次次叔,伯返來食飯後,過2日就會煲,好似食緊人哋口水未,我真是頂唔住, 我已飲咗好耐,連我囡囡都唔俾佢飲,其實是否好衰呢,我知奶奶 ...

下,你話之前拆肉起骨,用黎煲湯就話o者,
邊有人食完先用嫁,咁咪食人口水尾,
梗係唔好飲啦

伯爵府

畀面勳章 大廚勳章

嘩! 咁唔衛生架! 聽到都想反胃!!!

複式洋房

如果真係要發生,可唔可以先下手為強,魚上枱之前,最好加豉油之前tim.動動手,將魚骨起左出黎,仲可以同佢講咁樣干淨d.唔洗有醬油味. 又慳d. 好似有supportive tim. haha.
如果要阻止,請佢個仔出聲好了.

與您共渡快樂時...天天都唔簡單!

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

愛 我 就 別 傷 害 我

大宅

我一定唔會飲!!!!!!!!!!!

食剩既魚蓉蓉爛爛,翻煮嚟食都嘔心啦mouth: ~更何況要嚟煲湯?千祈唔好忘記~~~上手食既時候條魚有餸汁架 !!!!!無論蒸、煮、炸、炆...都有汁,溝埋落d水度煲滾佢當湯飲,真係連隔夜飯都嘔埋出嚟 !我最怕d餸汁溝埋一齊 !!!!莫講話當湯飲,有時我見我媽咪將A餸放落B餸,或者用裝過A餸既碟嚟放B餸,我都接受唔到 !

所以~~我真係好佩服樓主你既容忍力 !同時亦為你及早回頭是岸感到高興~~

男爵府

你們會唔會飲食剩的魚煲的湯

有時我c6都會話啲湯咸呀,等99下次唔好再放食剩的魚,但最衰係大哥和叔仔話好味,唔咸呀你熱氣喎,真是想打佢,我想我要堅持唔好再俾呀囡飲,重有食剩的豬肉都放去煲番茄薯仔

大宅

想到要食人地d口水我就

大宅

你應該叫你99去參加環保團體, 一定能令大家知道什麼是"循環再造"

原文章由 baba930 於 08-5-13 11:37 發表
有時我c6都會話啲湯咸呀,等99下次唔好再放食剩的魚,但最衰係大哥和叔仔話好味,唔咸呀你熱氣喎,真是想打佢,我想我要堅持唔好再俾呀囡飲,重有食剩的豬肉都放去煲番茄薯仔 ...

首頁

尾頁

跳至