自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

:-) :hammer: :verycold: :chair: :sm:

水晶宮

引用:treasure all the time with your petsthey

原帖由 hksunshine 於 15-01-20 發表
treasure all the time with your pets

they are always the best friend
同意

公爵府

個樣仲好精靈呀, 狗狗&樓主加油

翡翠宮

回覆:beiette 的帖子

係,養狗狗真係一生一世,你同你c6 對隻狗狗真係好好,希望佢餘下日子開心同舒服

禁止訪問

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

樓主,你同你老公真係好有愛心

自問不如,幸無養寵物,安心

大宅

好想喊,我都係愛狗愛到病態果種。。有時蘋果見到D虐狗新聞眼淚嘩嘩出來

大宅

我隻狗都13歲, 近呢兩個月好多問題湧出黎.
眼睇唔清, 耳聽唔到, 腰骨有事唔夠力, 腦退化, 忍唔到小便, 面骨同肌肉退化食唔到硬野.

初初發生時, 自己真係接受唔到日日喊, 唔知點樣幫到佢.

而家成家人當佢BB咁湊, 連我兩個女都呷醋個個都理阿哥 (佢地稱呼我隻狗做阿哥), 冇人理佢地. 佢咁樣反而情況好左, 精神左, 雖然我地忙左好多, (佢只可以食蒸肉粒同BABY FOOD, 要逐粒餵), 但大家都有個共同目標醫返好佢.

侯爵府

畀面勳章

引用:我隻狗都13歲, 近呢兩個月好多問題湧出黎.

原帖由 dahahahk 於 15-01-20 發表
眼睇唔清, 耳聽唔到, 腰骨有事唔夠力, 腦退化, 忍唔到小便, 面骨 ...
係…… 佢地D問題同一時爆出黎…… 其實就同人一樣,如果見到自己父母失禁行唔到路都會心up… 我地做到既就係令佢地開心咁行埋最後既路

寶石宮

beiette 發表於 15-1-19 23:11
不知不覺間,屋企隻狗就黎18歲,陪左我13年,13年內既轉變,由當初佢無時無刻跟住我尾變成宜家我陪佢,由當 ...
多燕你
你老公

侯爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 beiette 於 15-01-20 發表應

原帖由 我愛Corina 於 15-01-20 發表
獸醫話佢病所以成日發癲咬人,事實佢真係周身病,加上我姑奶生完個仔後,兩公婆對隻狗180度轉變(我老爺奶奶 ...
踢狗 好衰呀!!!!!!!!

伯爵府

回覆:很老的老狗……

男爵府

所以要好好珍惜同狗狗相處的時刻,我當正狗狗已經係家庭一份子

子爵府

哭佐

男爵府

引用:我隻狗都13歲,+近呢兩個月好多問題湧出黎.

原帖由 dahahahk 於 15-01-20 發表
眼睇唔清, 耳聽唔到, 腰骨有事唔夠力, 腦退化, 忍唔到小便, 面骨 ...
加油呀!我狗狗走前一年,我冇返工,每日都照顧佢!因為當時佢失禁,每2-3小時就要換尿片,雖然辛苦,但好開心呢一年陪住佢!

男爵府

引用:Quote:原帖由+dahahahk+於+15-01-20+發表我

原帖由 beiette 於 15-01-20 發表
係…… 佢地D問題同一時爆出黎…… 其實就同人一樣,如果見到自己父母失禁行唔到路都會心up… 我地做到既就 ...
樓主!加油!

首頁

尾頁

跳至