在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:老闆長期用WHATSAPP我,+不分時間令到我覺得

原帖由 mindpoint 於 15-01-20 發表
老闆長期用WHATSAPP我, 不分時間令到我覺得好似24小時工作一樣. 係你地會點做呢? ...
扮睇晤到,有時就算係老闆,你都要俾條底線佢知,例如7:00後吾覆(當然吾可以比佢見到你online緊),第日問番你,你say sorry話睇吾到,因為呀仔一到夜晚成日喊。。。whatever ,試多一兩次,你老細就會收兵

大宅

引用:咁真係睇下你老細係咩人,+同埋你自己個rank

原帖由 Bbtvsvod 於 15-01-20 發表
咁真係睇下你老細係咩人, 同埋你自己個ranking

我老細都不論任何時間whatsapp我, 我始終係屬於管理層, 覆 ...
But it really depends on how frequent he whatsapp u and how much u earn (even management level)....but if sales ...then I can understand

複式洋房

回覆:babypigpig 的帖子

我公司都係,suppose員工要時時刻刻check email, 要將公司email裝落自己部手機度,收工、星期六、日、紅日同埋攞自己假都要不停回覆及跟進,無一刻可以真正離開工作。

侯爵府

回覆:老闆WHATSAPP我

唔理,除非佢出糧計埋呢24小時,否則呢份工都係做唔長遠

公爵府

回覆:mindpoint 的帖子

唔check,唔覆 佢whatsapp。

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

首頁

尾頁

跳至