在職全職

跳至
[在職媽媽] 老闆WHATSAPP我

首頁

尾頁

大宅

老闆長期用WHATSAPP我, 不分時間令到我覺得好似24小時工作一樣. 係你地會點做呢?

男爵府

唔理佢

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔理可以嗎?

伯爵府

畀面勳章

回覆:老闆WHATSAPP我

過咗office hour就唔會理。

洋房

得閒先覆

男爵府

睇完咪覆 "OK! 我明天返到公司會跟" 等佢知office hour已過!!

wcpcelia    發表於 15-1-21 14:22
fatpanda    發表於 15-1-20 14:51

翡翠宮

落班時候就敷衍下佢,返工嘅時候先做

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

wahiuma 發表於 15-1-20 13:46
落班時候就敷衍下佢,返工嘅時候先做
我都係架, 我老板好多時都會把佢自己同客人的對話 forward 比我, 我唔會主動問佢我有咩要跟進呀, 我唔出聲, 會等佢主動叫我做, 唔好比老板一個習慣就係我地緊張d 工作多過佢, 始終盤生意係佢, 唔係我~
<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

大宅

咁真係睇下你老細係咩人, 同埋你自己個ranking

我老細都不論任何時間whatsapp我, 我始終係屬於管理層, 覆到就覆, 係冇晒私人時間, 但如果你要等佢出聲做野, 佢會覺得你冇initiative做野

公爵府

咁翻工時間咪理佢囖,收咗工就算喇

男爵府

回覆 mindpoint 的帖子

我老闆用Wechat, 情況和你一樣, 因大部分都是可以用電郵, 電話, whatsapp處理的工作, 所以我會做. 若真的操作不了, 我便回老闆Wechat, 告知第二天上班立即處理.

侯爵府

水晶宮

i don't have whatsapp

珍珠宮

2018復活節勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我老闆都係長期WHATSAPP我做野, 有時半夜佢諗到要我做既, 都會照WHATSAPP。
我冇乜所謂, 因為已習慣了。

翡翠宮

我會睇下係咪urgent 先覆

男爵府

我會九點後用飛行模式。收唔到

大宅

我老闆仲絕,喜歡星期六、日,晚上的時間send e mail比人,叫你在deadline前完成工作,通常deadline係1、2日,等到第日返工check,即是要即日或第二日交。仲有,佢會話你唔check e mail,佢覺得你應該時時刻刻check e mail。

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆佢OK, 但office hour先致做囉...

我又唔抗拒喎, 老闆通常諗到咩就要出聲叫人做, 因為遲左佢會唔記得... 明呀, 因為我都係一樣
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

翡翠宮

fatpanda 發表於 15-1-20 14:50
我都係架, 我老板好多時都會把佢自己同客人的對話 forward 比我, 我唔會主動問佢我有咩要跟進呀, 我唔出聲, ...

係囖,如果係自己嘅生意就話緊張D,我都係打份工

大宅

我都好憎我阿頭放工後或放假WHATSAPP我關於工作既野...

我吾會覆, 而家WHATSAPP中有個FUCTIOIN, READ左會有2個BLUE TICK, 未READ係無TICK....

吾好READ, 佢咪以為你未睇...當吾知囉...咁放工OR放假吾係一定要24小時ON CALL等你WHATSAPP我架MA

首頁

尾頁

跳至