母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

我都餵了約4個月了,個胸都係勁鬆 ! 真係變成"八字波" 個種呀 因為我都係用無wire 的bra, 如果用wire 的bra 又驚住乳線影響奶量及驚發炎...真係唔知點算..!

我而家都唔想俾我老公見啦....

原帖由 MayBride 於 09-3-24 09:02 發表
I feed almost 2 months...not yet 鬆 but they "turn" to the side law because the bra I'm wearing is wireless. So now I wear this bra at night and change to soft wire bra during day time. I am also try ...

別墅

咁我都發覺餵人奶bb係健康些/抵抗力強d, 好似我個細女, 我現在4個月大, 食全人奶。早排佢有些傷風, 流鼻水, 我都無帶佢睇醫生,佢自己過幾日就好番了。醫生都話bb有媽媽的抗體係健康d..

不過都係個句啦...為左bb無左個胸, 又影響夫妻感情, 真係唔知直唔直得....

原帖由 peaceaa1122 於 09-3-26 02:05 發表
我餵到3.5歲, 我都係用無wire(但有些許承托力, 係triumph無wire果D), 又唔係好覺, 只係覺細左.

但囡囡病時就好覺食人奶係唔同, 佢的自我康復能力真係好好, 例如. 有時前一晚or朝早發燒, 係100度多+傷風, 到食完早餐 ...

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊