跳至

首頁

尾頁

男爵府

bb由出生至今影左好多相, 一直都儲係電腦裏面, 但儲儲下個電腦都就快full,而且又驚部腦會壞...請問大家會點儲起的相? 燒碟嗎?我聽人講的碟耐左會開唔到...咁點算好

大宅

首先, 你部電腦可能要加 ram, 加大記憶體.

仲可以upload上網, 我用呢個都ok
(www.kodakgallery.co.uk)

另外, 我地會買好多sd card, 唔會delete d 相, 近排sd card 平左好多, 2GB 都係約$110.-, 仲有4GB, 不過我部相機 support 唔到4GB.

[ 本文章最後由 IVYCHAN2007 於 08-5-9 11:54 編輯 ]

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

buy an external hardisk!

原文章由 碟碟 於 08-5-9 11:40 發表
bb由出生至今影左好多相, 一直都儲係電腦裏面, 但儲儲下個電腦都就快full,而且又驚部腦會壞...請問大家會點儲起的相? 燒碟嗎?我聽人講的碟耐左會開唔到...咁點算好 ...

大宅

me tooo

原文章由 welcome 於 08-5-9 11:59 發表
buy an external hardisk!

男爵府

唔好嚇我呀..我都係燒碟儲相架..仲由大仔開始燒..到而家都成4年喇..如果一旦冇晒..

大宅

買external hardisk 好似太誇張, 我都只係燒碟, so far 一年來就算影好多, 我都只需燒2隻 dvd .... 不過save 好耐先燒一次.

大宅

唔係化, 我都係燒碟儲相架

原文章由 jollydophin 於 08-5-9 12:58 發表
唔好嚇我呀..我都係燒碟儲相架..仲由大仔開始燒..到而家都成4年喇..如果一旦冇晒..

複式洋房

我都係買外置hardisk,因為啲video都好大容量,用佢就可以一次過將所有相同video save晒落去

男爵府

我想問下你o的相既size大約有幾大可能我set 相機時set 左high definition, 毎張相都有2千幾kb, 所以會佔好多位,但我又唔知好唔好縮細佢, 因為驚縮細左到要曬大相時曬唔到....

原文章由 alysiayip 於 08-5-9 14:12 發表
買external hardisk 好似太誇張, 我都只係燒碟, so far 一年來就算影好多, 我都只需燒2隻 dvd .... 不過save 好耐先燒一次.

首頁

尾頁

跳至