跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原文章由 梁師奶~梁bb 於 08-5-12 12:10 PM 發表

hello..你好
我都想知第二胎個肚係咪會漲得快d..
我自己都覺得個肚大左..

我朋友個家姐都第二胎,佢話佢家姐幾個月個肚已經好大,好似吹波甘

伯爵府

原文章由 梁師奶~梁bb 於 08-5-10 08:16 PM 發表
hello..大家好..
我岩岩係5月6號check到有左bb...
今次係第二胎喇..而家大b岩岩14個月..
細b而家5weeks多d
我將會係廣華生..
你地呢?

我都諗住去廣華,本來諗住去威記架,不過要我試生先取消去威記

大宅

醒目開學勳章

原文章由 焯賢媽咪 於 08-5-12 15:16 發表

我朋友個家姐都第二胎,佢話佢家姐幾個月個肚已經好大,好似吹波甘

嘩..咁到8..9個月個時個肚咪超級巨形囉..哈哈

大宅

醒目開學勳章

原文章由 焯賢媽咪 於 08-5-12 15:38 發表

我都諗住去廣華,本來諗住去威記架,不過要我試生先取消去威記

咁岩呀..我都係去廣華生..
你約左幾時第一次去廣華產檢呀?我就7月10號先第一次..
我自己就諗住5月尾出去搵私家照一次先..我聽人講..第二胎好似無得照u/s同結構..
我第一胎係開刀..我諗今次都應該會係開刀...

伯爵府

原文章由 梁師奶~梁bb 於 08-5-12 04:31 PM 發表

咁岩呀..我都係去廣華生..
你約左幾時第一次去廣華產檢呀?我就7月10號先第一次..
我自己就諗住5月尾出去搵私家照一次先..我聽人講..第二胎好似無得照u/s同結構..
我第一胎係開刀..我諗今次都應該會係開刀... ...

我未去登記呀,因為我唔知邊一日係登記產檢
如果去廣華生,第二胎可以選擇開刀或試生,因為我上一次小產前都係去廣華做過一次產檢,我問過佢地

大宅

早晨呀各位0901媽咪,嘩,多左幾個媽媽報到,我要張大隻眼認識下大家先 疑,好多都係第二任媽媽

Kellyaugust,你點呀,重有無流啡?好D未?

大宅

ricfa

good morning. no more brown discharge la. heee. but still a bit worry. so , really hope time can passes fast. ...........as i didn't feel any discomfort. which make me a bit worry.

how do u feel?

welcome and hello to all moms.
原文章由 ricfa 於 08-5-13 10:30 發表
早晨呀各位0901媽咪,嘩,多左幾個媽媽報到,我要張大隻眼認識下大家先 疑,好多都係第二任媽媽

Kellyaugust,你點呀,重有無流啡?好D未? ...

伯爵府

大家去左登記未呀?

大宅

回覆 #2 Kellyaugust2004 的文章

Kellyaugest,無事就好喇!唔好太擔心,放鬆D,BB都成長得健康D。
我都無乜事了,我一有機會就休息,胃口就一時時,奇奇怪怪咁。今日又開工,唯有樣樣小心D喇

焯賢媽媽,我無登記呀,諗住去浸會生,上次都係在浸會生。

大宅

原文章由 焯賢媽咪 於 08-5-12 00:16 發表
我今日量就粗左幾吋,我都嚇左一跳,你而家個BREST重有無谷住呀?我重有呀,都唔知係咪有問題?

BREST~~~~~
好谷呀,呀女挨過黎都痛呀

伯爵府

原文章由 ricfa 於 08-5-13 11:40 AM 發表

BREST~~~~~
好谷呀,呀女挨過黎都痛呀

我以為自己有問題呀

大宅

ricfa

yes, u're right. i should take it easy. and be happy.
when will u do the next checkup?

原文章由 ricfa 於 08-5-13 11:35 發表
Kellyaugest,無事就好喇!唔好太擔心,放鬆D,BB都成長得健康D。
我都無乜事了,我一有機會就休息,胃口就一時時,奇奇怪怪咁。今日又開工,唯有樣樣小心D喇

焯賢媽媽,我無登記呀,諗住去浸會生,上次都係在浸會生。 ...

珍珠宮

畀面勳章

大家好呀,我今早到仁安覆實有了,預產期1月中,請問大家會係幾時同公司講呢?

大宅

Kellyaugust, i will have next check up on 22/5 which doctor said we can see bb more in detail.

arale1668, my suggestion is to tell your boss as early as possible,怕蝕底

複式洋房

hi. 焯賢媽咪....廣華好似日日都有得登記架wo..只係時間唔同. 你要打去問下...我第一次去廣華產檢係26/6. 上星期去左私家檢查都係第一次. 4星期會再去私家的. 依家安排做oscar既野呀..唔知有無位呢? 我都係第一胎.

用戶要求終止服務

我今日book左5月28日去健康院做產檢呀!~
你o地book左未呀???

洋房

Hi everyone, I go to check today, confirm I have baby, this is my third baby already, I have elder daughter 3 1/2 years, younger son 1 1/2years, and this is the third one!!! did anyone who also have two baby already??
Kannes Yeah!!! :-D

大宅

lun_shan925
i will do the 1st check up next Tue .
how do u feel these days?
heeee

原文章由 lun_shan925 於 08-5-13 13:54 發表
我今日book左5月28日去健康院做產檢呀!~
你o地book左未呀???

大宅

kannes

wah! really great! your husband and your must live kids very much. are u a working mom or a full time mom?

原文章由 kannes 於 08-5-13 14:14 發表
Hi everyone, I go to check today, confirm I have baby, this is my third baby already, I have elder daughter 3 1/2 years, younger son 1 1/2years, and this is the third one!!! did anyone who also have t ...

伯爵府

原文章由 emily_tsy 於 08-5-13 01:47 PM 發表
hi. 焯賢媽咪....廣華好似日日都有得登記架wo..只係時間唔同. 你要打去問下...我第一次去廣華產檢係26/6. 上星期去左私家檢查都係第一次. 4星期會再去私家的. 依家安排做oscar既野呀..唔知有無位呢? 我都係第一胎.:h ...

我今日去過廣華,佢唔收我,而家新例唔收第二區

首頁

尾頁

跳至