跳至

首頁

尾頁

複式洋房

其實我都有聽聞過唔收第2區架..所以我報左我娘家地址囉... , 甘依家你點算呀....

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原文章由 emily_tsy 於 08-5-14 09:42 AM 發表
其實我都有聽聞過唔收第2區架..所以我報左我娘家地址囉... , 甘依家你點算呀....

唯有係威記生啦

大宅

good morning all moms,

sleep well last night?

焯賢媽咪

sorry to hear the news. any other options?

伯爵府

原文章由 Kellyaugust2004 於 08-5-14 10:20 AM 發表
good morning all moms,

sleep well last night?

焯賢媽咪

sorry to hear the news. any other options?

早晨呀,其實得兩個選擇,一係威記,一係東區羅

男爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

hello everybody

我e+大約6weeks3days, 我有個2歲女, e個係第2個, so far e+身體都o.k., 但胃口好差, 成日覺得個胃好悶, 又唔食得多, 成日胃痛, 我老公e+都仲未知, 我諗住下星期覆疹後先話佢知. e+煩緊係大住個肚唔知湊唔湊得點大女, 佢成日要我抱.

伯爵府

原文章由 judychung 於 08-5-14 12:12 PM 發表
hello everybody

我e+大約6weeks3days, 我有個2歲女, e個係第2個, so far e+身體都o.k., 但胃口好差, 成日覺得個胃好悶, 又唔食得多, 成日胃痛, 我老公e+都仲未知, 我諗住下星期覆疹後先話佢知. e+煩緊係大住個肚唔 ...

點解你重未同你老公講既?

男爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實係因為5/10號, 我諗住去我伯娘出殯, 如果佢知道, 一定唔比我去, 但我最後都無去, 因我家姐極力反對. 跟住5/11母親節要同阿媽食飯, 如果佢知我有左, 又會諸多藉口唔想我去, 所以咪唔同佢講住law.

伯爵府

原文章由 judychung 於 08-5-14 12:30 PM 發表
其實係因為5/10號, 我諗住去我伯娘出殯, 如果佢知道, 一定唔比我去, 但我最後都無去, 因我家姐極力反對. 跟住5/11母親節要同阿媽食飯, 如果佢知我有左, 又會諸多藉口唔想我去, 所以咪唔同佢講住law. ...

我今個星期六婆婆出殯,我屋企人都唔想我去,但我唔肯

用戶要求終止服務

原文章由 Kellyaugust2004 於 08-5-13 16:28 發表
lun_shan925
i will do the 1st check up next Tue .
how do u feel these days?
heeee

hello!~咁你記得到時帶齊o野去產檢呀!~^_*
我今日都ok呀,hehe!~
前幾日作小產,所以而家留o左o係屋企休息呀!~
你呢?有無唔舒服呀??記得多d休息呀!~
樣樣都要小心呀!~^_*

男爵府

大家e+閞始食營養餐未呀? 我未, 連奶都未飲, 淨係閞始食葉酸.
你地會唔會食materna呀?

子爵府

大家好, 我都黎報到先, 我都岩岩有左第2胎啦, 大仔而架有21個月, 我估細b而架應該有4wk 多d, 因為我未去照u/s, 而且我排卵期又遲左, 所以預產期應該會變,

我book 左最快都要成5月29日先有得照u/s, 希望到時可以見到有心跳啦

不過我尋日已經book 埋威記照oscar啦~~

[ 本文章最後由 Bebichhichi 於 08-5-14 12:47 編輯 ]

子爵府

我都係尋日先至開始飲奶咋, 今日先食番葉酸.
我應該唔會食materna啦, 因為婦產科e生應該會開其他vitamin 比我.

營養餐即係d咩野食呀? 我仲記得我上一胎生前重左成5xlbs, 所以今胎一定要好好control 先得

原文章由 judychung 於 08-5-14 12:39 發表
大家e+閞始食營養餐未呀? 我未, 連奶都未飲, 淨係閞始食葉酸.

大宅

hi~~~各位好!
我尋日係公司有流血,所以返返下工就走左,休息左一晚,今日好D掛。
我都有食葉酸&VITAMIN,未飲奶,遲D等十二週後先飲應該無問題既。

大宅

ricfa

take good care ah . do u need to call back to clinic and ask nurse what can u do? my Dr give me some vaginal medicine and injection. it can stop the bleeding. rest more ah . how about take a few days rest at home?

原文章由 ricfa 於 08-5-14 13:07 發表
hi~~~各位好!
我尋日係公司有流血,所以返返下工就走左,休息左一晚,今日好D掛。
我都有食葉酸&VITAMIN,未飲奶,遲D等十二週後先飲應該無問題既。 ...

大宅

hello judychung,
i drink milk everyday. and taking folic acid. i will take materna once a few days. heeee

are u a full time mom? try not to hold your daughter as this is very dangerous. talk to your husband and ask him or your maid (if any) to help. take care ah

原文章由 judychung 於 08-5-14 12:39 發表

[ 本文章最後由 Kellyaugust2004 於 08-5-14 13:26 編輯 ]

大宅

lun_shan925

hi, i'm doing fine , nothing too discomfort. except still have those "m come feeling" in the morning. i.e. bad tummy, tired back.... do u have these?

my appointment changed to 23/5. i hope can hear bb heartbeat as well.

take care yourself too
原文章由 lun_shan925 於 08-5-14 12:37 發表

hello!~咁你記得到時帶齊o野去產檢呀!~^_*
我今日都ok呀,hehe!~
前幾日作小產,所以而家留o左o係屋企休息呀!~
你呢?有無唔舒服呀??記得多d休息呀!~
樣樣都要小心呀!~^_* ...

大宅

Bebichhichi
welcome and hello. r u a full time mom /working mom?
i've a 5 yr old boy. he is very naughty. hee... take care ah .

原文章由 Bebichhichi 於 08-5-14 12:39 發表
大家好, 我都黎報到先, 我都岩岩有左第2胎啦, 大仔而架有21個月, 我估細b而架應該有4wk 多d, 因為我未去照u/s, 而且我排卵期又遲左, 所以預產期應該會變,

我book 左最快都要成5月29日先有得照u/s, 希望到 ...

子爵府

ricfa,

留血要小心d wor, 你有無食中藥安胎呀? 我之前第一胎都係有留, 食左中藥先無事咋. 你要休息多d呀.

原文章由 ricfa 於 08-5-14 13:07 發表
hi~~~各位好!
我都有食葉酸&VITAMIN,未飲奶,遲D等十二週後先飲應該無問題既。 ...

大宅

謝謝你關心呀,可能我尋日太唔小心,鐏低起身好多次,今日我會特別小心。
係呀,我第一胎都試過打針,所以如果我情況有變,我會睇醫生。請假就難D,公司都有野要跟,不過一夠鐘放工我就會走 希望一切OK啦!

原文章由 Kellyaugust2004 於 08-5-14 13:22 發表
ricfa

take good care ah . do u need to call back to clinic and ask nurse what can u do? my Dr give me some vaginal medicine and injection. it can stop the bleeding. rest more ah . how about take a f ...

子爵府

Kellyaugust2004,,

我係一個working mom. 你今胎係咪都想生女呀? 其實我想追個女呀, 有個好字? 係呢, 你照左u/s未呀?

原文章由 Kellyaugust2004 於 08-5-14 13:30 發表
Bebichhichi
welcome and hello. r u a full time mom /working mom?
i've a 5 yr old boy. he is very naughty. hee... take care ah .

首頁

尾頁

跳至