跳至

首頁

尾頁

別墅

時間真係過得好快,眨下眼BB已經1歲大喇,忽然好無聊咁睇返0705媽媽會之前既對話,好得意,由BINGO到BB出世,再到BB慢慢長大,個感覺好得意好WARM又好親切,雖然大家唔係成日出黎GETHERING,不過感覺真係好好,希望大家可以KEEP住係0705媽媽會傾下計,直到BB大個! 再一次祝0705既BB健康快樂!!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

係呀,真係好難得可以同你地傾下,交流下心得,因我d同事一係無小朋友,有的都八,九歲,唔o岩channel.你地都知一有左小朋友d話題就自自然然就係bb野,所以呢..................同你地傾就巧happy 喇!
不過我阿媽曾經問我驚唔驚網上有壞人呢 !

大宅

絶對同意呀! 大家個b差唔多大, 啱晒咀形 我都後悔早幾個月先join, 唸番起大肚既時候真係悶到 . 網上絶對有壞人架 不過如果一班鍾意分享資訊, 有同理心, 肯樂意幫人 (甚至做埋義工....搞爬地)既"壞人"走埋一齊.....又幾 呵呵!!

原文章由 welcome 於 08-5-10 06:14 發表
係呀,真係好難得可以同你地傾下,交流下心得,因我d同事一係無小朋友,有的都八,九歲,唔o岩channel.你地都知一有左小朋友d話題就自自然然就係bb野,所以呢..................同你地傾就巧happy 喇!
不過我阿媽曾經問我驚唔驚網 ...

男爵府

回想起舊年,時間過得真快.....
嗰陣時日日都上網等人報喜再分享生b 過程.....
仲等到自己要入院催生....
痛足我 32小時, Chloe先肯出世mouth:

而家話咁快又1歲喇~~

好開心識到一班咁好嘅媽咪,
一齊分享亞b 嘅成長.....
攪 functions / gatherings......

希望大家一直會保持聯絡,得閒一小聚,一年一大聚就好 loo~~~

大宅

係呀, 我地呢班網上"壞人"有時又真係幾壞架. 又教你去"we wet", 又教你去掃貨, 遲啲可能教你bb去識男/女仔.....真係要幾壞有幾壞
原文章由 LittleEggBB 於 08-5-10 10:05 發表
絶對同意呀! 大家個b差唔多大, 啱晒咀形 我都後悔早幾個月先join, 唸番起大肚既時候真係悶到 . 網上絶對有壞人架 不過如果一班鍾意分享資訊, 有同理心, 肯樂意幫人 (甚至做埋義工....搞 ...

大宅

係呀, 時間真係過得好快.
之前睇資料話 bb 係 1歲前變化 最大, 睇番佢出世時嘅相, 又真係唔同晒樣, 不過原來唔單止bb變化大, 我嘅變化都好大, 殘左好多

大家嘅幫忙同參與, 替我解決左好多難題.
多謝.

不過暫時最唔開心嘅, 就係冇得去gathering, 同大家見下面.

[ 本文章最後由 IVYCHAN2007 於 08-5-10 11:57 編輯 ]

大宅

放心, 6月份我地呢班"壞"媽媽又有新野攪........ 現在保持神秘先.

原文章由 IVYCHAN2007 於 08-5-10 11:56 發表
係呀, 時間真係過得好快.
之前睇資料話 bb 係 1歲前變化 最大, 睇番佢出世時嘅相, 又真係唔同晒樣, 不過原來唔單止bb變化大, 我嘅變化都好大, 殘左好多

大家嘅幫忙同參與, 替我解決左好多難題.
多謝.

不 ...

男爵府

好媽媽勳章

真的..一年時間過得真係快..明天朗朗,Chloe,潼潼,Raphael ,信信嘅一歲生日啦...在此祝各小朋友身體健康,快快樂樂,聽教聽話,快高長大...,好在有BK嘅各位媽咪同我地分享,吹水,又有義工媽咪幫我地搞活動..呢一年過得開心又快,希望各位一直Keep住呢分友誼直到永遠....
12/5 -- 3.58kg, 14/6 -- 5.18kg, 28/6 -- 6.13kg, 12/7 -- 6.35kg, 20/7 -- 6.68kg, 12/8 -- 7.31kg, 24/9 -- 8.33kg, 26/11 -- 9.03kg, 19/2 -- 9.75kg, 22/3 -- 9.6kg, 13/5 -- 9.86kg, 8/8 -- 10.1kg, 2/9 -- 11.7kg, 18/11 -- 13.2kg, 17/2/09 -- 16.5kg, 15/5 -- 18.3kg, 1/9 -- 19.2kg, 1/1/10 -- 19.2kg, 1/2 -- 18.8kg, 15/3 -- 28.5kg

大宅

係呀,真係話o甘快就一年喇,回想上年o既今日我就o係廣華生咗呢個B女出o黎,亞女都好合作我唔洗痛得好耐就生咗喇。

Welcome

你亞媽所講o既同我個C6一樣呀,仲記唔記得上次我o地去掃貨,唔湊女一個上午當然要叫個C6幫o下姐姐啦,點知佢話,怕唔怕o家你同D網友去街又未見過你自己小心D呀,之後我就話喇,我又唔驚呀,你放心啦。

Piggy2007

又有gathering呀,好呀,不過我個女6月份星期六要返playgroup呀,希望可以join到啦。

別墅

又諗起遲D大家既BB大過後會識男/女朋友,然後就結婚,我地就做人外母/奶奶,跟住佢地會生BB,咁我地就做婆婆/"麻麻"......嘩!到時又大把話題嘞!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

B豬媽,

你係唔係講我呀 !
我相信我阿媽點都唔會諗到佢個女,我,就係o個d網上壞人 !

原文章由 piggy2007 於 08-5-10 11:47 發表
係呀, 我地呢班網上"壞人"有時又真係幾壞架. 又教你去"we wet", 又教你去掃貨, 遲啲可能教你bb去識男/女仔.....真係要幾壞有幾壞

大宅

Of course u are "bad" because u didnt wait for me for the shopping. :;pppp:

原文章由 welcome 於 08-5-10 22:31 發表
B豬媽,

你係唔係講我呀 !
我相信我阿媽點都唔會諗到佢個女,我,就係o個d網上壞人 !

別墅

B豬媽, 6月份又有gathering , 好開心, 咁茵茵又可以同其他BB朋友見面啦, 快d開故啦, 好心急想 知

大宅

係呀, 今年母親節的感覺特別強烈, 上年母親節我就陣痛到咩咁, 嵐嵐第二日先出世, 今年終於可以有個真真正正的母親節啦!

仲有呀, 識到你地呢班"網友"感覺好特別, 我成日諗網上識朋友只係時下o靚仔o靚妹的玩意, 但係點知30幾歲的我都玩埋呢o的野...記得第一次同welcome等媽咪出來行街shopping, 話哂成班人都唔識, 老公仲問我驚唔驚, 我話驚咩呀, 跟住就出去, 點知一行就上癮:;pppp: :;pppp:

我都希望大家多o的係網上同出黎保持聯絡, 話哂bb在同一個月份出世都係一雒緣份, 話唔定大家將來會對襯家呢

男爵府

me too呀!時間真係過得好快,最開心係度識咗班網上媽咪,又可以吹下水交流心得。最特別既是係度都可以識到兩個同屋苑既鄰居,仲成日煲粥+聚會,搞到連隻C6都以為我仲咩咁忙??um..初頭都戰戰兢兢咁去參加聚會,始終大家都唔識,但係原來女人既話題真係好多架,咁樣又可以熟稔咗啦,真係俗語說﹕《一次生兩次熟呀》我又係同啲親戚講返同啲網上媽咪既gathering,點知佢哋都係叫我小心啲,唉...現今科技發達,係網上識朋友同交流已成為新趨勢,如果唔係會落伍架。我真係好開心結識到您哋架,令我好多嘢都獲益良多。

複式洋房

咁又一年,時間過得真係快,喺"lee 道"真係好開心,可以同咁多0705 ga媽咪交流、分享BB的生活點滴及細節,仲可以相約咁多媽咪和BB出來聚會,真係

別墅

好媽媽勳章

6月份又有gathering,我都想參加,次次c6都唔倍我去,結果都無參與過,今次我要對c6強硬d ,我都想阿b有多d朋友仔 ,我自己都想同大家傾吓

今日先同c6講上年母親節,本來約好同媽咪飲茶,結果阿仔系果日出世,好快又一年,阿仔系這一年都好易奏, 但這幾日阿仔發燒(第一次),又無經驗,見食左5次退燒葯都無用,好詹心無得睡,c6又一早自己bring阿仔去浸會睇急証,佢話好'呢hair', 原來阿仔系想出疹,所以今年都唔可以同媽咪飲茶 上年的母親節禮物就系阿仔 ,今年阿仔送的母親節就系"疹疹"給我

[ 本文章最後由 wlittlepig 於 08-5-11 02:00 編輯 ]

男爵府

原文章由 wlittlepig 於 08-5-11 01:58 發表
6月份又有gathering,我都想參加,次次c6都唔倍我去,結果都無參與過,今次我要對c6強硬d ,我都想阿b有多d朋友仔 ,我自己都想同大家傾吓

今日先同c6講上年母親節,本來約好同媽咪飲茶,結果阿仔系果日出 ...

啲疹一出就好快好架啦!我個囝早前都係咁,高燒到嚇死我哋,你囝囝今日生日,姨姨祝您生日快樂、身體健康

複式洋房

真係轉眼就一年,見到雋錡仔健康成長 ,我同老公都好感動。
我老公成日話估唔到自己咁快有個仔,仲要咁可愛,真係頂佢唔順。
點都好啦,希望所有b仔b女可以健康成長,孝順父母。

大宅

轉眼就一年, 今年係我第2年既母親節, 感覺.... mm.... 又好似差不多

網上係好多壞人, 我都係一份子 你地要小心d, 哈哈!!

6月gathering.... 有待confirm, 等大家攪完自己阿b既一歲生日會先啦!

首頁

尾頁

跳至