論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章

原文章由 朗仔 於 08-5-12 18:25 發表

你個臭四有冇搏你咀架?家務呢?買《送》自己買嗎?有冇打斧頭?如果想炒佢,為左小朋友,千其咪同佢嘈啦!

佢駁咀不之幾叻呀!!家務??唉,我間屋,差DD就污糟過未有工人前,咁你話呢??至於買送仲好笑...話你知,請完佢番黎先知佢完全完全唔識煮食,我又唔識煮飯,完全教唔到佢,咁耐以黎我全家上下加埋呢個臭四都係食外賣!!!!係咪好得人驚?!
§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

侯爵府

原文章由 DoReMi媽媽 於 08-5-12 18:32 發表

tks你關心, 朗仔! 你都要保重呀!

大家有緣相識!大家都要保重呀~

侯爵府

原文章由 tsznok 於 08-5-12 18:54 發表

佢駁咀不之幾叻呀!!家務??唉,我間屋,差DD就污糟過未有工人前,咁你話呢??至於買送仲好笑...話你知,請完佢番黎先知佢完全完全唔識煮食,我又唔識煮飯,完全教唔到佢,咁耐以黎我全家上下加埋呢個臭四都係食外賣!!!!係咪 ...

咁你老公唔出聲?佢地怕啲先生架!出下聲都好!

已刪除用户

BK Milk勳章 畀面勳章

侯爵府

原文章由 ANDREAMLEE 於 08-5-12 20:42 發表
我之前個賤印都係咁賤,一邊唱歌一邊行開,重將我d家事同囡囡個補習老師講...重學是非tim,總之賤賤賤! :;pppp: 低佢提前回鄉下耕田!

...

下,個補習老師唔叫個工人行開?嘈住你女女補習!唉,點解我地比咁多$,請工人返黎激C自己!

侯爵府

好媽媽勳章

你講得岩呀,佢比較驚我老公,响我老公面前佢唔會咁變態,仲好好禮貌添!所以我老公開頭聽我講佢D衰野時,老公都唔多信仲覺得係我挑釁左,2公婆仲為過工人問題而嘈交~!到後來...可能俾我講得多,C6終於都認同個工人有問題,開聲話一定要換人~

原文章由 朗仔 於 08-5-12 19:27 發表

咁你老公唔出聲?佢地怕啲先生架!出下聲都好!
§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

侯爵府

原文章由 tsznok 於 08-5-12 22:30 發表
你講得岩呀,佢比較驚我老公,响我老公面前佢唔會咁變態,仲好好禮貌添!所以我老公開頭聽我講佢D衰野時,老公都唔多信仲覺得係我挑釁左,2公婆仲為過工人問題而嘈交~!到後來...可能俾我講得多,C6終於都認同個工人有問題, ...

我老公都係咁架,直到我媽見到我工人煲電話粥,煲到夜晚1,2點!親口講,我C6先信!

子爵府

醒目開學勳章

原文章由 tsznok 於 08-5-12 16:59 發表

真係唔使對佢地太好....我就係做錯左,對個臭賓過份地好...我去邊度玩都帶埋佢去,成日買野俾佢個女,幾舊水一套barbie玩具、幾舊水一條chickeeduck裙仔照買,佢生日我又送部2k幾既DC俾佢,平日都相敬如賓....但佢地呢D人,你對佢好唔代表佢地一定會對你好,你點好都冇用,佢地一放假出去,就會同D同鄉互相比較...A:"哦,我自己有一間獨立房間..."B:"我仲有自己廁所呀..."C:"車,我太太送左個二手LV俾我呀..."D:"我上星期跟太太去完日本添啦!"D工人聽完人地講,就會覺得自己好慘,覺得自己個太太唔好,但又唔會諗番轉頭太太曾經點樣對佢好.... 所以呢,對住呢D人,做得自己太好都係晒氣!!

嘩!睇完呢段,我直頭覺得中哂,佢地就係咁低B,比較呢D無謂o野,諗到上腦,覺得我地欠o左佢地,又唔諗下佢o黎係做乜!:;pppp:

子爵府

醒目開學勳章

原文章由 朗仔 於 08-5-12 19:25 發表

大家有緣相識!大家都要保重呀~

你地倆個都要保重呀!:)

Do媽,你尋日有無同朗仔認識到呀?朗仔就係派口號紙著藍色長身T果位超級"o靚妹"呀!(一定要用o靚妹,因為無第二個形容詞更貼切 ):lol

朗仔,Do媽就難搵D,因為佢都係一位你估佢唔到係咁靚o既C9,尋日仲me埋係人堆中間

複式洋房

原文章由 tsznok 於 08-5-12 11:50 發表
我屋企隻臭賓咪又係咁衰,整爛D野唔講我知仲要收埋佢,到你要搵時就話冇見過!平時要永多多,我CARE佢感受乜都順佢意,年初佢番老家放假時,又話要放XMAS & NEW YEAR,我臨時臨急買埋張國泰BUZ CLASS俾佢飛,但佢呢...放完假 ...

真係對佢好都唔惜珍惜

隔離個 topic 仲話的賓好過的印, 都唔知點'間'???

侯爵府

原文章由 winnie_sh 於 08-5-12 23:41 發表

你地倆個都要保重呀!:)

Do媽,你尋日有無同朗仔認識到呀?朗仔就係派口號紙著藍色長身T果位超級"o靚妹"呀!(一定要用o靚妹,因為無第二個形容詞更貼切 ):lol

朗仔,Do媽就難搵D,因為佢都係一位你估佢唔到係咁靚 ...

我連你同亞Fa都認錯...我咁懞,點認到呀~

侯爵府

原文章由 woodstockfans 於 08-5-13 00:10 發表

真係對佢好都唔惜珍惜

隔離個 topic 仲話的賓好過的印, 都唔知點'間'???

感覺印冇賓咁醒目,同埋啲人話印傭比較忠心!其實係啲agent抽印啲傭多過賓之麻! 我地唔識英文,唔係都想用賓

首頁

尾頁

跳至