嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

原本一心打算買部孖B車,但sales姐姐話孖B車又大又重,出入唔方便,建議我地如果平時唔會一個人帶B出街倒不如買2部单B車好過。唔知個各位孖B媽媽前辈点睇呢?

問題:
1) 請問你買左孖B車 or 单B車?
2) 請問架B車系咩牌子/ 型号?
3) 買左B車又有無需要用背帶呢? 系咩時候用?

甘多位唔該晒!

伯爵府

回覆 polarteddy 的帖子

我對b 5.5month, 暫時一個坐車, 一個hip seat啱啱訂左部tiny world孖b車
孖b車確實o係香港係不受歡迎, 2部單b車去食市又好"牙訂", 試過有食市話唔比入

複式洋房

回覆:Mochamiu 的帖子

唔備帶2架b車食飯甘惡?即系你都想換部孖B車。你有無心水?我而家睇謹baby jogger city select, 可以孖/单两用。大概$5-6K。但香港無,要上ebay訂。

大宅

回覆:Mochamiu 的帖子

孖車有他好處,就是1人可能推,而單車我亦有4部,亦方便些,弹性一些,但係要2個大人推。

複式洋房

引用:孖車有他好處,就是1人可能推,而單車我亦

原帖由 sagesage 於 15-01-24 發表
孖車有他好處,就是1人可能推,而單車我亦有4部,亦方便些,弹性一些,但係要2個大人推。

...
4部甘多? 点解有甘既需要既?系咪bb大左所以要換款呢?

大宅

回覆:polarteddy 的帖子

因為返學要買咗易收起,方便返學放學接送。

翡翠宮

孖B車會好D,如果bb太細抱一個推一個唔方便

複式洋房

回覆:孖B媽前辈你地点揀:孖B車-单B車x2-背帶?

其實sales姐姐溝得啱,有双B的媽媽系不会得一個人帶兩個BB出街的……因為系無可能搞得惦……兩個突然一齐食就奶,换片,或者喊你就好頭痕,除非去到一歲,就可以。初生BB你出街預4个大人照顧二个BB,一定系要六人行,不系会好辛苦,因此可以直接買2架單B車,輕身d,方便d……

複式洋房

引用:因為返學要買咗易收起,方便返學放學接送。

原帖由 sagesage 於 15-01-24 發表
因為返學要買咗易收起,方便返學放學接送。
i see.

伯爵府

回覆:孖B媽前辈你地点揀:孖B車/单B車x2/背帶?

我買孖B 車,因為我真係一個人帶兩個岀街。到識行就已經唔坐車喇。

別墅

引用:唔備帶2架b車食飯甘惡?即系你都想換部孖B

原帖由 polarteddy 於 15-01-24 發表
唔備帶2架b車食飯甘惡?即系你都想換部孖B車。你有無心水?我而家睇謹baby jogger city select, ...
我都買左呢架

子爵府

引用:Quote:原帖由 polarteddy 於 15-01-24 發表

原帖由 Sandy.hhp 於 15-01-24 發表
我都買左呢架
me too

複式洋房

引用:Quote:原帖由 Sandy.hhp 於 15-01-24 發表

原帖由 nn1984 於 15-01-24 發表
me too
真系啊? 你地系邊度買架?Twins版系咪都约莫$5K-6K度?做左幾個月網上research, 除左Bugaboo Donkey呢架一定系首選!

不過有用家反映唔够扎實,同重心系前面較難轉湾,會唔會有呢個情况呢?

複式洋房

引用:其實sales姐姐溝得啱,有双B的媽媽系不会得

原帖由 susanneko 於 15-01-24 發表
其實sales姐姐溝得啱,有双B的媽媽系不会得一個人帶兩個BB出街的……因為系無可能搞得惦……兩個突然一齐食 ...
我估到時應該都唔會一個人出街既。但無唸過一行六人,加埋工人姐姐希望搞得惦两個B。

子爵府

引用:Quote:原帖由 nn1984 於 15-01-24 發表me t

原帖由 polarteddy 於 15-01-25 發表
真系啊? 你地系邊度買架?Twins版系咪都约莫$5K-6K度?做左幾個月網上research, 除左Bugaboo Donkey呢架一 ...
我上ebay買,我有個大仔,佢試單b車咁坐,幾好推,但好闊,上次閒日去disney見到3架city select孖b車

複式洋房

引用:Quote:原帖由 polarteddy 於 15-01-25 發表

原帖由 nn1984 於 15-01-25 發表
我上ebay買,我有個大仔,佢試單b車咁坐,幾好推,但好闊,上次閒日去disney見到3架city select孖b車
犀利,部車可以放甘大個袋!好似真系幾好,阿B甘大個仲用度。

複式洋房

回覆:孖B媽前辈你地点揀:孖B車/单B車x2/背帶?

我都買左baby City select ,係Amazon 買ship 到香港衹係4500 左右。好抵。10 日左右就送到。用FedEx ship from USA 的。你search 下啦。

複式洋房

引用:我都買左baby City select ,係Amazon 買sh

原帖由 Hj2014 於 15-01-26 發表
我都買左baby City select ,係Amazon 買ship 到香港衹係4500 左右。好抵。10 日左右就送到。用FedEx ship ...
wow!孖車甘底?一陣check吓至得。

伯爵府

回覆 nn1984 的帖子

坐下面果個b會好食塵嗎?車重嗎?

複式洋房

引用:Quote:原帖由+Hj2014+於+15-01-26+發表我都

原帖由 polarteddy 於 15-01-26 發表
wow!孖車甘底?一陣check吓至得。
Yes ar a good deal

首頁

尾頁

跳至