時政擂台

跳至

首頁
23456...7

尾頁

大宅

awah112 發表於 15-2-2 20:26
佢個台冇人睇,政府當初唔比佢,咁又啱唔啱呢
再講,唔好故意淆亂兩件事。

亞視自已做得差,不應有牌。就是咁簡單,政府有冇公正處理

禁止訪問

禁止訪問

引用:梗係唔信任啦!+港台越做就越垃圾,犯民政棍

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+calvin1230hk+於+15-01-26+發

男爵府

引用:Quote:原帖由 freespeech 於 15-02-02 發表

原帖由 awah112 於 15-02-02 發表
你真係好笑,公義基一樣係買咗個牌,仲係有人益佢至買到,而家一樣冇人睇但你就係鬧atv 唔鬧hktv ,你只係 ...
亞視真的一無是處嗎? 我覺得佢d新聞報導同時事節目好睇過香港電台果d, 起碼能夠做到客觀持平呢樣最基本嘅原則。

侯爵府

yauman76 發表於 15-2-7 10:49
亞視真的一無是處嗎? 我覺得佢d新聞報導同時事節目好睇過香港電台果d, 起碼能夠做到客觀持平呢樣最基本嘅原 ...
唔好嘅嘢,被他們無限放大是常識吧。只要有一子錯,救世主都會被打落十八層。
永遠不要和白痴爭辯,因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你。

複式洋房

freespeech 發表於 15-1-26 01:49
亞視一直都是弱台,一兩年前已見越做越無心機,現連人工都無得出。
政府無可能見唔到,但去年還續牌比佢! ...
你咁想亞視執,咁不如將亞視執咗之後的頻譜交由中央搞個香港中央電視台,如何?咁今次一定唔會俾無線一台獨大啦,而且還可以借助中央的龐大力量,製作節目。即使蝕錢都可以用國家資源支持,咁咪唔驚員工無糧出囉?好唔好?
如果你又話唔好,咁不如執咗港台,換上中央台如何?你今日講得出這種說話,明天不要怕中國內地的勢力入侵電視媒體就得啦。莫非你以為執咗亞視,另一間上台就一定係你想要的嗎?莫忘記中國都有很多有實力的集團,到時候你唔好又嘆氣話香港媒體染紅就可以。

複式洋房

yauman76 發表於 15-2-7 10:49
亞視真的一無是處嗎? 我覺得佢d新聞報導同時事節目好睇過香港電台果d, 起碼能夠做到客觀持平呢樣最基本嘅原 ...
其實就只係因為亞視不能製作劇集,所以就講到佢好差咁,講真起碼我太太會睇那些新聞、時事、旅遊及財經等節目,我亦會睇番以前的舊劇集。仲有他們製作的時政節目,亦好客觀,起碼唔會好似某啲媒體咁,擺明係唔客觀就話到自己有幾好,仲要用新聞自由來掩飾自己的偏頗報導。

男爵府

引用:Quote:yauman76 發表於 15-2-7 10:49 亞視

原帖由 galileo2013 於 15-02-07 發表
其實就只係因為亞視不能製作劇集,所以就講到佢好差咁,講真起碼我太太會睇那些新聞、時事、旅遊及財經等節 ...

我家這邊和你一樣,喜歡亞視那些時事政評節目,特別是 ATV World Newsline Michael Chugani的,相當有水平,我想你應該有看。

侯爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:awah112 發表於 15-2-2 20:26 佢個台

原帖由 freespeech 於 15-02-02 發表
再講,唔好故意淆亂兩件事。

亞視自已做得差,不應有牌。就是咁簡單,政府有冇公正處理
唔知亞視揾到錢交牌費未呢? 唔知再再到期交唔到又會唔會有得再拖呢。。

ALL ANIMALS ARE EQUAL, BUT SOME ANIMALS ARE MORE EQUAL THAN OTHERS.

珍珠宮

引用:Quote:freespeech+發表於+15-1-26+01:49+亞

原帖由 galileo2013 於 15-02-07 發表
你咁想亞視執,咁不如將亞視執咗之後的頻譜交由中央搞個香港中央電視台,如何?咁今次一定唔會俾無線一台獨 ...
其實我支持中央台買了亞視,多一些客觀的新聞,時事評論。
拍劇集就真的不用了,可以外購一些好睇的片集,中日韓台泰都ok

珍珠宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 freespeech 於 15-01-26 發表

原帖由 WinWindow 於 15-01-26 發表
無辦法啦,言論自由緊要吖嘛,亞視係私營的,都未算公家資源,睇見港台仲把火啦,我係政府,首先要接埋港台 ...

禁止訪問

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章

禁止訪問

回覆:亞視咁差仲有牌!?香港人點會唔憤怒

大宅

babie2 發表於 15-2-8 11:42
米係,我支持中央撐亞視

毒果果d用漢奸$d人就撐
我我以為中央-一直在撑亞視,直至黃佂都0話亞視歷史任務已完成。

子爵府

回覆:亞視咁差仲有牌!?香港人點會唔憤怒

廢左亞視馬會六合彩 去邊度睇

侯爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

freespeech 發表於 15-2-9 01:22
我我以為中央-一直在撑亞視,直至黃佂都0話亞視歷史任務已完成。

佢依家凈係想有人畀返D投資佢拎走。
ALL ANIMALS ARE EQUAL, BUT SOME ANIMALS ARE MORE EQUAL THAN OTHERS.

複式洋房

引用:Quote:ngokwan+發表於+15-2-7+23:30+其實我

原帖由 babie2 於 15-02-08 發表
米係,我支持中央撐亞視

毒果果d用漢奸$d人就撐
中央有言論自由既咩❓下?

禁止訪問

禁止訪問

首頁
23456...7

尾頁

跳至