親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

good!!!

大宅

引用:Quote:Hoho_baby 發表於 15-1-26 02:36 第

原帖由 happy_cowcow09 於 15-02-04 發表
請問can do 100yen店係邊? 在黑門市場?

不過你話黑門市場既藥房無得退稅, 即買滿5000yen都無 ...
係bic camera 難波店隔離, 只是黑門市場在附近, 另外我無留意dhc 唇膏呀……

大宅

引用:Quote:Hoho_baby 發表於 15-1-26 02:37 呢d

原帖由 happy_cowcow09 於 15-02-04 發表
好靚呀? 不過我想問是否100yen店買幾多錢都係無得退稅的?
職員話係無得退呀

大宅

引用:Quote:Hoho_baby 發表於 15-1-26 03:36 第

原帖由 kavenzou 於 15-02-04 發表
男仔和服最細幾歲?駛吾駛BOOK?
唔好意思我都唔太清楚最細係幾多歲呀,不過之前有jm話2歲左右都有

大宅

引用:請問枚方公園歲半小朋友岩玩嗎?

原帖由 Elaineroy 於 15-02-04 發表
請問枚方公園歲半小朋友岩玩嗎?
如果歲半的話我覺得好啱呀,因為有動物corner, 又唔刺激既遊戲,不過唔知入場費幾錢, 可以試下唔買全票先,只買入場券

大宅

引用:請問PANASONIC電飯煲是什麼型號

原帖由 babycancan 於 15-02-04 發表
請問PANASONIC電飯煲是什麼型號? 有相嗎? 煮飯要2小時嗎? 吾叛意思,來緊會去,想買電飯煲, THX
...
http://www.amazon.co.jp/gp/aw/d/B00JE5BHYU/ref=mp_s_a_1_1?qid=1423090316&sr=8-1&keywords=panasonic+spx184&dpPl=1&dpID=41XX8rJZ4cL&ref=plSrch&pi=SX200_QL40

係呢部, 煮飯應該正常係48分鐘左右, 試過我覺得d 飯係粒粒分明d, 好味d 既不過係貴d 囉,但我覺得貴買平用

大宅

Hoho_baby 發表於 15-1-26 14:51
好辛苦趁佢地訓咗同老公分頭掃貨! 去難波0101 買咗2對鞋! boots 係真皮既, made in vietnam, 折咗 ...
係0101邊間SHOP買JELLY BEANS? 好抵呀. 如唔係有折幾錢呀. 唔知4月有無折呢 如果我見到又有SIZE一定掃多2對JELLY BEANS番來.

大宅

引用:Quote:原帖由 ChrisSun 於 15-01-31 發表想

原帖由 Hoho_baby 於 15-02-01 發表
我地無呀, 因為我地一日去京都, 一日去神戶都係買day pass 唔太貴呢
我哋都打算去神户及京都。請問你買乜day pass, 幾錢?同埋你是在香港定日本買?

同埋想問你搭JR再轉巴士去?落咗巴士要行幾耐才到門口?因為唔識點去,麻煩指教吓。

大宅

引用:Quote:Hoho_baby 發表於 15-1-26 14:51 好

原帖由 happy_cowcow09 於 15-02-06 發表
係0101邊間SHOP買JELLY BEANS? 好抵呀. 如唔係有折幾錢呀. 唔知4月有無折呢 如果我見到又有SIZE ...
我係難波0101 買架, 通常d 百貨公司1月同7月大減價, 我去時仲係月尾, 減到尾聲,好處係減多d, 唔好處係少d 款囉

大宅

引用:Quote:原帖由 Hoho_baby 於 15-02-01 發表

原帖由 happy_cowcow09 於 15-02-06 發表
我哋都打算去神户及京都。請問你買乜day pass, 幾錢?同埋你是在香港定日本買?

同埋想問你搭JR再轉巴士去 ...
我地買阪神同阪急1day pass 咋, 阪神在難波bic camera 買, 1 day pass 500yen, 要出示passport, 同埋佢會送張bic camera減7%既coupon, 比平時減5% 再抵d!

另外你話邊度搭巴士呢? 京都? 如果京都我地再買one day bus ticket, 500yen, 都好方便同易搭

伯爵府

回覆:剛剛大阪番來啦~

請問神戶你係即日來回大阪嗎?

大宅

認識瑞士牛牛第二回

回覆:Hoho_baby 的帖子

我book 唔到國產牛燒肉,改左book力丸,希望好味啦

首頁

尾頁

跳至