自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我係4月24日過左數比個賣家,亦都e mail左個地址比佢.咁我一直等..等....
同一日我又係2個唔同ge賣家度買左對鞋同一件衫,上星期已經收到,唔知點解我就算同一日買野,賣家分開寄比我同個朋友,我都會比佢遲幾日先收到ge
咁今次我諗住都可能會係咁,所以我就等多幾日
點知,今日已經5月14號!但我仲係未收到,我前幾日問個賣家寄出左未,如果未寄出就叫佢同我面交!叫佢幫我check,佢只係回覆問我件貨要咩色同埋比個電話佢
咁好啦,我留左比佢
但係佢完全冇打過比我,都唔知佢想點!真係好嬲,我覺得佢好不負責任!過錢比佢之前,問佢問題佢又好快覆喎,但係而家又好似唔想理咁!真係火都黎
今日我又再同佢講,如果呢2日佢都唔覆我,我會叫yahoo幫我

請問咁ge情況之下我可以點做?萬一佢真係唔理我而我又收唔到貨,咁我可以搵yahoo幫手嗎??佢地又會做d咩呢??!
唔該各位幫幫我,我真係係yahoo bid咁多次野都冇試過咁樣,次次交易順利ge...........唉!

子爵府

首先你可以俾個「負面」評價佢, 免再有人受騙。

如果係Yahoo bid 係有投訴哩個渠道, 你都可以做, 成效如何不用管了! 投訴完至算啦!

希望你唔係付出大額金錢了吧!
「多元社區,和諧並存;你我出手,聾健共融 」

男爵府

希望你有落bid啦, 因為yahoo係唔接受冇落bid的投拆架!

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Bid 嘢

你係唔係笫一次bid 嘢呀?
這種情形,真係好少會發生,yahoo我而我所知遲咗好多,
就睇過幾次過案啦.你有冇睇過案呀?下次小心d囉.
其實最好係面交,又安全,又唔怕比咗錢收唔到貨.
賣家實就你地點.

大宅

入左錢又收唔到貨, 可以報警o家, 警察會拉人, 若是騙案即會檢控的, 所以不要怕麻煩, 別"姑"息壞人呢!
希望相信 "快樂不是因為擁有的多,而是因為計較的少。"

男爵府

我月頭都幫ar嫂響yahoo買左件衫 , 3號過左數到e+仲未收到, 真係火都黎ar ~~~ 又唔覆email , 我同佢講我係會為個幾拾蚊去報警 ,睇下兇唔兇到佢 !!!!

瑪瑙宮

原文章由 bebee0526 於 08-5-14 09:08 發表
我係4月24日過左數比個賣家,亦都e mail左個地址比佢.咁我一直等..等....
同一日我又係2個唔同ge賣家度買左對鞋同一件衫,上星期已經收到,唔知點解我就算同一日買野,賣家分開寄比我同個朋友,我都會比佢遲幾日先收到ge
...

你買任何貨品, yahoo 都 send e.mail 比你, 咁你有乜野不滿, 可以回信
比yahoo, 如果個賣家交易上有問題, yahoo 會將佢唔啱既野話比以後既買家知, 咁等d買家考慮幫唔幫佢買野.

上次我投左件貨, 咁 contact 個賣家, 佢話要{直接購買價} 個價錢先會賣, 就算出價最高, 唔到佢個{直接購買價} 個價錢係唔賣.

瑪瑙宮

原文章由 bebee0526 於 08-5-14 09:08 發表
...

...

你買任何貨品, yahoo 都 send e.mail 比你, 咁你有乜野不滿, 可以回信
比yahoo, 如果個賣家交易上有問題, yahoo 會將佢唔啱既野話比以後既買家知, 咁等d買家考慮幫唔幫佢買野.

上次我投左件貨, 咁 contact 個賣家, 佢話要{直接購買價} 個價錢先會賣, 就算出價最高, 唔到佢個{直接購買價} 個價錢係唔賣.

首頁

尾頁

跳至