嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我個女今日已是15個月啦! 剛剛由s26轉食日本明治已經三日 , 但發覺佢d便便痾出來好爛, 好似人地痛痾"痾爛糞"咁(泥黃色) , 好恐怖 , 嚇親我媽咪(因為佢幫我湊她), 請問各位俾bb食明治d媽咪, 這是否正常嗎? 是否佢唔受得? 要不要再轉奶粉? 不過暫時見佢都肯食(除了俾佢d便便嚇親外) 還有佢宜家食緊藥, 是否都會有影響? 我好擔心 , 請各位幫忙! 謝謝!

民房

原文章由 sanlam 於 08-5-14 14:01 發表
我個女今日已是15個月啦! 剛剛由s26轉食日本明治已經三日 , 但發覺佢d便便痾出來好爛, 好似人地痛痾"痾爛糞"咁(泥黃色) , 好恐怖 , 嚇親我媽咪(因為佢幫我湊她), 請問各位俾bb食明治d媽 ...

我 bb 由出生到現在都是食明治, 她的便便都是黃黃綠綠 + creamy, 我曾經問過入口商是否正常, 佢哋表示無問題, 但最近開始食固體食物, 所以已由 creamy 轉為 banana 形狀, 所以你 bb 應該是banana, 因為你bb 一定是食固體食物, 所以你應該留意一下

複式洋房

Thank you dadlovemum

[quote]原文章由 dadlovemum 於 08-5-14 16:18 發表

唔該晒你dadlovermum, 我沒有見過我個女痾D便便係banana形狀, 到今日為止佢痾果D便便都係好爛(泥黃色)好臭同好係痛痾果D咁, 可能佢唔受得明治, 我想我要同佢轉過另一隻先得.

首頁

尾頁

跳至