嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無jm係27号番QE多胎部做檢查?
個個Dr. Tse真係古怪到爆
唔熟手之餘仲有少少亂黎嘅感覺
有無jm同感?

大宅

回覆:Mamazaki 的帖子

唔係梁醫生咩?

大宅

引用:唔係梁醫生咩?

原帖由 carryman 於 15-01-30 發表
唔係梁醫生咩?
唔知點解個日唔係梁醫生…
換左一個姓Tse既醫生好唔熟手

別墅

回覆:QE多胎部…

我睇過呢個謝醫生,神神化化咁款,成日自問自答,不過我都唔太鍾意梁醫生睇,我間唔使會撞到一個帶眼鏡細粒女醫生睇,佢超nice 。

大宅

引用:我睇過呢個謝醫生,神神化化咁款,成日自問

原帖由 鈴瑾 於 15-01-30 發表
我睇過呢個謝醫生,神神化化咁款,成日自問自答,不過我都唔太鍾意梁醫生睇,我間唔使會撞到一個帶眼鏡細粒 ...
你都覺佢神化呀!
我未遇過女醫生呀 次次都梁醫生
係唯獨上次遇到Tse醫生

大宅

回覆:鈴瑾 的帖子

我都唔鐘意梁醫生,佢幫我照結構十分鐘

洋房

我係27號睇架,呢個謝醫生又唔識用部超聲波機,又填錯bb資料,仲照唔到孖b嘅頭,我睇咗好似無睇咁,希望2號覆診唔係睇佢啦

大宅

回覆:Jo_wong1031 的帖子

信政府野一成都死,好擔心

大宅

引用:我係27號睇架,呢個謝醫生又唔識用部超聲波

原帖由 Jo_wong1031 於 15-01-31 發表
我係27號睇架,呢個謝醫生又唔識用部超聲波機,又填錯bb資料,仲照唔到孖b嘅頭,我睇咗好似無睇咁,希望2號 ...
你今日覆診仲係咪梁醫生呀?

大宅

其實梁醫生都幾好咖,我太太生咗兩日到,大b黃膽,細b無事,太太問梁醫生可唔可以畀住晚同兩個b一齊走,佢立即話得,本來個巡房醫生話唔得都無聲出

大宅

引用:其實梁醫生都幾好咖,我太太生咗兩日到,大

原帖由 Garvinpapa 於 15-02-02 發表
其實梁醫生都幾好咖,我太太生咗兩日到,大b黃膽,細b無事,太太問梁醫生可唔可以畀住晚同兩個b一齊走,佢 ...
係呀,我都覺得梁醫生係幾好
所以遇到Dr. Tse 就太大出入了

別墅

引用:我睇過呢個謝醫生,神神化化咁款,成日自問

原帖由 鈴瑾 於 15-01-30 發表
我睇過呢個謝醫生,神神化化咁款,成日自問自答,不過我都唔太鍾意梁醫生睇,我間唔使會撞到一個帶眼鏡細粒 ...
今日去產後驗糖尿,confirm個女醫生姓馬,呢個好好㗎

別墅

你地好,想問吓喺QE多胎部幾時照結構?我17週睇完,梁醫生都好似照左好多野,不過佢好快,又冇乜講解,剩係話4個星期後覆診,又冇講話下次照結構,到時已經21週喇

別墅

引用:你地好,想問吓喺QE多胎部幾時照結構?我17

原帖由 Dora526 於 15-02-03 發表
你地好,想問吓喺QE多胎部幾時照結構?我17週睇完,梁醫生都好似照左好多野,不過佢好快,又冇乜講解,剩係 ...
覆診時夠周數會幫你照埋

大宅

引用:你地好,想問吓喺QE多胎部幾時照結構?我17

原帖由 Dora526 於 15-02-03 發表
你地好,想問吓喺QE多胎部幾時照結構?我17週睇完,梁醫生都好似照左好多野,不過佢好快,又冇乜講解,剩係 ...
我個陣都係咁
21wk產檢, 佢照完我問佢幾時同我照結構
佢話啱啱就照完啦
所有野都好好呀
之後無多解釋了

別墅

引用:Quote:原帖由+Dora526+於+15-02-03+發表你

原帖由 Mamazaki 於 15-02-04 發表
我個陣都係咁
21wk產檢, 佢照完我問佢幾時同我照結構
佢話啱啱就照完啦
咁嗰次產檢係咪比平時長?佢照結構都冇解釋?如果係我下次產檢一開始就問定佢先

大宅

引用:Quote:原帖由 Mamazaki 於 15-02-04 發表我

原帖由 Dora526 於 15-02-04 發表
咁嗰次產檢係咪比平時長?佢照結構都冇解釋?如果係我下次產檢一開始就問定佢先

...
無特別長呀
都係平時咁度頭仔,肚仔,大脾骨同照心臟
好似有睇手指腳指既… 不過佢無解釋我唔敢肯定有定無

男爵府

引用:有無jm係27号番QE多胎部做檢查?個個Dr.+Ts

原帖由 Mamazaki 於 15-01-28 發表
有無jm係27号番QE多胎部做檢查?
個個Dr. Tse真係古怪到爆
唔熟手之餘仲有少少亂黎嘅感覺
各位孖B媽媽,想請問你地孖B有無出現一大一小問題?

我8wks 時私家照到
左邊個B 1.38cm (7w5d)
右邊個B 1.94cm (8w3d)

10w1d 再照
左邊個B 3.49cm (10w1d)
右邊個B 4.36cm (11w)

醫生話大小相差遠,加上睇唔到兩個胎盤,懷疑輸血症(TTTS)

但係我係做Ivf 成功,放左三個day 3 胎,點解會咁家? 唔係話單卵先會有機會輸血症咩??

請問你地bbs size 係咪一直都差不多??

男爵府

引用:Quote:原帖由+Mamazaki+於+15-02-04+發表我

原帖由 Dora526 於 15-02-04 發表

...

我8wks 時私家照到

10w1d 再照

醫生話大小相差遠,加上睇唔到兩個胎盤,懷疑輸血症(TTTS)

但係我係做Ivf 成功,放左三個day 3 胎,點解會咁家? 唔係話單卵先會有機會輸血症咩??

男爵府

引用:Quote:原帖由+Dora526+於+15-02-03+發表你

原帖由 鈴瑾 於 15-02-04 發表
覆診時夠周數會幫你照埋

我8wks 時私家照到

10w1d 再照

首頁

尾頁

跳至