跳至

首頁

尾頁

複式洋房

今日帶阿女去睇方國華, 因之前睇咗一次唔好, 都仲係有鼻涕同痰, 點知佢問我阿女有咩唔妥, 我就話佢知阿女晚上好咳而且d痰令到佢抖氣好辛苦, 我仲幫佢拍痰, 跟住醫生就開始"炳"我, 話阿女個肺根本冇痰, 妳幫佢拍仲會令佢窒息, 妳唔鍾意聽可以唔睇我, 成日聽人講又聽d唔聽d, 於是我話之前個醫生都冇同我講佢個肺冇痰(因之前嗰次佢放咗假,係第二個醫生睇), 而且你都唔洗咁嘅態度啫, 我而家咪帶佢嚟睇囉, 跟住佢繼續"炳", 於是我同阿女走, 再睇第二個醫生, 點知呢個醫生話我個女有痰, 而且係支氣管炎, 梗係要拍啦, 佢話因為阿女病咗太耐, 而且d菌開始變種, 所以咁大鑊.
呢個咁嘅方國華, 自己冇料又串, 各位媽咪千祈唔好去睇佢.

侯爵府

我不嬲都唔多信粉嶺d 兒科架
原文章由 angelultima 於 08-5-15 14:48 發表
今日帶阿女去睇方國華, 因之前睇咗一次唔好, 都仲係有鼻涕同痰, 點知佢問我阿女有咩唔妥, 我就話佢知阿女晚上好咳而且d痰令到佢抖氣好辛苦, 我仲幫佢拍痰, 跟住醫生就開始"炳"我, 話阿女個肺根本冇痰, 妳幫佢拍仲會 ...

複式洋房

因我住粉嶺入面嘅村屋, 所以出去kln有d遠, 咁請問你有咩兒科好介紹呢? Thx!
原文章由 hihirita 於 08-5-16 10:42 發表
我不嬲都唔多信粉嶺d 兒科架

侯爵府

我睇開仁安兒科莫子慈, 因好多時睇fanling d 醫生, 睇幾次都唔知咩事, 莫醫生一睇就知, d 藥又無咁多副作用, 我份人比較緊張, 遠d 都無辨法
原文章由 angelultima 於 08-5-16 11:11 發表
因我住粉嶺入面嘅村屋, 所以出去kln有d遠, 咁請問你有咩兒科好介紹呢? Thx!

大宅

好媽媽勳章

去睇粉嶺中心基健啦~個男醫生幾細心嫁~d藥都幾溫和^^

複式洋房

真係好多謝妳哋!

男爵府

我個D 睇何永強!!

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 hinhei 於 08-5-20 16:26 發表
我個D 睇何永強!!

我以前都係帶仔仔去睇何永強,但係我覺得佢太輕佻啦...我記得個時帶仔仔去睇佢,仔仔發燒,我就問佢會唔會仔仔出牙仔,所以發咁耐燒,之後佢話,一定唔係,(仲要話一定唔係!!)係出什麼玫瑰疹...點知過左幾日仔仔就出牙仔...佢都唔係好掂...講野又輕佻!

禁止訪問

複式洋房

荃豐中心2樓 楊嘉祥醫生 (兒科)

我都係同個女去荃灣荃豐中心既楊嘉祥醫生睇,因為佢好有經驗,同埋好多時睇一次已經好番,不過佢應診時間較短(我諗佢都係半退休啦),只係星期一至六9-12am,5-8pm,星期日9-1pm,逢星期二全日休息.

複式洋房

回覆 #9 andyc2001hk 的文章

我已經想像到佢d死人語氣同表情.

別墅

我bb都睇方醫生, 都ok, 我每次睇都幾好禮貌, 開頭我唔係睇佢, 係有朋友睇完話幾好, 我咪試吓囉

大宅

我哋一家三口都是睇佢"方國華", +分有禮貌, ok喎!

首頁

尾頁

跳至