在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

下個星期返工了!呀囡有時扭眼睏,屋企4,5個奶咀都吐出嚟,有時用開嗰個都唔得,但一俾媽媽牌奶咀,5分鐘即刻入睡。。。有無辦法可以幫呀囡戒媽媽牌。。。用其他牌子都得。。。等我呀媽湊得無咁辛苦。。。

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

引用:下個星期返工了!呀囡有時扭眼睏,屋企4,5

原帖由 錢兄 於 15-01-28 發表
下個星期返工了!呀囡有時扭眼睏,屋企4,5個奶咀都吐出嚟,有時用開嗰個都唔得,但一俾媽媽牌奶咀,5分鐘 ...
咩叫媽媽牌

伯爵府

引用:Quote:原帖由+錢兄+於+15-01-28+發表下個星

原帖由 emily22 於 15-01-28 發表
咩叫媽媽牌
乳頭。

無計窩,你女識貨。
我仔都係最愛媽媽牌!

大宅

回覆:emily22 的帖子

媽媽牌奶咀=人肉奶咀

大宅

回覆:錢兄 的帖子

忍心d比一款奶咀bb啜。唔好比咁多款bb揀,有得揀一定揀媽媽牌啦!

大宅

回覆:媽媽牌奶咀

佢真係可以食飽奶,扭足3個鐘,到下一餐奶。。。先得嗰廿幾日人仔,咁好毅力。。。

伯爵府

路過, 講笑咁講, 世伯就話姐, 呀伯有都有架.............

大宅

引用:路過, 講笑咁講, 世伯就話姐, 呀伯有都有架

原帖由 gk678 於 15-01-28 發表
路過, 講笑咁講, 世伯就話姐, 呀伯有都有架.............
我女未試過婆婆牌,唔知呢!

男爵府

下個星期返工了!呀囡有時扭眼睏,屋企4,5個奶咀都吐出嚟,有時用開嗰個都唔得,但一俾媽媽牌奶咀,5分鐘 ...
戒咗佢,忍心d一次都唔俾

男爵府

引用:佢真係可以食飽奶,扭足3個鐘,到下一餐奶

佢真係可以食飽奶,扭足3個鐘,到下一餐奶。。。先得嗰廿幾日人仔,咁好毅力。。。

...
唉!我仔21個月都未介到,我都想知點介好

公爵府

引用:Quote:原帖由 錢兄 於 15-01-28 發表佢真係

原帖由 JP930 於 15-01-30 發表
唉!我仔21個月都未介到,我都想知點介好
我仔26个月啦,唉。。

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

男爵府

引用:Quote:原帖由+JP930+於+15-01-30+發表唉!

原帖由 Mrs.Kangaroo 於 15-01-31 發表
我仔26个月啦,唉。。
同病相憐

公爵府

引用:Quote:原帖由 Mrs.Kangaroo 於 15-01-31 發

原帖由 JP930 於 15-02-01 發表
同病相憐
我坐系度睇电視,佢則則膊走埋黎,用个好無賴嘅样望住你,一手就摷落黎。

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm

男爵府

引用:Quote:原帖由+JP930+於+15-02-01+發表同病

原帖由 Mrs.Kangaroo 於 15-02-02 發表
我坐系度睇电視,佢則則膊走埋黎,用个好無賴嘅样望住你,一手就摷落黎。

...
咁我仔暫時都唔會,不過不停叫:媽咪,奶奶呀!媽咪,奶奶呀!

大宅

引用:Quote:原帖由 JP930 於 15-02-01 發表同病

原帖由 Mrs.Kangaroo 於 15-02-02 發表

...
好搞笑呀!

公爵府

引用:Quote:原帖由 Mrs.Kangaroo 於 15-02-02 發

原帖由 JP930 於 15-02-03 發表
咁我仔暫時都唔會,不過不停叫:媽咪,奶奶呀!媽咪,奶奶呀!

...
佢好鬼馬架,我同佢讲话冇奶奶,佢会僕系我心口先,又側側膊咁搞呢搞弄,然后慢慢移下近d,移下又近d。。。。。

男爵府

引用:Quote:原帖由+JP930+於+15-02-03+發表咁我

原帖由 Mrs.Kangaroo 於 15-02-03 發表
佢好鬼馬架,我同佢讲话冇奶奶,佢会僕系我心口先,又側側膊咁搞呢搞弄,然后慢慢移下近d,移下又近d。。。 ...
你個仔好可愛呀

複式洋房

媽媽牌奶咀真係好好用😂😂
我果個都係咁...

大宅

路過分享下, 不喜莫插~
頭2個月就因媽媽牌奶咀搞到又損又痛. 第3個月陪月姐姐話見到我就心痛而我第4個半月佢要開始幫我湊因我要番工, 佢話同我一齊狠下腸~ 先備同款奶咀兩個 (起碼), 備用小許新鮮媽媽奶和無限熱開水, 還有媽媽用過的衫或毛巾或長頸巾.

先確認不是vv咗和食飽, 是扭眼睏,佢扭就塞有小許媽媽奶的奶咀, 佢吐, 把另一個有小許媽媽奶的奶咀, 吐出的soak係啲熱水到, 如是者輪流替換 (其後奶咀梗係要消毒).

衫或毛巾或長頸巾是用來包住bb或借照顧者用, 用意是bb嗅到媽媽的味道. 不是說笑, 有次姐姐放假我病咗睡了, 老公幫我暫湊搞唔掂,著咗我見粉紅色晨褸後得咗, 但我起身見到就笑咗

完全明白佢係咁哭, 哭足3個鐘,哭到面都紅晒, 而你咩都不能做的心痛, 那時我挨了2 天, 幸好第3天佢

希望幫到你啦

子爵府

睇吓你夠唔夠狠心,如果真心係想佢戒,咁就要決絕D無論佢喊幾耐都唔比,咁佢慢慢就會習慣架嘞

首頁

尾頁

跳至