醫護健康

跳至
[長者] 老豆有灰甲?  

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

我覺得係灰甲,仲要好厚,要搽咩先好?

男爵府

睇左醫生未? 好似顏色咁黑, 係咪撞魚左? 一般灰甲初期是灰灰黃黃同變厚

複式洋房

回覆:老豆有灰甲?

唔係呀,已經好耐架啦,我老豆冇講,直至最近見佢赤腳先睇到,佢話唔痛唔駛理

男爵府

我的育兒心得勳章 DHA勳章

叫佢睇下醫生, 灰甲會傳染, 同埋要保持乾淨衛生.
好多老人家成日有事唔睇醫生, 搞到成家人都有就麻煩.
再唔係, 買D灰甲水比佢搽.

水晶宮

灰甲係真菌感染,會傳染架!
快D帶佢睇醫生啦.

別墅

咁深色?要快D搽灰甲藥水,如果勤力跟著搽,一個月到就可以 KO 左隻灰甲。

男爵府

我的育兒心得勳章 DHA勳章

樓主, 不如你買支恢甲清同佢搽下先, 佢有筆型款, 唔駛落手磨甲, 就咁搽藥水係面, 衛生好多.

大宅

引用:樓主, 不如你買支恢甲清同佢搽下先, 佢有筆

原帖由 JJBee 於 15-02-27 發表
樓主, 不如你買支恢甲清同佢搽下先, 佢有筆型款, 唔駛落手磨甲, 就咁搽藥水係面, 衛生好多. ...
我之前見過有指甲油款,但唔知係唔係係講果隻牌子,有灰甲一定要快D處理,老人家要迫架,佢地覺得買咩都浪費錢。

大宅

AhMi0723 發表於 15-3-2 13:52
我之前見過有指甲油款,但唔知係唔係係講果隻牌子,有灰甲一定要快D處理,老人家要迫架,佢地覺得買咩都浪 ...
恢甲清係有兩隻架, 有JM話兩隻都一樣得, 我都想知邊隻會好D

禁止訪問

大宅

alicecbb 發表於 15-3-5 12:01
好似兩款效果一樣, 只係筆形方便用, 成支螢光筆搽落甲面就得
係咪兩隻都唔洗磨甲? 另一隻好似係指甲油款

複式洋房

我買左指甲型架恢甲清比老豆,佢早初都唔願意搽,後來我同佢講個傳染比個孫女佢先用咋

大宅

引用:我買左指甲型架恢甲清比老豆,佢早初都唔願

原帖由 hahasummer 於 15-03-18 發表
我買左指甲型架恢甲清比老豆,佢早初都唔願意搽,後來我同佢講個傳染比個孫女佢先用咋

...
咁就好啦,最緊要佢懇用,咁好快就會好返。

大宅

引用:Quote:alicecbb 發表於 15-3-5 12:01 好似

原帖由 Treema 於 15-03-18 發表
係咪兩隻都唔洗磨甲? 另一隻好似係指甲油款
應該係啦,我最近搭地鐵見到佢廣告係咁寫,不用磨甲,可能其他牌子就要磨。

侯爵府

hahasummer 發表於 15-1-29 15:14
我覺得係灰甲,仲要好厚,要搽咩先好?
雖然影得唔係太清楚, 不過我覺得係灰甲, 我自己腳趾都有灰甲問題.
可以自行買灰甲藥水用, 我之前用過百敵方同羅霉樂都OK.

不過由於岩岩懐孕, 所以暫時唔可以用灰甲藥水, 要等生完先可以用.

侯爵府

hahasummer 發表於 15-2-5 15:38
唔係呀,已經好耐架啦,我老豆冇講,直至最近見佢赤腳先睇到,佢話唔痛唔駛理

...
灰甲一般都係不癢不痛, 不過嚴重既都會攪到指甲變形同行路會痛.

侯爵府

JJBee 發表於 15-2-27 13:25
樓主, 不如你買支恢甲清同佢搽下先, 佢有筆型款, 唔駛落手磨甲, 就咁搽藥水係面, 衛生好多. ...

我之前都有見過其他JM介紹過可以用恢甲清, 我就未用過,
如果真係有效果既話, 等我遲D生完BB之後都買支試下.

侯爵府

hahasummer 發表於 15-3-18 16:43

...
等你老豆用多一段時間, 上黎分享一下個效果!

侯爵府

AhMi0723 發表於 15-3-18 22:04
應該係啦,我最近搭地鐵見到佢廣告係咁寫,不用磨甲,可能其他牌子就要磨。

...
我用過個2隻(百敵方同羅霉樂)係要先磨甲後查藥水, 應該其他牌子都係, 淨係知道恢甲清個隻唔需要.

大宅

引用:Quote:AhMi0723 發表於 15-3-18 22:04 應該

原帖由 ada0708 於 15-03-25 發表
我用過個2隻(百敵方同羅霉樂)係要先磨甲後查藥水, 應該其他牌子都係, 淨係知道恢甲清個隻唔需要. ...
應該唔灰甲清先唔駛,佢就係 sell 方便。

首頁
12345...6

尾頁

跳至