懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

由上星期(18號)開始,一直流啡同流血未停過,入過2次急症,第一次訓左一晚,第二次訓左兩晚,照陰第一同第二次都見到胎郎,分別係0.6cm同1.2cm,但未見到胚胎第一次入院係4w5,第二次係6w。
有無媽媽好似我咁?而家響屋企訓緊床,乜都做唔到,好擔心bb會有事....
同埋剩係見到胎郎係唔係正常,一細ok嗎?d醫生答到無稜兩可咁

大宅

回覆:流啡又流血

4w那次正常大小,6wk那次就細左些。但如m不準,遲排,當5wk,5wk 1cm多正常。所以現在好難說,要看多1wk。如7wk,正常有營養囊有心跳,遲排也最少見到營養囊。所以您現在只好等。我上胎空心,7wk第一次照,得胎囊1cm,最後要9wk才流產,拖好耐。今胎4wk幾開始每wk照一次 緊張到爆,但就有哂data,睇到是否正常。所以您keep住mon實就行。

複式洋房

唉,真係好煩,每次去廁所都好大壓力

大宅

引用:唉,真係好煩,每次去廁所都好大壓力

原帖由 jinjinma 於 15-01-29 發表
唉,真係好煩,每次去廁所都好大壓力
我也是,但只好不停安慰自己,如他要走也控制不到,我由4wk吃安胎藥吃到7wk仲未停,可做都做哂,他要流啡都無計!

別墅

會唔會係HCG唔夠?去睇返私家醫生睇下佢開唔開塞藥俾你啦. 政府醫院唔會開架!

複式洋房

我都有諗過睇私家塞藥,但如果個胎係有問題,早D放手總好過格硬留佢響度。。。 唉,真係十五十六,好怕做每個決定都係錯

伯爵府

我陀B時都有流,去左C+ 打安胎針及藥,之後我照正常生活,順其自然,流到7-8w就冇流,BB都出左世,精靈健康。放鬆心情,加油

男爵府

我第一,三胎都要打針塞藥。淨瞓唔係一定好。

複式洋房

請問如果去睇醫生,係睇婦科專科定普通醫生呀?

男爵府

引用:請問如果去睇醫生,係睇婦科專科定普通醫生

原帖由 jinjinma 於 15-01-30 發表
請問如果去睇醫生,係睇婦科專科定普通醫生呀?
睇婦產科。我睇開個個好支持休息打針塞藥。但貴d$1200/次,要就pm你。

複式洋房

謝謝!^_^

複式洋房

我6w果陣都有流啡加流血,立即睇急症,個醫生又係照完陰超又冇咩野講,又冇藥比我食,之後就叫我走,話同我排期覆診,如果唔係我問佢拎假佢應該都唔會出,等我直接走
好彩問佢拎左假,抖左5日成日訓教,之後覆診(7w)已經見到bb心跳了

大宅

放鬆D,8週後仲可以用到胎心機

複式洋房

多謝各位,我訓左個幾禮拜床(每日唔響張床既時間最多2個鐘),touchwood有好轉啦!雖然仲有少少啡,但已經好左好多 而家個心都定D,我同bb 會努力,各媽媽都要加油!

複式洋房

回覆 jinjinma 的帖子

我都試過咁,E生比藥我塞休息咗成幾個星期,最後都無事,BB出埋世添,放鬆心情,休息多D!

首頁

尾頁

跳至