嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

民房

請問有無人睇過法國醫院呢幾位醫生...."兒科"駐院專科醫生 (江俊達醫生/ 楊霸成醫生/ 馬焯康醫生/葉健星醫生), 我想知邊位好D, thanks!!

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我亞仔睇開馬焯康,所以亞囡都係

不過馬醫生份人勁cool ^_^

洋房

我bb睇楊霸成. 佢好nice架

別墅

我女睇開楊醫生, 好nice, 細心, 有問必答, 但好多人睇, 要等好耐好耐。星期六/日睇, 行行地要等1.5hrs以上...所以最好預約及平日睇。

大宅

楊霸成醫生 ,我個仔兩個月大感冒,嚇到我死(因為第一次做媽媽),楊醫生重安慰埋我,話唔係咁大件事,開藥又唔重手,話唔影響瞓覺同食奶可以唔駛食藥,又支持餵母乳

其實阿b感冒嗰次我本來睇馬醫生先,佢睇都無睇到阿仔超過一分鐘,無端端叫我哋搵醫生幫阿仔割包皮 (解釋五分鐘點解阿仔需要割包皮),可以考慮搵佢做,我跟住即刻走頭,大佬呀!係都醫好啲感冒先啦!

禁止訪問

複式洋房

原文章由 望望媽 於 08-5-19 15:09 發表
楊霸成醫生 ,我個仔兩個月大感冒,嚇到我死(因為第一次做媽媽),楊醫生重安慰埋我,話唔係咁大件事,開藥又唔重手,話唔影響瞓覺同食奶可以唔駛食藥,又支持餵母乳

其實阿b感冒嗰次我本來睇馬醫生先,佢睇都無 ...

我去年底有同一遭遇,次因為(楊醫生 )放假睇馬e生,本來去感冒,不夠一分鐘馬e生就檢查亞仔小B,話佢包皮長要做手術,佢可以好快安排入院重由佢做,我心想亞仔又無試過發炎又無小便問題,我就話考慮下先;於是去找小兒外科睇,他說無需要做!!好彩當時無聽馬e生講,否則亞仔就要受到不必要的痛苦。 從此我對馬e生的專業有所保留

民房

唔該晒!!
嘩.......聽你地咁講, 真係要對呢個馬醫生有所保留......

大宅

請問楊霸成醫生是否只在法國醫院駐診? 可否提供他的聯絡電話呢? 謝謝

別墅

法國醫院登記:2200 3120 預約

民房

今日剛去了法國醫院睇楊醫生, 佢的確好 nice 呀, 亦好溫柔對阿B, ...........順帶一提, 楊醫生話BB仔需唔需要割包皮, 要一歲後先真正睇到, 唔需要太緊張.....(好奇怪, 我無問醫生架, 係佢主動講架, 唔知係咪太多媽咪都被馬醫生叫同仔仔割包皮呢???!!!)

別墅

原文章由 TCTC 於 08-5-21 16:11 發表
今日剛去了法國醫院睇楊醫生, 佢的確好 nice 呀, 亦好溫柔對阿B, ...........順帶一提, 楊醫生話BB仔需唔需要割包皮, 要一歲後先真正睇到, 唔需要太緊張.....(好奇怪, 我無問醫生架, 係佢主動講架, 唔知係咪太多媽咪 ...

大宅

千其唔好睇葉醫生,我亞b因抽筋及發燒被送去QE,由於之前因同一原因被送入QE;但我亞B就比地當賁驗品攪到無覺好瞓。 所以我地要求QE寫紙住私家E院(因有保險covered). 我同老公選擇法國e院,由於沒有相熟兒科便被安排睇葉e生,點知佢轉介番我地去QE, 佢話法國E院無兒科腦科, 無得照腦ECG. 後尾係E院經我家姐朋友介紹睇楊E生, 佢檢查很仔細.....雖末至於十分好, 比起個位葉E生就好好多,立時安排入院及作很多檢查, 包括個位葉E生講ECG都做埋.. /妳地話呢位葉E生值得睇嗎? 唔知佢無料呀, 定認為我地比唔起錢, 定忍為政府出嚟嘅病證唔方好野, 唔想呢嘢唔咁接. 究竟呢D人有無專業操守.

洋房

馬焯康ec太可惡, 無醫德,不要把你的bb俾佢看

我的bb只不足2歲, 發燒幾天, 到法國醫院睇馬焯康, bb喊出來, 馬焯康竟然趕我出來, 又不告訴我bb的病情.

bb喊是正常的, 但馬焯康趕病人出來實在是無理, 無賴,無醫德,
如果無其他醫生睇的話, 也不要睇 馬焯康

男爵府

你地睇下就知, 馬e生成日叫人割包皮.
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1218199&page=2#pid26263867

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

葉醫生同楊醫生都有睇過, 個人認為係楊醫生好d, 但後來都係同楊醫生d藥唔太夾, 轉左醫生。

馬醫生就久聞大名, 有朋友睇過佢, 睇到一肚氣, 黑口黑面不在話下, 做得兒科都唔明點解咁冇愛心:;pppp:

大宅

I also visited Dr Yeung before, he is nice and good but he left St Teresa and has his own clinic in MK recently.

And I visited Dr Kong recently and found him nice also.

Dr Ma..... I will not visit him anymore!!!

大宅

回覆 #1 stanbb 的文章

我都有睇楊醫生架 但佢轉咗去旺角中心實在太可怕了 診所坐滿人同企滿人 等冇所謂呀 但太多小朋友病怕會感染到 後尾轉咗去睇第二個 係我屋企人都婦科醫生介紹的

男爵府

原文章由 糖糖B 於 08-10-23 13:38 發表
我都有睇楊醫生架 但佢轉咗去旺角中心實在太可怕了 診所坐滿人同企滿人 等冇所謂呀 但太多小朋友病怕會感染到 後尾轉咗去睇第二個 係我屋企人都婦科醫生介紹的 ...

死啦,我仲諗住亞女keep住睇佢添,乜唔係要book既咩,點解會咁多人架?你後尾轉左邊個呀?可以介紹下嗎?

大宅

回覆 #1 siuyauyau 的文章

係要BOOK架 但我個朝早佢開門打去 佢巳經FULL晒 咁姑娘話你可以照嚟睇 不過要等囉 點知去到咁多人 就算BOOK咗去到其實都要等一陣 如果唔小心被其他小朋友感染就煩囉 所以我就轉囉 佢以前係法國都還好 起碼地方大D嘛 我PM我個醫生比你啦

首頁

尾頁

跳至