論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我用過兩個印傭都ok 但今次揾左好耐都無一個印識英文 又急用 所以請左個完約本地菲傭
朋友話我咁大膽 唔使還錢的姐姐又有本地經驗九成都會唔聽話。 係咪真呢? 叫我做定準備請個第二個 因我
還未反工 遲啲先請就趕唔切

個完約姐姐36歲 識中國菜 湊b ,in佢時感覺nice ,佢有四個仔女 agent話有負擔又可完約都唔會點差
我問點解唔續上僱主話 有兩大兩老兩bb 兩架車 同屋大 辛苦
有jm請過本地完約 可分享下嗎?thx

男爵府

回覆:完約菲傭真的特別差?

香港完約印印加差人錢都借態度差,請姐姐睇手神

大宅

引用:我用過兩個印傭都ok 但今次揾左好耐都無一

原帖由 MYSONPY 於 15-01-30 發表
我用過兩個印傭都ok 但今次揾左好耐都無一個印識英文 又急用 所以請左個完約本地菲傭
朋友話我咁大膽 唔使 ...
其實冇话乜人好定差,背景5緊要,至緊要係你好彩同佢有心做!

大宅

引用:我用過兩個印傭都ok 但今次揾左好耐都無一

你問佢可唔可以同前僱主,想通電話睇佢反應

禁止訪問

翡翠宮

2018復活節勳章

我之前嗰都係咁講, 又係話屋大辛苦, 咁佢又冇咩特別煩野, 只係懶d, 鍾意玩手機, 同貪靚囉

333s    發表於 15-2-5 11:35

子爵府

引用:我之前嗰都係咁講,+又係話屋大辛苦,+咁佢又

原帖由 nieualma 於 15-01-30 發表
我之前嗰都係咁講, 又係話屋大辛苦, 咁佢又冇咩特別煩野, 只係懶d, 鍾意玩手機, 同貪靚囉 ...
會黑面計較嗎?都係本地兩年完工?

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

完約菲係怕佢串, 唔聽講, 自把自為, 將自己一套帶嚟你屋企, 我而家哩個都係完約菲, 初嚟時串ga, 同我講嘢用背脊, 叫佢做嘢只係“嗯嗯”, 不過俾我話過之後, 而家禮貌咗好多。

子爵府

引用:完約菲係怕佢串,+唔聽講,+自把自為,+將

原帖由 DoReMi媽媽 於 15-01-30 發表
完約菲係怕佢串, 唔聽講, 自把自為, 將自己一套帶嚟你屋企, 我而家哩個都係完約菲, 初嚟時串ga, 同我 ...
你個個係香港做左幾耐?in佢時都好似唔串 所以我先揀佢 叧有幾個真係串到唔啋我
你點同佢講要禮貌啲?

翡翠宮

2018復活節勳章

回覆 MYSONPY 的帖子

起初有笑容架, 但後來就間中黑面, 算唔多計較, 因為我家根本冇咩野做, 但搬屋嗰次就衰, 叫佢搬雜物房d野出來, 佢話好重喎, 激到我老公CC下, 我唔記得係完約定佢resign, 當時又係等人用先請佢

333s    發表於 15-2-5 11:36

子爵府

引用:回覆+MYSONPY+的帖子起初有笑容架,+但後來

回覆 MYSONPY 的帖子

起初有笑容架, 但後來就間中黑面, 算唔多計較, 因為我家根本冇咩野做, 但搬屋嗰次就 ...
佢話重 咁後尾點?應該點答?

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

MYSONPY 發表於 15-1-30 16:11
你個個係香港做左幾耐?in佢時都好似唔串 所以我先揀佢 叧有幾個真係串到唔啋我
你點同佢講要禮 …
我哩個in佢時唔串ga, in時我話明我要請個外傭係要humble, 佢yes晒ga, 點知上工後兩個樣, 咪俾我話佢rude囉! 話多佢幾次佢咪改囉, 我成日話係佢見工時知道要禮貌同謙厚, 點解上工時唔同晒?

333s    發表於 15-2-5 11:36

翡翠宮

2018復活節勳章

回覆:MYSONPY 的帖子

我老公嬲到扔d野落地,佢慢慢執番

子爵府

引用:Quote:MYSONPY+發表於+15-1-30+16:11+你個

原帖由 DoReMi媽媽 於 15-01-30 發表
我哩個in佢時唔串ga, in時我話明我要請個外傭係要humble, 佢yes晒ga, 點知上工後兩個樣, 咪俾我話佢rude ...
你係ftm?

DoReMi媽媽    發表於 15-1-30 16:23

子爵府

引用:我老公嬲到扔d野落地,佢慢慢執番

我老公嬲到扔d野落地,佢慢慢執番
個姐姐知驚嗎?係咪之後態度好反啲?

翡翠宮

2018復活節勳章

回覆:MYSONPY 的帖子

知驚,其實D野係多唔係重,係佢懶啫

水晶宮

我試過請一個係在香港被僱主提早解僱的 (同屋苑)
佢係做野慢d兼唔醒目,
但係心地善良.
所以, 請工人, 都係睇彩數的多.

男爵府

引用:我用過兩個印傭都ok+但今次揾左好耐都無一

我上個姐姐今年都係36-37歲,都係4個仔女。最初請佢係因為朋友工人介紹,又係唸住佢有家庭負擔,點知佢做左幾個月就斷約,講大話話返家鄉湊小朋友,1個月唔夠就返新工,仲用咗我屋企地址借錢!希望唔係同一個人。

子爵府

引用:Quote:原帖由+MYSONPY+於+15-01-30+發表我

原帖由 jumug 於 15-01-31 發表
我上個姐姐今年都係36-37歲,都係4個仔女。最初請佢係因為朋友工人介紹,又係唸住佢有家庭負擔,點知佢做左 ...
應該唔係 我姐姐重未上班
三月才完約過來

珍珠宮

回覆:完約菲傭真的特別差?

又唔可以一概而論嘅。。。我最近新請嗰個姐姐喺香港已經做咗第19年,可能係依家姐姐佢哋個親家姐喇so far我幾滿意識揍bb又有識整餸,而且完全自動波我乜都冇教過。。。請工人睇彩數之餘大家都要互相迁就下,如果下下執得太正嘅話盞大家都辛苦。。。

horlickbaba    發表於 15-2-12 12:25
333s    發表於 15-2-5 11:37

首頁

尾頁

跳至