美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

洋房

我之前見到D台灣節目介紹,話現在韓國好興架,好多牌子有出,在香港我見SKIN FOOD都有,咁有冇人用過呀?????好唔好用呀?????

大宅

Massha幾好呀!好自然,夠潤,仲有防曬42PA+++, so good!加上碎粉就更佳,真係好方便!
原文章由 C.E.C 於 08-5-16 23:25 發表
我之前見到D台灣節目介紹,話現在韓國好興架,好多牌子有出,在香港我見SKIN FOOD都有,咁有冇人用過呀?????好唔好用呀?????

大宅

請問 Massha.幾多錢一枝.

大宅

有防曬---$190, 冇防曬---$180. 我朋友話用左skin真係好左,so我昨天買來試,今早用,至今不脫妝,不過我有用base, weekend會試下不打base.
原文章由 bingbing666 於 08-5-19 12:58 發表
請問 Massha.幾多錢一枝.

伯爵府

BK Milk勳章

are u using red BB cream? 21 or 23?

原文章由 Ansonrubby 於 08-5-19 14:24 發表
有防曬---$190, 冇防曬---$180. 我朋友話用左skin真係好左,so我昨天買來試,今早用,至今不脫妝,不過我有用base, weekend會試下不打base.

大宅

回覆 #1 moyan 的文章

我用Missha red bottle, no.23.
夠潤bor, 今天冇用base都得!
因同事話:若用base就會side左bb cream本身的funtion. 我估可能會隔左卦!

不過,同事用skin97, 未2 mth., d班真係淡左!好羨慕!
但我不會轉來轉去,隻隻bb cream都有人話或不好,夾自己skin就算!

[ 本文章最後由 Ansonrubby 於 08-5-20 14:16 編輯 ]

男爵府

回覆 #1 Ansonrubby 的文章

i highly recommended Skin79 pink collection is very very good for summer

大宅

原文章由 2個BB的媽媽 於 08-5-20 14:41 發表
i highly recommended Skin79 pink collection is very very good for summer

起邊到有得賣呢????

男爵府

回覆 #1 Rabbitlee 的文章

上呢個網買的:
http://www.heynature.com/catalog/sample.php

大宅

今期忽然一週有個廣告,剪低coupon買銀色既bb cream只需$195...

禁止訪問

大宅

其實我未用過ga!!我上網見到佢都仲有好多其他product,可能係比較bb cream出名掛...

子爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章

我剛買左支黑BB CREAM.....但唔夾我,搽完皮膚好暗.....又晒左支BB CREAM....

洋房

我用緊Hanskin, 好用薄好貼,又有防晒!

伯爵府

原文章由 yuyumon 於 08-5-21 01:23 發表
我剛買左支黑BB CREAM.....但唔夾我,搽完皮膚好暗.....又晒左支BB CREAM....

你試下+精華素溝希小小黎用.

大宅

Thx.
這個網真係好多野睇,正!
想問下有冇skin79的fans呀? Skin79咁多款bb cream,你地有冇用開邊隻,可以推介嗎?聽聞某shop 會於6月在沙田set counter 賣bb cream呀!
原文章由 2個BB的媽媽 於 08-5-20 15:28 發表
上呢個網買的:
http://www.heynature.com/catalog/sample.php

大宅

更正番:還是用base後的效果好d, skin亮白d, 妝又襟d.

用第3天了,覺得真係好過用粉底,是否修護就未知,不過,個妝又貼、又自然,有d同事仲以為冇化妝tim, 已經值得keep住用了。但又想看看有冇更正的brand .
原文章由 Ansonrubby 於 08-5-20 13:43 發表
我用Missha red bottle, no.23.
夠潤bor, 今天冇用base都得!
因同事話:若用base就會side左bb cream本身的funtion. 我估可能會隔左卦!

不過,同事用skin97, 未2 mth., d班真係淡左!好羨慕!
但我不會轉來轉去,隻隻bb cream都 ...

大宅

用左會唔會白d ?

原文章由 elainew10 於 08-5-21 01:23 發表
我用緊Hanskin, 好用薄好貼,又有防晒!
:-P

男爵府

回覆 #3 Ansonrubby 的文章

我用緊skin79 pink collection, 覺得好適合我的膚色及skin, 控油一流, 上少少loose powder就可以出街, 又唔洗補妝, 又唔覺厚妝, 好適合夏天用

大宅

2個BB的媽媽:

你是哪種膚質? 我混合性偏乾,到傍晚眼周skin會乾d, 其他part OK. 你估pink or silver/ golden合我呢?

遮瑕度又如何?我用開Missha, coverage 及得上粉底架, 不過見Skin 79貴好多,我估會係靚野!
原文章由 2個BB的媽媽 於 08-5-22 12:16 發表
我用緊skin79 pink collection, 覺得好適合我的膚色及skin, 控油一流, 上少少loose powder就可以出街, 又唔洗補妝, 又唔覺厚妝, 好適合夏天用

首頁

尾頁

跳至