美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有冇人用過skinfood? 好嗎?
全因為你,令我一生都佳美,你令我生命從空虛,化做傳奇,唯獨你是我拯救,我總不至死,直到永遠,從心底讚美!

別墅

bb cream係當foundation用定係當base用架? 係咪有色既...

男爵府

回覆 #3 Ansonrubby 的文章

我的膚色偏黑, 中性皮膚, 唔會太乾或太油, 我只係用過pink one, 其他未試過, no comments... 因為本身質地太薄, 遮瑕度一般, 其實貪佢化咗妝都唔覺, 又唔洗補妝, 好方便

男爵府

我用過黑bb,不過唔係成日搽,我驚會爆瘡(睇第二個討論區d人話用到成面生暗瘡),所以我都好驚呀 你地有冇試過爆瘡情況?唔知係咪佢地多數比較年輕,易出暗瘡呢?用皮膚真係靚好多,膚色好平均又白淨,精神好多架

子爵府

咁多隻牌子BBCream邊隻最好呢?我本身膚較深和混合性。各位媽咪有無好介紹?

男爵府

I placed the order today and hope to receive it soon and try it!
http://i92.photobucket.com/albums/l29/chrisyam/Christmas/160711198.gif

子爵府

原文章由 vic-wing 於 08-5-22 19:31 發表
我用過黑bb,不過唔係成日搽,我驚會爆瘡(睇第二個討論區d人話用到成面生暗瘡),所以我都好驚呀 你地有冇試過爆瘡情況?唔知係咪佢地多數比較年輕,易出暗瘡呢?用皮膚真係靚好多,膚色好平均又白淨,精神好多架:f ...

我剛用了 Dr. JartBlack Label 一星期了,暫沒有爆瘡或出粉刺情況,皮膚狀態良好。
到現時為止,我都覺得效果不錯。
我屬混合性皮膚﹐中間偏油﹐賣給我的小姐叫我最好加碎粉

我當然照做。
「多元社區,和諧並存;你我出手,聾健共融 」

大宅

cy_cheung :
我本身算白,用過skinfood銀杏,coverage高,似粉底,但嫌冇防晒兼色較暗, so stop use it!好似蘆薈果隻爽d而有防曬!
原文章由 cy_cheung 於 08-5-22 14:40 發表

2個BB媽咪:
Thx.
等我試下pink 同 golden先,我frd. has both and let me try the texture. hehe...
不知會否太薄,不夠coverage 呢!

心朗小B,

你訂了which brand/ line 呀?

[ 本文章最後由 Ansonrubby 於 08-5-23 13:06 編輯 ]

別墅

I used skindfood aloe BB cream, it's with SPF20 PA+. 我屬混合性皮膚,中間偏油. This BB cream was not oily and looked very natural. 賣給我的小姐叫我最好加碎粉 if found it oily but I don't need it.

原文章由 cy_cheung 於 08-5-22 14:40 發表

首頁

尾頁

跳至