自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

平時學車表現時好定,無咩出錯,
一到考時太緊張,另到表現差,
真係好唔開心

別墅

回覆:考車衰左,好唔開心

下次放鬆啲喇!我有朋友第一次衰咗,第二次個考官鬆啲架,實過嘅

禁止訪問

禁止訪問

引用:學我老豆話事齋好多人考車都唔係一take pas

子爵府

引用:平時學車表現時好定,無咩出錯,一到考時太

原帖由 MARCHYAN 於 15-01-30 發表
真係好唔開心
第二次考會冇咁緊張架喇!relax!

侯爵府

有今次嘅經驗,下次就可以放鬆D, 唔洗太唔開心嘅。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆:MARCHYAN 的帖子

有咗呢次經驗,下次一定pass.

男爵府

太緊張, 放鬆啲啦~
如果想搵個地方舒服放鬆下 , 可以去離島玩、行下山、吹海風 、食好吃的野、 轉下心情啦!

離島區由二十多個大小不一的島嶼組成,主要島嶼有大嶼山、南丫島、長洲、坪洲及蒲台島.

南丫島一日遊
http://hk.apple.nextmedia.com/su ... t/20120227/16104873
http://paper.wenweipo.com/2006/10/24/zt0610240001.htm

南丫島賞大風車
http://std.stheadline.com/archiv ... ord1=&keyword2=
港燈- 南丫風力發電站 - HK Electric
開放時間﹕7:00am至6:00pm(星期六、日及公眾假期照常)
http://www.hkelectric.com/web/Ab ... e/LammaWinds_zh.htm

去南丫島行山,好舒服。 充滿小島風情的南丫島,放鬆情緒,海邊吹海風 , 走幾步有好吃的野食 。
南丫島除了擁有令人垂涎的美食外,島上的青山綠水更是令人心曠神怡。
一個能遠離煩囂的地方可以先看看南丫島 ,南丫島居民約6000人,南丫島就比長洲較寧靜。

南丫島 | 香港旅遊發展局 - Discover Hong Kong
http://www.discoverhongkong.com/ ... ma-island/index.jsp

-------------------------------------

長洲人口多,島上人口約3萬餘人,是離島區中人煙最稠密的島嶼。

坪洲環境擠迫,坪洲面積比南丫島小,但人口差不多,約數千人.
坪洲可以話無野好玩,不過相對長洲就比較寧靜沒有擁擠的人群,沒有昂貴的紀念品店,只有寧靜的氣氛與親切的居民 ─ 這就是坪洲。

大嶼山. 大嶼山是香港最大的離島 , 區內人口主要集中在 梅窩、大澳及東涌。
梅窩人口約1萬,曾是香港人旅遊勝地,近年不知何故,趨於冷落。梅窩近年居住人口增加,巴士班次越來越頻密,而銀礦灣路、銀石街是所有進入梅窩市區的巴士必經之路,另外,市區內的泊車位已供不應求。
大澳現時常住人口約3000人,退休長者佔當中的二份之一,漁民數目越來越少。大澳的人口大慨可分為兩半,一半是陸上居住、另一半於棚屋及漁船居住。

蒲台島居民嘆生活「最難」島上居民在2014年9月向到島上視察的立法會議員及政府部門代表申訴,島內供電、供水設施嚴重不足,包括三組供應全島電力的發電機不敷應用,住戶每日要受「斷電」所困,被迫用柴火煮食、點火水燈照明。

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

男爵府

下次再努力!加油 !

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唏 ~ 我都考咗兩次先攞到個牌, 加油!

伯爵府

有一次經驗,下次考就會順利好多。祝成功!

伯爵府

我都考咗兩次,唔好唔開心。多一次可能會令你加預備得更加好,下次一定得!!第一次考邊呀?第二次會考邊呀?

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:MARCHYAN 的帖子

吸收第一次嘅經驗,第二次會揸得好d

只肥丙部嗎? 排快期考過

大宅

我想講我兩個月內考左三次,第三次終於pass, 第一次勁緊張,睇唔到個stop sign. 第二次又係第一次個好惡既考官,佢話我用clutch 唔順, 第三次係一個好好人既考官,一路同我傾計,我仲食住香口膠個人即刻放鬆好多,我知肥左係會好唔開心,但係唔好放棄,拎到個牌係一世既。我影車牌相時笑到見牙唔見眼,職員話叫我嚴肅少少

js1204    發表於 15-1-30 21:18

伯爵府

畀面勳章

Take it easy

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

唔駛擔心 我都衰左幾次 最後都合格左
加油呀

瑪瑙宮

引用:學我老豆話事齋好多人考車都唔係一take pas

原帖由 昆凌 於 15-01-30 發表
學我老豆話事齋
好多人考車都唔係一take pass
似乎有次會成功既 放鬆啲啦
事定齋

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 MARCHYAN 於 15-01-30 發表
真係好唔開心
放鬆,我自己同我教車cfu都無諗到第1次會唔pass....
因為林尾香,俾人玩野~

伯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:下次放鬆啲喇!我有朋友第一次衰咗,第二次

原帖由 Hebecc05 於 15-01-30 發表
下次放鬆啲喇!我有朋友第一次衰咗,第二次個考官鬆啲架,實過嘅
希望如此,今日係突然斷片咁

首頁

尾頁

跳至