婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我睇吾过眼又要開Post,話說尋晚同C6冇返屋企食晚飯,前晚食剩细半碟燒鸭,寻日我吩咐工人問99想食乜,要買就比錢佢。工人話吾使,99話要蒸臘腸(又係臘腸),自己食埋碟鸭就ok,雪櫃仲有菜,咁ok啦,
今晚開飯時,(我己經知道99尋日買咗舊蘿蔔加埋d燒鸭落去煑咗碟核核突突嘅餸),佢自己又吾食,叫工人食,今晚一坐埋黎就咀秒秒咁望下枱d餸,見到自己面前碟核突蘿蔔煑燒鸭,即刻搬去工人面前
工人都係人啫,你使吾使咁呀?又係自己整嘅,自己吾食都吾使當人係狗咁,本來最多都係隔夜餸,你加乜春蘿蔔落去再煑呀?我見到都吾開胃
我把鬼火对工人話:你吾想食e碟由佢啦,食咗d新鮮餸先啦。
工人都算吾話得咁核突都食多两舊,連C6都吾抵得叫工人倒咗碟餸佢,仲要静靜雞,吾係隻野又嘈,又話自己從來吾倒餸,係呀!不過係質比人食嘛!

WTF

伯爵府

你99真係幾小家喎。。。

水晶宮

hashtag影視迷勳章

回覆:小事就見到人格如何

你99真好鬼麻煩,難服侍真人憎

複式洋房

引用:你99真係幾小家喎。。。

原帖由 M.A.C 於 15-01-30 發表
你99真係幾小家喎。。。
係好差!又睇吾起人,我最頂佢吾順成日问工人,你喺印尼未食过e样,嗰样可?睇你都未食过啦! 我有次吾抵得,我話:印尼有錢乜都買到,工人间屋大過我哋幾倍,我以前同事個印佣自己屋企都有4個工人囉! 99你少出國吾知啫

大宅

回覆:Ieungyuki 的帖子

我媽有時都會咁煮,係好好食,加芹菜仲好味

複式洋房

引用:我媽有時都會咁煮,係好好食,加芹菜仲好味

原帖由 Aprilacm 於 15-01-30 發表
99自己都吾食,佢煑餸又多油,成日九吾搭八煑埋一碟,最乞人憎自己煑嘅就猛讚好味,我煑嘅又話咸又乜又實,問佢想食乜餸又話乜都食,煑到出黎又秒又彈,真想扯巴佢!

大宅

回覆:Ieungyuki 的帖子

佢唔識煮姐

複式洋房

引用:佢唔識煮姐

佢唔識煮姐
煲湯舊豬肉永遠吾出水,超核突! 叫佢吾好整,比工人煑又話佢吾識要爭住做,煑出黎冇人食又吾Like,猛質工人食又要人讚好味,痴x線!

伯爵府

回覆 Ieungyuki 的帖子

係要認叻架啦!但我99就好搞笑架,初初嫁入去時,返去食飯,狂讚佢屋企工人煮得好好食不特止,仲狂問我係咪煮得好食呀?係就要讚工人煮得好,如果唔係工人下次唔煮喎!

我真係覺得好搞笑,雖然話讚下無壞,但工人收錢做野嘛,更加唔係第一日打99工,做咩一定要我讚呢?又唔見99你讚下我乖,驚我以後對99你唔好????

複式洋房

引用:回覆 Ieungyuki 的帖子係要認叻架啦!但我9

原帖由 M.A.C 於 15-01-30 發表

係要認叻架啦!但我99就好搞笑架,初初嫁入去時,返去食飯,狂讚佢屋企工人煮得好 ...
因為個工人係你99請,吾係你請嘛,d99覺得自己痾舊屎都香d

伯爵府

我都無99咁好氣,我都係憑良心說話,係好食既就出聲讚,唔好食就話好食或唔出聲囉!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:我媽有時都會咁煮,係好好食,加芹菜仲好味

我老爺都煮過,有時係蘿蔔配食淨既燒肉

我一路睇,仲以為自己好慘,好彩見到你msg...

複式洋房

引用:Quote:原帖由 Aprilacm 於 15-01-30 發表我

原帖由 我愛Corina 於 15-01-30 發表
我老爺都煮過,有時係蘿蔔配食淨既燒肉

我一路睇,仲以為自己好慘,好彩見到你msg...
我吾惨,我從來吾食佢煑出黎d餸,我吾喺度工人吾食比佢狂丙,以前個賓好有性格,寧願吾食都吾肯食,所以99超憎佢,印印就肯啃佢d餸咪闹少d囉!

大宅

回覆:我愛Corina 的帖子

我一開始睇到....都覺得自己係未好慘.....之但係,我媽好多時煮返隔夜送係勁好食

複式洋房

引用:我一開始睇到....都覺得自己係未好慘.....

我一開始睇到....都覺得自己係未好慘.....之但係,我媽好多時煮返隔夜送係勁好食

...
我99煑d餸狂加油,我去幾日旅行,佢用晒我支新麻油

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 我愛Corina 於 15-01-30 發表

原帖由 Ieungyuki 於 15-01-30 發表
我吾惨,我從來吾食佢煑出黎d餸,我吾喺度工人吾食比佢狂丙,以前個賓好有性格,寧願吾食都吾肯食,所以99 ...
我唔係話你慘!
我係話你講到咁差,我都係食呢d,我慘咋!

複式洋房

引用:Quote:原帖由 Ieungyuki 於 15-01-30 發表

我唔係話你慘!
我係話你講到咁差,我都係食呢d,我慘咋!
笑死我!

瑪瑙宮

引用:我一開始睇到....都覺得自己係未好慘.....

...
我老爺就一時時啦,好食我就食,唔好食就唔食啦

複式洋房

引用:Quote:原帖由 Aprilacm 於 15-01-30 發表我

我老爺就一時時啦,好食我就食,唔好食就唔食啦
你老爺有冇加埋自己d口水落去先?我99食饭時有公筷,夾兩夾見公筷有汁就放落口乃乾淨再夾,核突到 所以我食饭全程望住佢夾过边碟,好彩我煑嗰d佢吾係好食,吾係我吾知点算

瑪瑙宮

引用:Quote:原帖由 我愛Corina 於 15-01-30 發表

原帖由 Ieungyuki 於 15-01-30 發表
你老爺有冇加埋自己d口水落去先?我99食饭時有公筷,夾兩夾見公筷有汁就放落口乃乾淨再夾,核突到 ...
加口水咁唔衛生佢做左幾十年廚,有常識的。

首頁

尾頁

跳至