婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

回覆:小事就見到人格如何

你99咁食臘腸法,對健康唔好

複式洋房

引用:你99咁食臘腸法,對健康唔好

原帖由 貧窮媽媽 於 15-01-31 發表
你99咁食臘腸法,對健康唔好
話得佢聽先得

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由 M.A.C 於 15-01-30 發表你99

原帖由 Ieungyuki 於 15-01-30 發表
係好差!又睇吾起人,我最頂佢吾順成日问工人,你喺印尼未食过e样,嗰样可?睇你都未食过啦! 我有次吾抵得 ...
嘩,4個工人勁喎

複式洋房

引用:Quote:原帖由 Ieungyuki 於 15-01-30 發表

原帖由 falalala 於 15-01-31 發表
嘩,4個工人勁喎
真事! 個印佣仲要幾靚女,煑餸又叻,佢过嚟香港打工係因為男友黎咗香港做嘢,佢就做女佣过黎陪佢咋,屋企都有d錢!

男爵府

育兒性格勳章

引用:Quote:原帖由 M.A.C 於 15-01-30 發表你99

係好差!又睇吾起人,我最頂佢吾順成日问工人,你喺印尼未食过e样,嗰样可?睇你都未食过啦! 我有次吾抵得 ...

大宅

引用:Quote:原帖由 Aprilacm 於 15-01-30 發表我

99自己都吾食,佢煑餸又多油,成日九吾搭八煑埋一碟,最乞人憎自己煑嘅就猛讚好味,我煑嘅又話咸又乜又實, ...
agree, 我99都係咁煮野九唔搭八,成日話自己煮得點好點好。講到我弱智咁乜都唔識,仲教返我點煮,但佢又唔知自己碟餸跟本唔係咁煮。有幾次我煮左D餸出泥,佢專登寧願食佢自己煮個碟好難食既餸同工人煮碟菜,都唔食我個兩碟。不過之後我行開左,我又見到佢偷偷地試...真係唔知佢係度諗乜...

複式洋房

引用:Quote:原帖由 Ieungyuki 於 15-01-30 發表9

原帖由 ad614 於 15-01-31 發表
agree, 我99都係咁煮野九唔搭八,成日話自己煮得點好點好。講到我弱智咁乜都唔識,仲教返我點煮,但佢又唔 ...
我99係明玩野,屋企我吾食鱼,佢吾食牛,工人吾食豬肉同鱼,咁買餸當然吾会專登就边個,样样有d
煑咗雞時就話:又係食雞呀(其實仲有鱼有菜),日日都食你吾厭,有時又話驚禽流感
煑牛就話:食得牛多好惡
蒸鱼:吾好買咁大條嘛(其實己經係好细條,99自己食好少,我C6一個食吾晒)
煑豬就話: 食咁多肉,吾慌吾肥喇你
煑菜就話: d菜都吾林(佢要煑到黃晒色先要做林)
你老板吖乜都有得譂,我吾串佢仲係人黎嘅

複式洋房

引用:Quote:原帖由 ad614 於 15-01-31 發表agree

原帖由 Ieungyuki 於 15-01-31 發表
我99係明玩野,屋企我吾食鱼,佢吾食牛,工人吾食豬肉同鱼,咁買餸當然吾会專登就边個,样样有d
煑咗雞時就 ...
佢吾食我煑碟餸我吾介意,仲好吾使驚佢d口水尾,但吾好样样譂,你吾食人地都要食

男爵府

引用:我睇吾过眼又要開Post,話說尋晚同C6冇返屋

我睇吾过眼又要開Post,話說尋晚同C6冇返屋企食晚飯,前晚食剩细半碟燒鸭,寻日我吩咐工人問99想食乜,要買 ...
咁都做得出,好野!

大宅

引用:Quote:原帖由 ad614 於 15-01-31 發表agree

煑咗雞時就 ...
因為我地都唔係99既親生女嗎。你做乜都覺得你黑人憎。相反佢個女煮pet屎出泥,佢都會話正。

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

Ieungyuki 發表於 15-1-31 13:04
煑咗雞時就 ...
如果係我早叫左佢EAT C 了

複式洋房

引用:Quote:原帖由 Ieungyuki 於 15-01-31 發表

原帖由 ad614 於 15-01-31 發表
因為我地都唔係99既親生女嗎。你做乜都覺得你黑人憎。相反佢個女煮pet屎出泥,佢都會話正。

...
係呀! 當新抱係外敵,痴X線!

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由 falalala 於 15-01-31 發表嘩

真事! 個印佣仲要幾靚女,煑餸又叻,佢过嚟香港打工係因為男友黎咗香港做嘢,佢就做女佣过黎陪佢咋,屋企都 ...
嘩,明正言順公主黎架喎真係打風流工

侯爵府

回覆 Ieungyuki 的帖子

好認同你呢一句我同我奶奶相處久了種種小事加埋都覺得佢心地差到冇人有
最過份有一次自己貪平想打苦頭去大陸買三四筒花生油
結果報紙新聞報曬大陸有出售地溝油會食死人,叫市民採用有心保證
點都唔認佢買返嚟啲油有問題,還要聲大夾惡,但格日後她就立即把幾筒油送俾人
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

複式洋房

引用:回覆 Ieungyuki 的帖子好認同你呢一句我同

原帖由 Huuu 於 15-02-01 發表

大陸油都敢買?咁你哋以後食佢d餸都要小心d,可能仲有頭髮豉油,死豬肉呀咁,比佢激吾死都食鬼死!

珍珠宮

回覆:小事就見到人格如何

我99都好中意教我地啲後輩,唔准浪費食物!
所以隔夜,過期嘅食物,佢一定會質晒俾我同我老公!有時知我唔要,就靜雞雞整飯盒俾老公食。
佢自己?清左啲隔夜餸,佢咪煮番啲新鮮嘅食囉!

侯爵府

點止油,雞鴨生果煲湯藥材都係甘偷運返香港未結婚小姑都唔返去佢屋企食,c6開聲叫佢唔好甘做,就扇風點火喺老爺面前
她自己就買靚衫上唱歌班去旅行,都唔會諗下屋企人食得安全健康啲,架未整到小姑c6都唔同佢講多句說話交心溝通。佢就話自己冇仔女理佢
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

首頁

尾頁

跳至