在職全職

跳至

首頁

尾頁

子爵府

昨天我試左……亦成功左……
公司員工約12人,上年公司報員工稅有8x幾人名單,可想而知d人轉得幾快。
上年8月入職已收到風亞頭好like炒人,佢好嚴,唔比公司d人傾計,大家做野可以一粒聲都冇,亦多次見佢成個癲婆罵人,我做滿3個月冇加人工比我.佢應會加,佢解釋公司1月大圍加,到時加返比我。終於等到昨天出糧,連雙糧也冇出,佢呃我所有新人也冇加,其實我私下同d同事也熟,同期新人也有加。
自問做野好盡力,連手機也不敢多睇,昨天我本想做到月尾,亦專登不接公司d電,我不是接待員,但電話其他同事也不想接,所以多數我接。
結果lunch後,我亞頭就炒我,話我不接電影=不工作,補左1個月+雙糧比我,第一次俾炒,但冇唔開心。

之前有個新GM黎,我頭不like佢,賠左12萬比佢走。
亞頭連清潔亞姐也炒,話佢偷廁紙。
每日要mark底司機去邊送貨計里數,司機也要mark底部車行車里數,計下岩唔岩

究竟我是誰    發表於 15-2-3 13:11
wcpcelia    發表於 15-2-2 16:31
jennyyao    發表於 15-2-1 21:24

公爵府

回覆:有冇試過返工返到情願公司炒我?

你呀頭咁做人好辛苦,嚴過學校校規,唔識佢以為佢係做訓導主任,有佢喺到,公司一年都要賠好多錢吓。

如果我他朝一日唔做依家呢份工,入去做三個月,仲可以逗多一個月人工博炒,幾唔錯

禁止訪問

珍珠宮

引用:昨天我試左……亦成功左……公司員工約12人

原帖由 Fiona_yy 於 15-01-31 發表
昨天我試左……亦成功左……
公司員工約12人,上年公司報員工稅有8x幾人名單,可想而知d人轉得幾快。
上年8 ...
12萬?

近來瘋狂用衣車 梳化套 咕臣 床單 枕袋 被袋 背包都做過   

子爵府

回覆:Dragonmama2012 的帖子

Shipping話d員工上午係度,下午失左蹤已見怪不怪……亞頭話佢係工作狂,我也覺得佢做人辛苦,有時聽到佢係電話罵佢老公。

子爵府

回覆:mvshop8888 的帖子

GM人工4萬,賠3個月,所以12萬。
亞頭打比老闆娘投訴GM當佢冇道,乜都唔同佢匯報。(亞頭職銜: Office manager)

子爵府

引用:GM人工4萬,賠3個月,所以12萬。亞頭打比老

亞頭打比老闆娘投訴GM當佢冇道,乜都唔同佢匯報。(亞頭職銜: Office mana ...
大權到咁?

大宅

其實個大老細會唔會覺得係佢倒緊公司米?炒咁多人都得,最應炒係佢囉

子爵府

回覆:ccaa0220 的帖子

唔會,老細好like佢,覺得佢做野好盡責,連冬至早收工幾点也是我亞頭話事。

別墅

亞頭打比老闆娘投訴GM當佢冇道,乜都唔同佢匯報。(亞頭職銜: Office mana ...
咁容易炒人??
咁啲工作分俾邊個做 ??

大宅

炒晒d人,仲夠人做野咩?

子爵府

回覆:QQfishma 的帖子

你博炒個陣有做過d咩?成功了嗎?

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

噤叻叫佢一條友自己做晒佢囉

悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

珍珠宮

太好啦 介紹我入去

近來瘋狂用衣車 梳化套 咕臣 床單 枕袋 被袋 背包都做過   

公爵府

回覆:Fiona_yy 的帖子

佢咩年紀?

Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

翡翠宮

咁嘅公司算喇,分明就蝦你唔加人工緊係走

子爵府

回覆:Mrs.Kangaroo 的帖子

大約50歲

大宅

回覆:Fiona_yy 的帖子

八十幾個炒到得返十幾個,啲工作點做呀?!你阿頭自己攞嚟搞

子爵府

回覆:whiskym 的帖子

不是8x幾個炒淨12個,其實公司keep住員工十零人已足夠運作,因佢炒或自己辭職d人換得好快,所以3月尾報上稅局既員工名單有8x人。

亞頭曾在講過佢不like請大學生,試過請左5個大學生同一天入職,做了一星期一齊辭職

瑪瑙宮

呢個人痴痴地, 公司請著佢無運行.

首頁

尾頁

跳至