在職全職

跳至

首頁

尾頁

洋房

話說今日老爺見到我手骨腫出黎問點解、我答只係媽媽手發炎姐,奶奶聽到後就在其他人面前大聲講:5洗做野咁得閒都有媽媽手!人地要返工又5見有!你做人媽、我地5係人媽丫!?⋯⋯⋯⋯⋯ 我真係5識答,個腦呆左,淨係知如果回應只會激起佢繼續話落去、我扮無野笑下搵野分散注意力⋯ 不過返屋企後、我食左好多野、可惜重係好委屈⋯ 好5開心⋯⋯⋯5想發落老公到、求方法發洩 / 求正能量

水晶宮

回覆:好委屈!有咩方法排解?!

無知既人唔駛理

別墅

乜你99咁講嘢

禁止訪問

大宅

引用:老爺關心妳,妳奶奶有啲呷醋。妳高興才對.

原帖由 MNIF 於 15-01-31 發表
老爺關心妳,妳奶奶有啲呷醋。妳高興才對.偷偷笑好啦。
應同。
有時聽到呢啲說話要學識左耳入右耳出,我知唔開心緊會有,但又唔可以同佢正面衝突,閒時同人呻下之後做金魚,忘記左佢,我而家都學緊,以前會好執著好唔開心,而家開始會嘗試向好嗰方面諗,奶奶唔抵得,佢羨慕。

翡翠宮

咁點解唔同C5講呢?等佢知道佢阿媽點講你

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

唔駛理佢咁多.

珍珠宮

全世界最自我中心嘅人,99係第一位!
算啦唔好同啲心胸狹窄嘅人顛

男爵府

回覆:MNIF 的帖子

agree, 證明你老爺睇到你付出。你奶及心胸窄,唔好理佢。

水晶宮

回覆:Amelie_Li 的帖子

我慣左,會忍唔住話:奶奶,我無你咁o力吖嘛。

大宅

左耳入右耳出! 無計!
做人新袍什艱難!
自己對自己好啲! 諗下既然佢個仔响你手! 忍下

侯爵府

無咩好排解,自己睇開d, 我會視作自己阿媽潤我,聽完就算

水晶宮

2018復活節勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章

呷醋
          You may say I'm a dreamer but I'm not the only one.

大宅

回覆 Amelie_Li 的帖子

我反而好欣賞你既人品!你咁唔開心都可以喺當時忍住唔發火,之後又會為老公諗唔想發洩喺老公身上,只想有正能量支持!真心佩服你呀!已經做得好好喇!俾著我一定黑左面九年!你正面啲諗,你個人心地咁好,eq咁高,駛咩為啲冇見識既呷醋老人家唔開心啫,做返自己已經100分啦!

禁止訪問

別墅

如果一位很在意你好錫你ge親人咁樣話你冤禮你就話好傷心好難過................但如果系你明知佢份人系咁把口唔收ge....你無謂聽入耳啦....你唔開心就最合佢心意.......~~

複式洋房

回覆 Sw6254 的帖子

換了是我,也一定黑面,仲要頂佢一頂。

首頁

尾頁

跳至