嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

瑪麗約我38wk5先開刀,會唔會好遲??醫生話一定要過38wk,但係我好怕早產,眼見好多孖媽都在38wk前見紅或穿水,好擔心,有冇孖媽可分享下??

洋房

威院約38w2開刀

複式洋房

回覆:fyingkin 的帖子

瑪麗38w2

大宅

回覆:政府孖胎開刀週數

威院 38週2 好幸運 Bs按時生產

複式洋房

回覆:Charlieboy 的帖子

37 週4 queen Elizabeth

別墅

回覆:政府孖胎開刀週數

請問有單卵孖胎可,媽有糖尿可38周先生or 開刀?

複式洋房

咁有冇孖媽38w5先開刀??

複式洋房

引用:瑪麗38w2

原帖由 sasalam 於 15-02-01 發表
瑪麗38w2
可否分享下瑪麗的開刀程序??

複式洋房

回覆:c9chan916 的帖子

單卵是37週

大宅

回覆:c9chan916 的帖子

妊娠糖料38週1開刀

複式洋房

我開刀當日7點前就要到醫院,先見姑娘,姑娘會俾手術衫你著定,會俾locker你放物件,之後就等人幫你照多一次胎位,之後又要等,我記得我好似係第四個開刀,等到早上11點50分先輪到我,其間先生係外面走廊等,我都可以係走廊等。推入手術室時我好緊張,但d姑娘好好人,不停安慰我,入左手術室過床後,等左陣麻醉師就叫我盡量屈膝到心口,有d辛苦因為個肚大,佢就幫我係大概尾龍骨位打麻醉針,少少唔舒服但唔痛,醫生之後會用凍棉花掂個肚,問你有無感覺,因半身麻醉,當醫生掂高過個肚我先感覺到凍,先生大概呢個時候就入左黎陪產,之後無耐就開刀,開刀我感覺唔到,但可能陀得高,醫生推我個肚就感覺到,醫生推左一陣後,大b就出世,之後聽到喊聲,醫生繼續推肚,好快小b又出世,姑娘跟住就抱bb俾我睇,放係我心口一陣同俾我錫一下,之後等左一段時間姑娘先推我去產後房休息,先生就去同bb skin to skin, 我唔記得休息左幾耐,姑娘就推返我去病房,先生就有大概半小時時間幫我執好d野係病床(因非探病時間)同陪下我,生過程好快,由入手術室到小b出世都係40分鐘左右,醫生,麻醉師同姑娘都好好人,係我意料之外,亦唔痛,但可能因麻醉藥關係有d想嘔同肩膀不停震。(因個日我好緊張,唔知有無記錯,如有錯其他姊妹請分享其過程。)

複式洋房

引用:我開刀當日7點前就要到醫院,先見姑娘,姑

原帖由 sasalam 於 15-02-04 發表
我開刀當日7點前就要到醫院,先見姑娘,姑娘會俾手術衫你著定,會俾locker你放物件,之後就等人幫你照多一 ...
其實係咪老公陪產既時間好少?

另外請問咩叫老公同bb skin to skin??老公之前要準備d咩?

複式洋房

陪產都有大概廿分鐘,老公無野要準備,入手術室前姑娘會俾套衫同帽佢換。skin to skin 係bb一出世後就扒到係媽媽心口感受媽媽心跳,嘗試吸吮母乳,研究話有好多好處,除左媽媽可以,醫院都俾bb出世後同爸爸skin to skin, 醫院仲會幫佢地影相,我覺得個一刻好珍貴,如果你老公有時間,我覺得要去。

大宅

引用:陪產都有大概廿分鐘,老公無野要準備,入手

陪產都有大概廿分鐘,老公無野要準備,入手術室前姑娘會俾套衫同帽佢換。skin to skin 係bb一出世後就扒到 ...
孖b開刀都可以陪產?你係私家定政府?

複式洋房

引用:陪產都有大概廿分鐘,老公無野要準備,入手

陪產都有大概廿分鐘,老公無野要準備,入手術室前姑娘會俾套衫同帽佢換。skin to skin 係bb一出世後就扒到 ...
thanks for sharing

複式洋房

引用:Quote:原帖由 sasalam 於 15-02-04 發表陪

原帖由 sharon0606 於 15-02-05 發表
孖b開刀都可以陪產?你係私家定政府?
瑪麗可以陪產

伯爵府

回覆 fyingkin 的帖子

qm 係特別遲架, 你可以要求e生早d, 但要request 多幾次先得

複式洋房

引用:回覆 fyingkin 的帖子qm 係特別遲架, 你可

原帖由 Mochamiu 於 15-02-07 發表
回覆 fyingkin 的帖子

qm 係特別遲架, 你可以要求e生早d, 但要request 多幾次先得 ...
但係我冇覆診期啦,下次係開刀前2日見麻醉師,可以點request??

複式洋房

回覆:sharon0606 的帖子

瑪麗政府,可以架。唔係緊急開刀係可以。

子爵府

TMH 37WK2

首頁

尾頁

跳至