網購天地

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

333s 發表於 15-2-1 21:50
andyman 發表於 15-1-31 23:06
買了個焗爐, 中招了, 上管不能發熱售後客服答允,在港找人條理, 費用由賣家 ...
有個朋友買了格蘭仕呢部

http://detail.tmall.com/item.htm?spm=a230r.1.14.1.UlM7uC&id=41619693067&ad_id=&am_id=&cm_id=140105335569ed55e27b&pm_id=&abbucket=5&sku_properties=
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

男爵府

回覆 BforGirl 的帖子

如果你拆開一個機械式焗燼就知結構係好簡單,好多零件都可以買到(買到唔代表自己可以做一個出黎),有些少電工知識都可以維修到

伯爵府

好媽媽勳章

引用:回覆 BforGirl 的帖子如果你拆開一個機械式

原帖由 cc4321 於 15-02-02 發表

如果你拆開一個機械式焗燼就知結構係好簡單,好多零件都可以買到(買到唔代表自己可以 ...
其實我有部內置式焗爐壞左 代理叫我唔好整

象牙宮

andyman 發表於 15-2-2 07:40
有個朋友買了格蘭仕呢部
http://detail.tmall.com/item.htm?spm=a230r.1.14.1.UlM7uC&id=41619693067&ad_i ...

香港維修... 難
如果你知...告我 ok?

------------------
正想購类似.

1. 家人反對.
唔敢 action, 坏了帶去深圳修, 必是我責仕.
東西大, 怎推車去深圳...?

2. 如深圳有人代收.
microwave 是上門提走維修. 再送來.

3 否要放棄, 改購小型的?????

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:andyman 發表於 15-2-2 07:40 有個朋友買了

原帖由 333s 於 15-02-02 發表
有個朋友買了格蘭仕呢部
http://detail.tmall.com/item.htm?spm=a230r.1.14. ...
個爐有 17kg . 好重呀.而且電子野. 壞零件真係冇得攪.唯有掉.

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

引用:回覆 BforGirl 的帖子如果你拆開一個機械式

原帖由 cc4321 於 15-02-02 發表

如果你拆開一個機械式焗燼就知結構係好簡單,好多零件都可以買到(買到唔代表自己可以 ...
有啲野.你識都冇用.冇足夠維修器具一樣冇得攪.

大宅

andyman 發表於 15-2-1 16:19
師傅話: 甩焊甩線就有得攪啫. 零件壞就冇得醫啦.有無師傅資料, 屋企有焗爐都係一邊發熱線唔著.
City Girl Gone Suburban

公爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

回覆 sarahwong420 的帖子

我買拍翠 面包機7 日就壞。 電器都係唔好淘。 唔係易唔易壞問題,係壞左唔知點算! 絕大部分賣家收完錢,留埋好評,一定唔會彩你。 真陰公

我就係賴過好多次嘢先覺悟... 而家盡量唔淘電器, 費事激心...
今張單原本想買個插電waffle機,諗吓諗吓又驚佢易壞, 最後都係買個用明火烘果啲穩陣~

The moon is reaching for me~

翡翠宮

引用:Quote:andyman 發表於 15-2-1 16:19 師傅話

原帖由 Namtakrai 於 15-02-02 發表

DEL

男爵府

引用:回覆+sarahwong420+的帖子Quote:我買拍翠+

原帖由 blink_blink 於 15-02-02 發表
我舊P 仔麵包機用左幾年不知幾好, 唔會花, 淘那部雖然唔係想比較什麼, 但真係特別吵d,唔係靜音, 做左2 次已有少少花, 買比阿媽用,7 日內已開唔到機,做一半包stop左!!! 最慘保養超唔方便,個賣家仲唔理我tim

公爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

我舊P 仔麵包機用左幾年不知幾好, 唔會花, 淘那部雖然唔係想比較什麼, 但真係特別吵d,唔係靜音, 做左2 次已有少少花, 買比阿媽用,7 日內已開唔到機,做一半包stop左!!! 最慘保養超唔方便,個賣家仲唔理我tim

所以而家怕怕, 電器都係有得睇過, 試過先會買...

The moon is reaching for me~

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 blink_blink 於 15-02-02 發

原帖由 sarahwong420 於 15-02-02 發表
我舊P 仔麵包機用左幾年不知幾好, 唔會花, 淘那部雖然唔係想比較什麼, 但真係特別吵d,唔係靜音, 做左2 ...
我在港簽咭換左部 grandaz .出奇意外地夠力水.

大宅

andyman 發表於 15-1-31 23:06
買了個焗爐, 中招了, 上管不能發熱售後客服答允,在港找人條理, 費用由賣家承擔,

幾經波折, ...
我都係買左同樓主同一款, 但工作正常完全沒有問題....個爐仲幾好用...
不過, 我試過用入爐溫度計度過, 量度爐溫比調溫刻度高20度, 所以要就住係用....Anyway, 溫控都不算差, 做到正負7度之內, 算係幾好....

平價焗爐, 爐身比較單薄, 所以隔熱差, 會比較哂電....

大宅

cc4321 發表於 15-2-1 09:34
五百幾蚊加埋運費,點都要六百以上,比多D係香港買有保養又穩陣,唔係咩都值得淘,有時為左貪平一個唔好彩,隨時 ...
我買連運費, HK$500有找....

翡翠宮

引用:Quote:andyman 發表於 15-1-31 23:06 買了

原帖由 pangdeng 於 15-02-02 發表
我都係買左同樓主同一款, 但工作正常完全沒有問題....個爐仲幾好用...
不過, 我試過用入爐溫度計度過, 量度 ...

DEL

大宅

sarahwong420 發表於 15-2-2 04:15
我買拍翠 面包機7 日就壞。 電器都係唔好淘。 唔係易唔易壞問題,係壞左唔知點算! 絕大部分賣家收完錢,留 ...
睇彩數羅...我都有買柏翠, 用了接近一年(隔日用), 仍然工作正常, 做出來的包唔差...

複式洋房

其實..海氏..之前呢款有賣到150蚊..30L..包郵..
同埋海氏系國內黎講..吾算用好..

象牙宮

blink_blink 發表於 15-2-2 14:34

[quote]我買拍翠 面包機7 日就壞。?...
退回換一部? 亏運費成本

我地購前.. 是不需要 先知產品維修部???

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

有個朋友買了格蘭仕呢部
http://detail.tmall.com/item.htm?spm=a230r.1.14.1.UlM7uC&id=41619693067
Galanz/格兰仕 G80F23CN3L-C2(R0)微波炉 光波炉23L蒸汽特价包邮 ①格兰仕微波炉第一品牌,2014新品微波炉首发,擅长蒸汽、微波、光波烧烤功能满足不同的胃
② 23L黄金容量、800W大功率

你朋友... any comments?

挑了用家們, comments 確認, 真实性.
同样2分钟,菜不热?
插线头好短,制热不是很强?
thx.

理性討論交流者。

翡翠宮

引用:andyman 發表於 15-2-2 07:40 有個朋友買了

原帖由 333s 於 15-02-03 發表
有個朋友買了格蘭仕呢部
http://detail.tmall.com/item.htm?spm=a230r.1.14. ...
插線一向都短.佢話係安全標準.
朋友話好用.試用中.尤其是除味功能.好 work .
開關稍慢.按下要一秒才起動.

首頁

尾頁

跳至