論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

我個印印上個月話唔撈.下星期日LAST DAY,但我真係好火滾,打從佢第一日放假, 都而加都未試過有一次放假準時返屋企, 只係9點正. 都冇一次做到. 入屋仲一句SORRY都冇.大搖大把噤去沖涼. 我都話到口水完了.

一時又鍾意KITCHEN CHARGE 電. 一時又鍾意係房.

沖涼永遠最小20-30分鐘.小便都要5-10分鐘先出來. 係人都知佢係入面SMS 啦.

成日抱我BB去SLEEP, 由早SLEEP 到晚, 搞到晚夜唔肯SLEEP, 因BB跟我們一起SLEEP.

仲要忍多一個星期, 好辛苦.

男爵府

我工人都係做左8個月了,但都係冇一次準時,(隋左第一次放假8點15分到),叫佢9點前,佢就次次遲,一時15分,一時半個鍾,今日遲左半個鍾,沖涼沖半個鍾,去洗手間1日用2卷紙,沖水2次,(次次都係),(個洗手間得佢1個用),激死!

別墅

真係唔明佢地想點, 佢做咗6個月咋, 因我搬了屋,
裝了2個CAM之後, 佢就話唔撈啦, 又話我唔信佢, 老實講同你好熟咩, 點信你呀.又話我對佢唔好.唔洗你煮早餐, LUNCH, DINNER 都係一星期3餐. 我地自己買送, 每日只係整2餐粥比BB, 我仲全人奶, 佢都唔洗餵夜奶, 唔洗洗奶樽.工作時間 0800-2230. 我覺得佢好嘆呀.
唔係有呀B呢個人質係佢手, 真係好想鬧醒佢.

大宅

回覆 #1 rockymaymay 的文章

我上次個bun, 問我點解要lock房門,好多點解,好煩,要自主, 好似係我屋企wor,...唔夠兩個月就決定抄, 因佢"傷風"叫佢wear mask,佢話佢無事, 死唔wear,最後我亞b有high fever (3個月大)... i hate her so much

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我個新工人嚟咗1個月就同我玩遲返, 遲咗10分鈡(我要佢8點9前返到), 我咪同佢講下次再遲返我會唔俾佢放sunday, 好自為之! 舊工人做咗6年未試過一次遲返, 哩個嚟咗1個月就同我玩嘢!

大宅

原來遲到係佢地的通病
我而家只係要求佢遲返要打電話講聲
不過佢都係唔打

大宅

我個工人之前都係每次放假都會遲十五分鐘先返 (即九點十五分),但有一次我地出去食飯,大約九時三十分收到個工人電話,我老公好唔好老皮咁第一句就話佢,我地未返你咪係門口等吓law,自此之後,個工人每之都好on time 走同返。後來我仲要佢八點半要返到屋企,so far 而家都ok。

我工人好free,只係照顧我個仔,同清潔屋企,仲有就係夜晚一餐飯,佢仲可以同仔仔一齊午睡添。

首頁

尾頁

跳至