想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

我係4月30日發覺自己有尿道炎跡象 (未到排卵期), 去左睇醫生, 醫生開藥前同佢講左我準備生bb, 佢問我幾時黎m, 之後話未到排卵期, 未成孕, 對懷孕無咩影響. 結果, 佢開左5日既抗生素俾我, 要食晒佢. 我由4月30日夜晚至5月5日朝早都有食抗生素, 我諗住試左幾個月都唔中, 今個月有尿道炎, 都應該唔會中啦 , 點知就真係中左, 依家好擔心.....我聽日會睇醫生, 希望無事啦. .

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原文章由 treasurebaby 於 08-5-18 21:53 發表
我係4月30日發覺自己有尿道炎跡象 (未到排卵期), 去左睇醫生, 醫生開藥前同佢講左我準備生bb, 佢問我幾時黎m, 之後話未到排卵期, 未成孕, 對懷孕無咩影響. 結果, 佢開左5日既抗生素俾我, 要食晒佢. 我由4月30日夜晚 ...

或者睇多1,2個醫生, 應該無事既. 最多產檢時留意多D ^^

別墅

原文章由 miffymiffy 於 08-5-18 23:04 發表

或者睇多1,2個醫生, 應該無事既. 最多產檢時留意多D ^^

thanks, 同埋多謝你既d 仔排卵條, 今個月係我第5個月用.

洋房

唔好咁擔心....睇下醫生先啦!

民房

How did the doctor say? Is everything ok?

大宅

原文章由 treasurebaby 於 08-5-18 21:53 發表
我係4月30日發覺自己有尿道炎跡象 (未到排卵期), 去左睇醫生, 醫生開藥前同佢講左我準備生bb, 佢問我幾時黎m, 之後話未到排卵期, 未成孕, 對懷孕無咩影響. 結果, 佢開左5日既抗生素俾我, 要食晒佢. 我由4月30日夜晚 ...

唔駛太擔心, 因d醫生知你想懷孕, 佢地開俾你既葯, 唔敢太勁, 我之前都有尿道炎, 同醫生講又想生bb, 醫生話佢開既葯對個胎冇影響, 所以你唔駛太擔心, 佢唔敢俾d真係開d對個胎有影響既葯俾你, 當然, 你最好看醫生confirm吓, 你記得帶埋d葯去俾醫生check !

別墅

thanks all.

我今日去左養和驗孕, 帶埋上次睇尿道炎既藥名去俾醫生睇. 醫生用電腦check 完就話果隻抗生素同尿道炎藥對bb 都無咩問題, 係最後果隻胃藥可能有少少影響......好彩我一粒胃藥都無食到呀 . 要聽日先有report, 因為我唔想等兩個鐘, 加上今朝再用曼仔check 都見到有條紅淺, 應該唔會食炸糊掛.

我今日都打左電話去贊育登記, 同埋fax 左資料去私家醫生度book 養和, 希望一切順利啦.

子爵府

認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 15週年勳章

你同BB都要加油~~~

別墅

多謝你呀, 祝你都早日bingo.
我依家等緊兩個星期後第一次產檢, 希望bb 快高長大, 照到心跳啦.

原文章由 blythe_baby 於 08-5-23 23:31 發表

你同BB都要加油~~~

男爵府

環保接龍勳章

睇妳個post嘅第一版時 , 真係覺得o個醫生好疏忽、好唔專業 ! 尤真係o個句話妳冇排卵 , 真係一味靠估 , 有冇搞錯 !
真係好彩 妳冇食D胃藥咋 !
揾o個個好D既醫生 , 唔好再幫襯佢喇 ! takecare呀 !

複式洋房

你唔駛擔心架
上年我阿嫂因疴血尿+下體痕癢
醫生話佢尿道炎和有念珠菌
又係開咗五日藥(應該係抗生素消炎藥之類)
唔夠一個月阿嫂check到bingo
仲已經有咗六週,之後陀得都好好,
而家bb都出世七個月大,仲好健康無咩病痛
所以你可以放心呀

祝你身心愉快,bb健康成長!

首頁

尾頁

跳至