婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

男爵府

引用:同仔講左食象要坐定,次次99係度就阻頭阻勢

原帖由 ad614 於 15-02-01 發表
同仔講左食象要坐定,次次99係度就阻頭阻勢,餵到追住食。我話放佢上high chair,佢又叫我唔好搞佢,餵碟飯 ...
我初時餵糊仔,佢係咁撩我仔玩,我好聲好氣話唔好,當我無到!之後再玩,我直頭成碗大力拍落枱「咁好玩,你餵喇!」自始我餵就唔敢再出聲,老公間唔中幫手都仲撩嘅(我喺房),我一出去又唔敢嘈

大宅

引用:Quote:原帖由 ad614 於 15-02-01 發表同仔

原帖由 樂希媽媽 於 15-02-01 發表
我初時餵糊仔,佢係咁撩我仔玩,我好聲好氣話唔好,當我無到!之後再玩,我直頭成碗大力拍落枱「咁好玩,你 ...
我62專做呢樣,我仔食飯佢走去撩佢。如果我咁同99講佢真係會追住佢餵幾粒鐘,no problem....我D姑9都中意咁揍仔...

珍珠宮

好媽媽勳章 BK Milk勳章

回覆:點解99中意係人地教仔時插咀

唔止99囉,我媽都係咁,一句講晒:追囉,習慣咗追飯就你以後餵囉,我唔會追嫁,唔食就餓。。。。
之後無再玩

唔好點評我,電話睇唔到點評

男爵府

一嚟就放上high chair先,唔好比玩具,同小朋友講「食飯要坐定,唔凖周圍走,食哂至放落地玩」,咁細個走周圍走,養成習慣後,到你出街食飯就有排煩

大宅

引用:唔止99囉,我媽都係咁,一句講晒:追囉,習

原帖由 mulan1985 於 15-02-01 發表
唔止99囉,我媽都係咁,一句講晒:追囉,習慣咗追飯就你以後餵囉,我唔會追嫁,唔食就餓。。。。
之後無再 ...
我岩岩同我仔講你唔食今晚就唔準食飯,跟住拎走D野。個99就即刻幫我拎返出泥! 姐係嚇都唔得

子爵府

育兒性格勳章

回覆:ad614 的帖子

我會直接爆99

大宅

引用:一嚟就放上high chair先,唔好比玩具,同小

一嚟就放上high chair先,唔好比玩具,同小朋友講「食飯要坐定,唔凖周圍走,食哂至放落地玩」,咁細個走周 ...
我99唔係度我仔系唔敢走嫁。帶佢去旅行出街食飯佢都唔會走。但係99一你度佢就唔駛佢坐high chair , 又俾玩具佢扔又成。我次次要忍住道氣唔同佢開火。

大宅

引用:我會直接爆99

原帖由 Ying0623 於 15-02-01 發表
我會直接爆99
各位jm都好勇,我真係唔敢同99開火,因我有5個姑9...

子爵府

育兒性格勳章

回覆:ad614 的帖子

講道理啫,長輩晤一定啱架

水晶宮

唔止教仔 我99咩都鍾意加把口 唔識又要扮識

男爵府

引用:Quote:原帖由+Ying0623+於+15-02-01+發表我

你同先生有無

男爵府

引用:Quote:原帖由+Ying0623+於+15-02-01+發表我

共識點湊小朋友?叫先生講你地想用自己嗰套方法湊,長輩唔一定啱,唔同嘅小朋友要用唔同嘅方法湊

大宅

引用:Quote:原帖由 ad614 於 15-02-01 發表各位j

共識點湊小朋友?叫先生講你地想用自己嗰套方法湊,長輩唔一定啱,唔同嘅小朋友要用唔同嘅方法湊

...
我C6已經不斷叫佢地我教仔佢地咪加把口。但老人家邊叫得聽。佢地自我感覺良好

大宅

引用:唔止教仔 我99咩都鍾意加把口 唔識又要扮識

原帖由 貧窮媽媽 於 15-02-01 發表
唔止教仔 我99咩都鍾意加把口 唔識又要扮識
我99又係識少少扮代表,佢年紀做得我阿嫲,格左幾個gaps,好難溝通。

珍珠宮

好媽媽勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 mulan1985 於 15-02-01 發表

我岩岩同我仔講你唔食今晚就唔準食飯,跟住拎走D野。個99就即刻幫我拎返出泥! 姐係嚇都唔得

...
其實個仔係邊個先?你係咪需要佢湊先?

唔好點評我,電話睇唔到點評

水晶宮

引用:Quote:原帖由 貧窮媽媽 於 15-02-01 發表唔

我99又係識少少扮代表,佢年紀做得我阿嫲,格左幾個gaps,好難溝通。
同埋把聲好煩

男爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 ad614 於 15-02-01 發表各位j

...
講得啱
我個女歲幾時唔小心用手指篤另外一個BB隻眼, 我當然知我個女冇心因為都未識對或錯,我做亞媽當然stop 我個囡同教導同對人哋媽咪say sorry, 我99 黑人憎立刻話番我轉頭, 叫D死人99 教小朋友就死得!!

男爵府

BK Milk勳章

引用:同仔講左食象要坐定,次次99係度就阻頭阻勢

同仔講左食象要坐定,次次99係度就阻頭阻勢,餵到追住食。我話放佢上high chair,佢又叫我唔好搞佢,餵碟飯 ...
我死人99最喜歡我教緊囡時就俾佢部ipad 同電話佢, 激到我\"訂\"佢部ipad 另一边!

大宅

引用:Quote:原帖由 樂希媽媽 於 15-02-01 發表共

原帖由 Bebe_chiu 於 15-02-02 發表
講得啱
我個女歲幾時唔小心用手指篤另外一個BB隻眼, 我當然知我個女冇心因為都未識對或錯,我做亞 ...
我最憎D 99係小朋友面前話新抱,既係點?教小朋友呀媽係可以鬧可以唔駛聽佢講野呀?

首頁

尾頁

跳至