基督家庭

跳至

首頁

尾頁

大宅

【純分享見證】

近排我真係好多野煩,事事唔順心,
一直都好憂鬱,但就將一切擺晒係個心到,
唔講出黎,唔喊出黎,我一直壓抑自己既情緒,一直唔比自己發洩出黎。
呢段時間我好迷惘,好失落,我脫離左神咁濟,咩人都唔想見,但現實中始終係要見佢地,於是人前一個樣人後一個樣,更辛苦。 我憂鬱到連bk都唔上,一日淨係識周圍去麻醉自己,
之後我不停同自己講,我頂得住既,我撐到過去既,
我差啲連自己都呃埋,我以為我真係冇事。
我冇諗起過有一位衪,陪住我行緊行屍走肉般既生活。。
今日因為某啲原因,觸碰到我極力掩飾既,係我心底既傷口。
我好想大喊一場,但唔知係咪因為壓抑得太耐,喊唔出,好辛苦,好似有好多野塞住係身體出唔到黎咁。
我突然諗到一首詩歌-當你走到無力
於是我即刻上youtube聽,一聽第一小節:
當你走到無力繼續下去,當你感到寂寞困惱空虛,只要相信神完全明白你,願助你解開困惑拋開痛悲。。
我眼淚終於忍唔住流落黎,慢慢聽落去,好似有一隻好溫柔既手撫平我既傷口咁
我一直喊一直喊,一直諗起唔開心既事,歌詞一句句唱出黎,安慰我,好似一個爸爸安慰緊絕望哭泣既孩子咁。
聽完喊完,成個人舒服左好多好多,我開始反省,我迷失左幾耐,我幾耐冇親近天父。。。
太耐,耐到我唔記得。
係我辛苦既時候,我竟然忘記左袮
而袮,卻一直冇離我而去。
我知道,一路上有袮,無論大道定陋巷,袮必與我同在,袮必與我分擔。
感謝袮的愛,親手尋回失散的孩子,
感謝袮,天父。

purple_onion    發表於 15-3-2 17:47

大宅

回覆:yunyan 的帖子

願主祝福您!

珊瑚宮

引用:【純分享見證】近排我真係好多野煩,事事唔

原帖由 yunyan 於 15-02-02 發表
【純分享見證】

近排我真係好多野煩,事事唔順心,
祝福你

生命影響生命
[fly]「審判自己要比審判 別人難得多了。如果你能很成功的做好這件事,你就真的是一個具有真正智慧的人。」[/fly]

大宅

引用:願主祝福您!

原帖由 ssant 於 15-02-02 發表
願主祝福您!
You too!

大宅

引用:Quote:原帖由 yunyan 於 15-02-02 發表【純

原帖由 yuexu 於 15-02-02 發表
祝福你
多謝你

子爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

有同感, 我都無端端好感動, 天父必看顧你, 時時看顧, 處處看顧.

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由+yuexu+於+15-02-02+發表祝福

原帖由 yunyan 於 15-02-03 發表
多謝你
唔好咁 神會與你同在

生命影響生命
[fly]「審判自己要比審判 別人難得多了。如果你能很成功的做好這件事,你就真的是一個具有真正智慧的人。」[/fly]

大宅

回覆:衪總在你迷失時 親手尋回你

我會在今晚的禱告記念你!祝福你

大宅

引用:有同感, 我都無端端好感動, 天父必看顧你,

原帖由 ManPL 於 15-02-03 發表
有同感, 我都無端端好感動, 天父必看顧你, 時時看顧, 處處看顧.
正正係迷失時,佢親自引領
聽首歌時,好似有把聲音同我講:縱使你忘記左我,我都唔會掉低你,離你而去。
又令我諗起一個故事。
有個人,同天父一齊係沙灘到行,行既係佢人生既路,一路行,地下有兩雙足印。
行到去佢人生落難既時期,地下既足印得返一雙,而且更加下陷。
佢就責怪天父,點解係佢落難時,舉步維艱時,就離佢而去,連扶都唔扶佢?
天父就話,其實,係呢段時期,神係將佢咩係背上,咩住佢,一步一步陪佢走過困境,所以足印更加深。
呢個故事令我好感動,但係點解我失落時又諗唔到
我以為我得,其實係唔得,凡事都係要依靠神去行走,我先可以一步一步行返上正軌。。感謝上帝既引領看顧!

大宅

引用:我會在今晚的禱告記念你!祝福你

原帖由 wllw 於 15-02-03 發表
我會在今晚的禱告記念你!祝福你
多謝你呀!god bless you too!

大宅

引用:Quote:原帖由+ManPL+於+15-02-03+發表有同

原帖由 yunyan 於 15-02-04 發表
正正係迷失時,佢親自引領
聽首歌時,好似有把聲音同我講:縱使你忘記左我,我都唔會掉低你,離你而 ...
感謝主
多謝你的分享,很感動

禁止訪問

大宅

引用:我既問題係當解決一個問題後又出現問題所以

原帖由 Chow2435 於 15-02-07 發表
我既問題係當解決一個問題後

又出現問題所以我好易感恩完
恕我直言,你最大的問題係對神的態度

水晶宮

祝福你

珍珠宮

當你走到無力....
我都好仲意呢隻歌,
比到好多安慰我。
感謝上帝。

複式洋房

祝福你!

禁止訪問

男爵府

回覆:yunyan 的帖子

Thanks God! 願主帶領你前面所走的路。

大宅

引用:當你走到無力....我都好仲意呢隻歌,比到好

原帖由 Nino 於 15-02-15 發表
當你走到無力....
我都好仲意呢隻歌,
比到好多安慰我。
首歌就似良藥咁,每次傷心一聽都會感覺到神係真係與我同在,真係明白我有幾痛有幾苦,好感謝首歌既作者,更感謝恩主一直保守帶領!

大宅

引用:Quote:原帖由 yunyan 於 15-02-04 發表正正

原帖由 jess007 於 15-02-07 發表
感謝主
多謝你的分享,很感動
唔使多謝,我只係希望世間迷失既人可以依靠上帝,唔好以一己之力去死撐,只會更加辛苦

首頁

尾頁

跳至