婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

係呢個版睇o左好多個post,我都係做人新抱,我的99對我都ok啦,我對她亦不太差.我都有好多對她不滿的事,但我不會太上心o既,費時自己唔開心.
我有兩個仔,我自己日後都會做人99,我老公曾經講笑o甘同我講:你怕唔怕將來你個仔娶個老婆返來'侍'你呀?好似bk mom入面開個post話你.我話:唔怕,他喜歡娶邊個回來我都無權理架啦,總之我話日後我一定一定不會幫他們湊 bb,比我抱下我咪玩下囉,費事意見多多,不會跟他們一起住,因為'相見好,同住難'呢句話千年不變,何必自尋煩惱呢

另外講到$相信仔結婚後都係老婆話事架啦,我唔敢期望他們會比$我,比我咪要囉,唔比咪算囉,總之他們自己攪得店我就安心啦.

所以我希望d仔女將來讀多點書有份穩定收入,養得起他們自己頭家,我和c6就總算完成我們的責任啦.退休後到時會周圍去下旅行,做下義工

你地呢?可以大家分享下.....

[ 本文章最後由 3kids媽咪 於 08-5-19 18:07 編輯 ]

別墅

同你伙嘅想法一樣, 最緊要分開住, 佢地自己攪掂自己嘅生活, 唔洗你靠我或我靠你, 咁就安樂晒

大宅

我諗會同我99對我一樣..
url=http://www.TickerFactory.com/]

男爵府

一模一樣,我唔會同佢地一齊住,更唔會要佢養我啦。所以,希望佢出人頭地,唔駛我養返轉頭就 VERY GOOD 喇!

大宅

我想法同你哋一模一樣, 因為自己試過, 真係好難一齊住, 一定會吵, 所以而家已經做心理建樹比自己, 到時冇咁多唔開心ma.

原文章由 艾芬仔 於 08-5-20 09:53 發表
一模一樣,我唔會同佢地一齊住,更唔會要佢養我啦。所以,希望佢出人頭地,唔駛我養返轉頭就 VERY GOOD 喇!

男爵府

我同大家諗法一樣 希望自己老左後唔好咁煩, 因為我相信人老左 "脾氣" 會變.

子爵府

好媽媽勳章

其實最重要識做...年輕人有年輕人生活...我唔會介入佢地既生活...

[url=http://lilypie.com][img]

首頁

尾頁

跳至