跳至

首頁
12345...9

尾頁

禁止發言

回覆 #2 rockymaymay 的文章

大宅

playgroup 我已經上緊, 有無第2個話題?

禁止發言

大宅

識行? 好叻啊~~ 我都希望小ben 快 d 識行.

原文章由 HappyHelena 於 08-5-30 11:22 發表

我都係有興趣join至問下者, 估吾到你咁悶喎.....sorry啦!!

禽日我個女識行啦, 佢行左6-7步呀!! 好開心呢!!

洋房

I have joined the playgroup at 柏麗天才兒童 on Sat. This is the 1st lesson and the teacher did not play with flashcard but play with toys. E.g teach icecream by showing icecream toy. Childrens are happy . It is OK for my son as he is too young and need time to adapt. Anyway, I only want him to play with children and to get used to play in group. So, I think it is OK.

大宅

不如講下你地會唔會報 N1
如要, 9月差不多了.
有無話邊間好?

禁止發言

禁止發言

大宅

雅麗斯真係唔好啊~ 我妹做過, 佢話超唔得, 我建議你唔好試.

你可否 send 你 playgroup 果 d 資料俾我? 我想比較一下衣家果間.

原文章由 HappyHelena 於 08-6-3 16:27 發表

我都想呀女讀n1呀, 不過係屯門既好似都吾多, 如果近我係翠寧樓下有間雅麗斯, 我知道以前吾係咁好,不過而家轉左校長吾會好吾會好d呢.....

[ 本文章最後由 alysiayip 於 08-6-3 16:50 編輯 ]

大宅

我都好想join 呢間, 好近我屋企, 但囡囡剛剛出院(肚胃炎), 又未完全識行, 等多一兩個月先join

想問茶點食什麼?

原文章由 HappyHelena 於 08-6-3 16:24 發表

end up我都join左係龍城既little buddies呀, 因為果個係鬼婆教, 而且都幾抵, 1個月$500/4堂, 每堂2個鐘, 我join左2:00-4:00果堂因為果時哥哥番左學囉....正!!

我上個星期五去左試堂, 佢地有好多野比bb玩30分鐘先, ...

大宅

您想小朋友讀半day定全日N1?

原文章由 HappyHelena 於 08-6-3 16:27 發表

我都想呀女讀n1呀, 不過係屯門既好似都吾多, 如果近我係翠寧樓下有間雅麗斯, 我知道以前吾係咁好,不過而家轉左校長吾會好吾會好d呢.....

禁止發言

回覆 #3 alysiayip 的文章

大宅

Thank you for your information.

我諗住等埋囡囡打埋水痘預防針後一個月先join (暑假時), 佢剛剛先打晒肺炎鏈球菌預防針, 又剛剛肚胃炎出院, 我好怕佢容易傳染到病菌, 最近又有手足口病..........

原文章由 HappyHelena 於 08-6-4 11:10 發表
個playgroup既website係:
http://www.babybuddies-hk.com/bbtmindex.htm

我之前打左電話去試堂先, 如果最終吾join都ok架, 不過佢既收費除左500個月4堂之外, 仲要比$1000/deposit, 如果讀讀下吾join要比一個月通知咁 ...

複式洋房

hello

我來報到嫁~~
我係屯門碼頭嫁, 終於有屯門友啦

別墅

係呀.我個仔返完試堂就病咗啦.之前一直都未病過.點知玩完一次, 返到屋企個晚就流鼻水啦.所以如果抵抗力冇噤好就大小小先去好D.

原文章由 candybarhk 於 08-6-4 23:00 發表
Thank you for your information.

我諗住等埋囡囡打埋水痘預防針後一個月先join (暑假時), 佢剛剛先打晒肺炎鏈球菌預防針, 又剛剛肚胃炎出院, 我好怕佢容易傳染到病菌, 最近又有手足口病..........

...

大宅

碼頭, 碼頭, 我都係

原文章由 靚靚歐陽太 於 08-6-7 22:30 發表
hello

我來報到嫁~~
我係屯門碼頭嫁, 終於有屯門友啦

大宅

咁得人驚? 衣家好番 D 未呀?

原文章由 rockymaymay 於 08-6-8 00:17 發表
係呀.我個仔返完試堂就病咗啦.之前一直都未病過.點知玩完一次, 返到屋企個晚就流鼻水啦.所以如果抵抗力冇噤好就大小小先去好D.

複式洋房

哈哈~ 真巧啦

原文章由 alysiayip 於 08-6-10 21:48 發表
碼頭, 碼頭, 我都係

大宅

其實可能成日都見到, 不過唔知道係大家.

衣~~ 8 掛問一下, 你個b 係唔係5月11日出世? 因早排在海旁遇到一個同年同月同日同醫院出世既bb.

原文章由 靚靚歐陽太 於 08-6-11 01:28 發表
哈哈~ 真巧啦

大宅

我都係住屯門,住新墟附近,我個b係0507,我好想識多朋友,有興趣pm我啦.

首頁
12345...9

尾頁

跳至