自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

woo!!i wish i will have 3 kids,
my dream is 2 girls and 1 boy!
but i dont think i can afford those!(in economic and my physical,i gave born my daughter by c-section,dont want do that again),
so hopefully, i want one more boy then will be finished!

等待驗證會員

我想問你地d小朋友相差幾大呀?
Twin girls will be 7 yrs old in June and a 16 mths old baby girl

三個小朋友難湊嗎?有冇人幫手湊?
Ony my husband helps me, when he goes to work, I look after them on my own........

點解會生三個小朋友呢?
Cos my twins were born by C-section, and they are girls, so wanted to have one more(boy) and gave both on my own~~ this one is girl~~~Anyone asked me, would I get pregnant again ...............no more la.............

[ 本文章最後由 twingirls 於 08-5-25 21:13 編輯 ]

伯爵府

玩具勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

講時講有D人真係好八掛,我得一女12歲一囝3歲相隔9歲,D人會問做乜差咁遠呀?有D仲衰話:追到個囝又幾好喎.我心唸,咁樣叫追咩,如果有2、3囡,先生囝就話啫,真冇聊.

大宅

佢話佢個心放唔落第2個人喎 ~~~~ waaahh......so sweeeeeeeet!!!!

I have two daughters ( 3 years old and 6 months old), I do wish to have a son!!!

原文章由 樂俊藍媽咪 於 08-5-23 22:24 發表

你地就好啦,個女痴老豆,我個女唔痴老豆嫁,佢好痴我,痴到覺得好煩,佢話佢個心放唔落第2個人喎.

子爵府

原文章由 沙沙 於 08-5-23 21:37 發表

妳有D似我...我老公初初想生5個架...佢都係圍村人...現在3個女我覺得佢係想追個仔..但佢開始有D動搖...因佢成日話3個女已經痴到佢暈..女不嬲痴老豆多...我D女成日問老公...妳去左邊呀..放工未呀..好掛住你呀...kaka ...

你地就好啦,個女痴老豆,我個女唔痴老豆嫁,佢好痴我,痴到覺得好煩,佢話佢個心放唔落第2個人喎.

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 沙沙 於 08-5-23 21:37 發表

妳有D似我...我老公初初想生5個架...佢都係圍村人...現在3個女我覺得佢係想追個仔..但佢開始有D動搖...因佢成日話3個女已經痴到佢暈..女不嬲痴老豆多...我D女成日問老公...妳去左邊呀..放工未呀..好掛住你呀...kaka ...

女真係痴老豆多
我個女又係
一日痴到實又整古個老豆
但佢老豆又唔捨得打佢

禁止訪問

禁止訪問

大宅

我而家陀緊第二個, 我同我老公都好鍾意小朋友, 而且老公係原居民, 生多幾個都有地方住
所以一結緍已經係咁同D fren講第時應該會生3至4個, 仔女都ok ....

所以好多fren、同事、親戚已經有心理準備我會係個多仔婆, 亦都覺得我有條件咁做, 仲講笑話我生一隊足球隊都唔緊要喎

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 aloymom 於 08-5-23 01:48 發表
baby951104

哈哈. 我係2仔2女..
有d同事聽到簡直流哂口水

不過湊4個真係好忙...
無人幫手既話我諗我好快會崩潰!

4個好丫
湊夠一枱
打牌都夠腳麻

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 tsznok 於 08-5-22 08:38 發表
我自己本身咪就係獨生女長大囉~! (我地果個年代可能少D,但冇計,呀娘想生都生唔到...) 講真丫,我長大既時間真係幾孤獨傢,好記得細個時玩埋D角色扮演遊戲,醫生又係自己、病人又係自己、學生又係自己、老師又係自己... ...

我女細個時都係自己同自己講野玩咁
我覺得好怪,因我唔係獨獨成長。

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 沙沙 於 08-5-21 22:05 發表

我個妹都係唔生多...因佢另一半唔想生...但佢地好多時黎我家帶D女去玩去佢地家瞓...我妹都講..佢第時會孤伶伶...我成日同佢講唔緊要啦..我D女咪係妳D女..妳對佢地咁好...我D女唔會唔記得妳呢位姨姨既. 大女二女好鐘 ...

我都係咁同阿妹講呢d說話
我果d仔女咪又係你d仔女

姨姨好鍚佢地架
因番工姨姨就少帶佢地出街
不過姨姨有幫手湊下佢地架

大宅

好媽媽勳章

大宅

好媽媽勳章

我都有3个小魔怪,但有時happy,有時叫交,我有時想

男爵府

baby951104

哈哈. 我係2仔2女..
有d同事聽到簡直流哂口水

不過湊4個真係好忙...
無人幫手既話我諗我好快會崩潰!

別墅

你個case簡直係我既夢想。
原文章由 aloymom 於 08-5-21 01:57 發表
有時帶著4個小朋友(9歲,7歲,5歲,1歲)出街都會俾人話, 指指點點, 八掛人緊有

好似琴晚咁, 成家人出街食飯慶祝細仔生日
但因hb未放工,我和細路先去公園玩
7歲同5歲兩隻野玩到忘形. 唔小心整親個阿嬋
(隻手high一high ...
[img align=left]http://onfinite.com/libraries/671602/ef1.jpg[/img]

別墅

香港大把呢D無知既人,唔駛理佢既!我地支持你!我好鬼羨慕,我生左2個,都係思想改做左我老公好耐至比我生。生第3個提都唔敢提呀!
原文章由 aloymom 於 08-5-21 02:26 發表
rainstarwater

哈哈.個阿蟬真係好無知
最搞笑既就係佢話我字都唔識多隻, 都唔識點教
唉.樣樣靠估咪估錯哂囉!
我唔只識字.. 仲讀埋master..

我hb話.. 呢d人可能連自己既子女都唔會教, 咁無愛心都唔會花 ...
[img align=left]http://onfinite.com/libraries/671602/ef1.jpg[/img]

侯爵府

好媽媽勳章

我自己本身咪就係獨生女長大囉~! (我地果個年代可能少D,但冇計,呀娘想生都生唔到...) 講真丫,我長大既時間真係幾孤獨傢,好記得細個時玩埋D角色扮演遊戲,醫生又係自己、病人又係自己、學生又係自己、老師又係自己... 就算到而家自己都做左人呀媽喇,有時想到老豆媽子遲早有日會百年歸老,自己個心都會寒一寒,雖然話自己有老公有仔女唧,但陪件自己成長、最最了解自己既人要走,點都會有孤伶伶既感覺!

記得當年我外婆唔响度,連埋我呀媽四兄弟姐妹,仲有我地一大堆孫一齊幫佢攪白事,大家有商有量之餘,送佢送得好熱熱鬧鬧...講真丫,我都想他日自己走時都走得咁熱鬧傢,呵呵~~~

原文章由 揚莉煒媽咪 於 08-5-21 16:45 發表

我妹就一個小朋友都未生
佢有時都會覺得太多小朋友幾嘈
但有次佢同我傾心事
都話第時佢一個人會孤伶伶
我點都有3個仔女陪下
§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至