自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆 catfield 的帖子

你就好啦,我老公唔肯晏過去

子爵府

引用:冇,鐘意去邊就去邊,不過年30晚一定要返去

原帖由 hazello 於 15-02-04 發表
冇,鐘意去邊就去邊,不過年30晚一定要返去
x2

子爵府

回覆 stepchk 的帖子

全日睇住個電視???有冇魚蝦蟹玩下呀?啤牌呢?

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆 浸雞翼先 的帖子

有一年99都有話打牌,但都係打過一年咋

男爵府

pomanlife 發表於 15-2-4 16:22
就算要, 吔完午飯都各自散
比著我,會叫佢地慢慢坐,我自己番屋企先!

浸雞翼先    發表於 15-2-4 17:08

男爵府

回覆:stepchk 的帖子

坐十分鐘,九分半已預備走,坐多一秒也多

stepchk    發表於 15-2-4 16:53

珊瑚宮

beautymimi 發表於 15-2-4 16:45
比著我,會叫佢地慢慢坐,我自己番屋企先!
我C6會唔高興囉

伯爵府

2018復活節勳章

stepchk 發表於 15-2-4 16:37
回覆 catfield 的帖子

你就好啦,我老公唔肯晏過去
係我自己一個晏過去唧。我會朝早打比奶奶同佢拜年先, 話我晏D去。

我老公就同我食完LUNCH就自己一個返去同佢地玩啤先。

男爵府

引用:Quote:beautymimi+發表於+15-2-4+16:45+比

原帖由 stepchk 於 15-02-04 發表
我C6會唔高興囉
我會一早講定,上到去食完野我就會走。佢冇得唔高興!

伯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章

ninjarabbit 發表於 15-2-4 15:42
我初三至去6299到
初三赤口去同6299開年嗎

stepchk    發表於 15-2-4 17:27

子爵府

回覆 stepchk 的帖子

............咁樣又真係悶爆個啵...

男爵府

熱血金章 畀面勳章

我初三都去62度坐一日,不過佢屋企有幾隻約瑟,幾好玩架。。。62玩我個仔,我玩佢D狗仔

stepchk    發表於 15-2-4 17:28

珍珠宮

stepchk 發表於 15-2-4 15:39
每年年初一都係99度坐足一日你地有咩會做??C6唔肯出街,講到明一定要留係99屋企,悶C我 ...

一樣
唉,總之做人新抱唔容易....
節錄自: 戲班小子歌詞
禍福得失睇開啲 人生好比一齣戲
幸福不一定由天賜 成功半人事
儘管今天不開心 誰保他朝不得意
暫短的好運誰可恃 贏得幾多次
滄桑多變 世事傳奇 只要努力肯衝刺
一翻跟斗幾個際遇 時來運到即沖天飛

大宅

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第三回 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

我地年三十晚返6299度食完團年飯,要過夜,初一一早去飲茶,中午食開年飯,之後就回復自由 不過要食足三餐,99仲會不停叫我食野,諗起都驚驚地

男爵府

回覆:stepchk 的帖子

年30到年初2 念緊年初三點避

珊瑚宮

pugbb 發表於 15-2-4 17:28
一樣仲要做埋阿4去洗碗,佢會將全日早午晚餐D碗碟杯煲留返夜晚等我洗.....不過一年一次,我會 ...
唔係呱,留返等你返黎洗,咁都得

子爵府

回覆:有無人同我一樣,年初一都要....

同住呀 點止年初一
我年初一返自己媽咪道 不過呢邊都無迫過我地拜年

珊瑚宮

chika_koichi 發表於 15-2-4 17:30
我地年三十晚返6299度食完團年飯,要過夜,初一一早去飲茶,中午食開年飯,之後就回復自由 不過要食 ...
住離島嗎?要過夜

珊瑚宮

小熊heart 發表於 15-2-4 17:30
年30到年初2 念緊年初三點避
你仲慘過我

男爵府

回覆:pugbb 的帖子

我之前洗20幾人碗碟 拖地 廚房 簡直呀4

pugbb    發表於 15-2-5 11:43

首頁
12345...7

尾頁

跳至