自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

回覆:有無人同我一樣,年初一都要....

我會入 房瞓覺 ,直到走

jpwy    發表於 15-2-5 10:24

侯爵府

引用:每年年初一都係99度坐足一日你地有咩會做

原帖由 stepchk 於 15-02-04 發表
每年年初一都係99度坐足一日你地有咩會做??C6唔肯出街,講到明一定要留係99屋企,悶C我 ...
我有朋友,由年三十至到年初二都要去99屋企,幾日都係由朝坐到晚,年初三係因為99要去拜神先可以唔去

stepchk    發表於 15-2-5 09:33

男爵府

我會怒訓一天

水晶宮

2018復活節勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章

我年三十, 初一, 初二都去6299度

You may say I'm a dreamer but I'm not the only one.

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

瑤瑤~ 發表於 15-2-4 21:29
坐足全日堅悶喎, 一係帶多幾個差足電既尿袋, 係咁上bk/玩games/煲劇囉
或者坐左2-3個鐘之後, 話肚痛, 走先: ...
佢坐係度打機囉

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

MaMaow 發表於 15-2-4 19:14
圍年,初一同開年都係奶奶度!一家6日,你眼望我眼!你唔夠我慘
係,真係你最慘,同情同情

侯爵府

陪月勳章

stepchk 發表於 15-2-4 15:39
每年年初一都係99度坐足一日你地有咩會做??C6唔肯出街,講到明一定要留係99屋企,悶C我 ...

咁你C6坐一日有咩做??

珊瑚宮

回覆 siumak 的帖子

坐係度打機,幾兄弟打足一日

水晶宮

引用:每年年初一都係99度坐足一日你地有咩會做??

原帖由 stepchk 於 15-02-04 發表
我已經十幾年都係咁,好彩呢兩年多咗阿b, 有佢陪!

伯爵府

2018復活節勳章

回覆 stepchk 的帖子

全日?大概幾點到幾點?

水晶宮

年初一好忙,早上去99到,之後再全部人去c6個嫲嫲到

伯爵府

通常初一早上返99度,中午之後返娘家到晚飯
初二走三轉,太婆開年太嬤開年之後娘家

stepchk    發表於 15-2-5 11:50

珊瑚宮

jpwy 發表於 15-2-5 10:23
回覆 stepchk 的帖子

全日?大概幾點到幾點?
中午12點幾至晚上食完飯先走

珍珠宮

侯爵府

陪月勳章

stepchk 發表於 15-2-5 10:06
回覆 siumak 的帖子

坐係度打機,幾兄弟打足一日

侯爵府

畀面勳章

我每年初一都跟99返大陸,即日來回,雖然都係坐下食飯咁悶悶地,不過親朋會開枱聚賭玩下三公,買下煙花玩。

伯爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章

Same same, poor to die! My case is getting worst, 99's home so small, even no chair to sit down

stepchk    發表於 15-2-5 13:16

禁止訪問

大宅

我都係陪坐足一日,無野做

首頁

尾頁

跳至