懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

係咪真係會留下咩月子病?

大宅

我而家坐緊月,但都有出街買野,但兩小時內會返屋企

別墅

回覆:有冇媽咪沒滿月已經出去行街?

我就有,唔係去健康院就自己覆診,最緊要包實自己,冷帽,頸巾,有咁多著咁多唔好入风

男爵府

我 bb早兩日先滿月 本身住沙田 生完幾日要帶bb返母嬰院檢查 因為佢有d黃 返健康院都一星期兩次 跟住生完兩星期左右 覺得身體好d bb交俾陪月睇住 就同老公去左西貢海傍散步買金蠔…
仲未計帶bb返醫院做腳趾嘅物理治療 仲未計落街剪頭髮 去銀行開bb戶口同去bb展…
我係頭一星期有出現腰痛 肩膊痛 之後都無野lo

大宅

大至上可以避免的我會盡量小出囉, 咁返健康院或有需要的出入醫院診所呢D當然會去啦! 著好D, 穿翻對襪及密頭鞋咁囉, 做完正經野就盡快回家囉!
不過我第一胎都試過落樓下買野嘅, 話說我就在大型商場樓上住, 因為會擺滿月, 發覺無一條以前的褲合穿, 只有大肚褲合穿, 就落樓下買條牛仔褲了, 不過都好乖買完就回家了
但個人認為如果真是覺得有鬱悶的, 出街走走短短時間都好, 最緊要著得密實D夠保暖就得了, 要知道生完很易產後抑鬱, 如果出去走走可以令人開心D, 何樂而不為呢!

珍珠宮

我要湊仔去健康院又要送大仔返學冇坐月⋯⋯平時咁生活

wongjoetabo    發表於 15-5-1 01:48

複式洋房

流感當道呀 唔好出咁到街啦

伯爵府

2018復活節勳章 王國教室勳章

幾乎每日出入健康院&e院,出街仲多過未生時

男爵府

我之前坐緊月,仔仔係e院我成半個月出入e院,我仲去睇中e調理身體,我個時10月尾都好熱,我出街要放毛巾係背同心口流勁多汗,今次坐月都坐得唔錯,身體都ok!!

男爵府

坐月出街都可以但要帶帽同著衫褲唔好露肉就無問題!!

別墅

我有出街呀,又去過醫院、健康院,有時落街行下,都係一至兩個鐘,包實d自己,呢排流感勁,最好帶埋口罩啦,又可預防又可保暖

男爵府

有,仲常常岀去。
無特別包到實。天氣咁熱包到實仲辛苦。又流哂汗。乜仲易病。
我就覺得通爽d,自己覺得舒服就可以。

水晶宮

2018復活節勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章

我有去健康院、出街食飯、買D嘢
          You may say I'm a dreamer but I'm not the only one.

大宅

MommyPanel勳章

引用:幾乎每日出入健康院&e院,出街仲多過未生時

原帖由 momo06 於 15-02-07 發表
幾乎每日出入健康院&e院,出街仲多過未生時
同我一樣,一係返醫院,一係返健康院,差唔多日日都要出街

男爵府

回覆:eggcake 的帖子

勁!你一個人帶bb去?

洋房

我坐緊月都有出街買野, 去健康院,大約兩, 三個小時內會返屋企

大宅

我有出去睇戲,同朋友食飯,不過冇咩點食

公爵府

引用:係咪真係會留下咩月子病? +

原帖由 Bearvv 於 15-02-04 發表
係咪真係會留下咩月子病?
去健康院都要啦

大宅

我十五號生完,前日已忍唔住要出街行下。個人好抑壓,成日喊,怕有產後抑鬱症,唔理其它人反對,求我老公陪我落街行個圈

首頁

尾頁

跳至