想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 nicole722 於 08-5-21 21:06 發表
ok o架!
祝早日bingo!!!

我想請問下我上個月20號來m的, 而今朝驗棒結果是-ve, 我想問是咪早左驗呀?但我呢個星期有晒懷孕既徵兆....,我真係好迷茫.
仲會唔會有機呢?因為m仲未來。

等我今日仲食好多山竹及涼粉,結果嘔到七彩,同埋頭暈。而家好擔心......

大宅

我都是用萬寧牌子驗而結果是-ve!!!!

到今日仍未正常來經,只是今早起身肚痾有些血出,而平時沒有血只有少量深啡色的物流出....
而家睇緊亮相.....哎!果句:「你係真唔係呀?」真攞命!

原文章由 Mrs_Lam 於 08-5-22 13:42 發表
我用左萬寧牌子的驗孕棒,結果係未懷孕!
但我D M仲未來,咁可以點做?
我知道如果個BB太細,未必會驗得出,係唔係呀?
我好驚我係官外孕,因為有D CASES 係驗唔到!
請知道的太太們話俾我們知道,唔該!

...

大宅

謝謝你呀eggmama,
我唔敢喇!但而家個心仲是十五、十六......

原文章由 eggmama 於 08-5-22 15:29 發表
唔好亂食野, 27-28號用晨尿再驗多次, 小心身體.

大宅

原來妳已經是媽媽級..真羨慕!
但是我而家真係好擔心,因為成日作嘔及頭暈,而且宜家出果d血都唔係平時黎m果隻......好擔心..21/5時用驗孕棒又話冇, 而家下既情況又從來都未試過。

原文章由 Mrs_Lam 於 08-5-22 23:16 發表
我第一胎都好似妳咁流d嘢出來,醫生話係作小產,所以唔好胡亂吃東西!
我問肚:「你唔好玩啦!」
希望有好消息話俾大家聽!

...

大宅

祝妳成功!

Mrs_Lam,

我衰左喇!d M 昨日已找我了。....... , 雖然失望,但是心情輕鬆了很多, 因為不再估估下, 惟有下次再努力!
但是我都希望妳成功!加油!

原文章由 Mrs_Lam 於 08-5-23 22:04 發表
我已經等了五天還沒來!

我問了醫生,他說等到星期一還沒有來M,便要再驗孕!
我心情好緊張!
我真的好希望有baby!

:c ...

大宅

我都冇呢方面既經驗, 如果唔係之前唔會咁震顫顫!
我更加明妳的心情, 一方面好想知係唔係, 但另一方面又驚太早驗唔到,......不如妳星期一用屋企人買既驗孕棒驗多次啦!
希望聽到妳好消息!

原文章由 Mrs_Lam 於 08-5-24 16:52 發表
好多謝妳的鼓勵!
妳要不斷努力呀!我都想知道妳的好消息!
現在d M 總共遲了第六天,加上我今天嘔了幾次!相信可以驗出吧!
我是否要等到星期一先去驗呢?
:q ...

大宅

原文章由 星星嘟嘟 於 08-5-24 14:14 發表
我上個月17號來m, 但今個月到現在也未來m, 我用過d仔check, 係無bb, 但係唔係即係無機會啦! 而我又一直好像發燒和有時個肚突然好痛.

星星嘟嘟,

我之前都好似你咁,不過你既Cycle幾多同埋準唔準架?其實谷m同懷孕既徵兆真係分唔出....., 我都是因為咁空歡喜一場, 心情大上大落。

大宅

恭喜妳呀!Mrs_Lam
我也替妳高興呢!唔得,我都要努力d!
祝妳生個健健康康、肥肥白白既 bb

原文章由 Mrs_Lam 於 08-5-27 10:12 發表
Dear All,

I am so glad to infrom all of u that"I have Baby now!"

我真的很開心!

希望可以同大家分享!

Mrs_Lam

...

大宅

我會架喇!但是要知只是我一人努力是唔掂架!老公成日擔心生bb要好多 .

原文章由 Mrs_Lam 於 08-5-27 21:48 發表
我剛才去了醫生度再驗,真的有了bb!
我會好努力去照顧佢!
妳們都要努力去bingo呀!
我會支持妳們的!
Yan's 加油呀!

Mrs_Lam

...

大宅

Mrs_Lam
雖然我唔知咩是妊娠糖尿病呀, 但是妳要放鬆d心情!

我地係度祝福妳同個baby架!加油!

我而家同老公努力緊, 希望好快可以上黎報喜!

原文章由 Mrs_Lam 於 08-6-11 15:16 發表
各位姊妹:

我今天去做第一次產檢,姑娘話我可能有妊娠糖尿病!我自己衰用左第一次的小便,姑娘說要第二次的小便喎!我現在好唔開心!

當我再篤手指check血糖,只有4.5,姑娘叫我問醫生,但我唔記得,請問妳們知不知 ...

大宅

承妳貴言!我真係好想有bb!

Mrs_Lam,

我呢個月已經好努力架喇!計晒日期,希望今次會成功。到時可以同妳一齊分享懷孕心得! 我昨晚個肚痛得好緊要仲痾左2次,唔敢食藥,驚萬一有BB會唔好。....到今日仍有點痛。但是有好奇怪,昨晚的痛好似M痛咁,但是正常情況我是23號左右先來M....。見到其仔Mom Mi 話排卵會肚痛,但是我到而家都搞唔清楚...,天呀!我真係好想有BB呀! 希望會有好消息啦!

放心啦!下星期四BODY CHECK一定沒有問題的。加油!

原文章由 Mrs_Lam 於 08-6-16 14:35 發表
Dear Yan's,

Hi!

好耐無見妳上來傾計啦!妳近來點呀?

我祝福妳快D有喜!努力!加油!

我下星期四再去醫院CHECK,希望無事!

妳一有喜,要即刻話俾我們知道呀!

Best Wishes,
Mrs_Lam
16/6/ ...

[ 本文章最後由 yan's 於 08-6-17 20:22 編輯 ]

大宅

Mrs_Lam

妳真係要好好保重!唔好太粗勞喇!
妳囡囡而家好番d未呀?
hm....媽媽真偉大!

原文章由 Mrs_Lam 於 08-6-19 12:18 發表
Dear All,

今天早上我極度唔開心,因為小便清潔時發現有血!

我立即搭的士到附近的醫院,醫生幫我詳細地check,仲見到個胎,我便開心返!

我見到BB有心跳,仲強而有力,我便放心了!

醫生說我作小產,叫我多D休息,可 ...

大宅

好唔開心,昨天晚上肚抽筋,跟住今日feel到黎m,仲開始有少少少少啡。我唔制呀!點解又是炸糊。真係好失望!

原文章由 Mrs_Lam 於 08-6-19 21:10 發表
Dear Yan's,

多謝關心!囡囡已經沒事了!

她明天要到兒科醫生再覆診!

我亦安排她到我媽咪屋企暫住,待我休養一星期!

將她交給我媽咪照顧,我才放心!

希望妳早日BINGO!

我 ...

大宅

真係好多謝妳mrs_lam

我今次真係好唔開心!好想喊!我都有用枕頭墊高,仲唔敢亂動。
......真係好唔開心,冇辦法唔緊張,好難放鬆。
不過我會學習放鬆既,因為呢刻真係好sad。
I will Pray for you too!!

原文章由 Mrs_Lam 於 08-6-20 22:02 發表
Dear Yan's,

唔好咁唔閞心啦!
千萬不要俾自己咁大壓力!
我上個月bingo,係我抱住唔得便算的心態,同老公親熱,
完事後用小枕頭墊高個petpet,點之便得!
我仲記得我老公問我咁做便會有BB?
我仲話:唔知道!試下囉!
我 ...

大宅

Thank you!
thanks God, let me know about u!

原文章由 Mrs_Lam 於 08-6-20 22:17 發表
我知道妳都又用d個方法時,我都好唔開心!
我明白妳的心情!
唔知點去形容!
無論點,我會一直支持妳!
唔好灰心!
God Bless You!

Mrs_Lam
20/6/2008

...

大宅

Congraduation!! Eggmama!

Congraduation!! Eggmama!

原文章由 eggmama 於 08-6-25 07:28 發表
Bingo la! 真係好多謝上天賜我2次bingo都咁順利
各位努力!blessing you 快d BINGO!
唔好心急驗, 我day25驗clearblue, 只係negative.(cycle day28-29) ...

大宅

比妳嚇左一跳!

hi, mrs_lam, 仲記唔記得我呢?
真係比妳嚇親....咩咩....小產, 睇真d,,原來係作小產...
妳要好好保重身子呀!我都努力中, 希望同妳一齊生個牛BB啦

原文章由 Mrs_Lam 於 08-7-19 23:28 發表
DEAR LEEHYORI,

首先,好開心聽到妳有BB!
頭先,大約六點又流小小血,我估同之前一樣係作小產呀!
我流的係鮮血,所以我係好驚!
醫生話如果唔係流鮮血,而是白色的好似D脂肪咁,便要立即去醫院-----------因為那些是胎組織呀!
妳都要 ...

大宅

老鼠仔好呀!一世無憂, 所以之前我好想追個老鼠仔lor....
而家就寄望牛仔..
我仍然努力中, 我cycle是31天既, 今日已經是day30了,所以好緊張, 好緊張, 希望得喇!
一有好消息我會立即匯報喇!妳記住要好好保重身子啦!

原文章由 Mrs_Lam 於 08-7-20 23:32 發表
Dear Yan's,

Hi! 妳好嗎?

我之前有囡囡時都係咁!

妳點呀? 有無調理好身體,準備有BB先?

我好感謝主一直保守我同BB,希望BB可以健康快樂地成長!

我的預產期是:2009年1月27日(好似仲係老鼠,因為未過立春)

Never ...

首頁

尾頁

跳至