想生BB

跳至

首頁
45678...9

尾頁

複式洋房

好多謝妳的回應!

Dear bigears,

好多謝妳的回應!
我下星期四再去醫院check,希望無事!
我現在放棄最喜歡飲的熱朱古力奶!
但為了BB,我願意作出小小的犠牲!

Best Wishes,
Mrs_Lam
16/6/2008

原文章由 bigears 於 08-6-13 22:49 發表
我記得應該係6.2度才算高, 我當時係5.6度. 而且你早餐食mug亦有影響, 其他媽咪0個時話我聽驗前飲茶食中國點心通常會超標.
My Little Baby........Daddy & Mummy Love You Forever!

複式洋房

好耐無見妳啦!妳近來點呀?

Dear Yan's,

Hi!

好耐無見妳上來傾計啦!妳近來點呀?

我祝福妳快D有喜!努力!加油!

我下星期四再去醫院CHECK,希望無事!

妳一有喜,要即刻話俾我們知道呀!

Mrs_Lam
16/6/2008

原文章由 yan's 於 08-6-13 22:47 發表
Mrs_Lam
雖然我唔知咩是妊娠糖尿病呀, 但是妳要放鬆d心情!

我地係度祝福妳同個baby架!加油!

我而家同老公努力緊, 希望好快可以上黎報喜!

...
My Little Baby........Daddy & Mummy Love You Forever!

複式洋房

Mrs Lam, Take care! 乖d啦, 就算無糖尿, 大肚婆都不宜吸收太多朱古力0架. Wish you have a cute cute baby!

大宅

承妳貴言!我真係好想有bb!

Mrs_Lam,

我呢個月已經好努力架喇!計晒日期,希望今次會成功。到時可以同妳一齊分享懷孕心得! 我昨晚個肚痛得好緊要仲痾左2次,唔敢食藥,驚萬一有BB會唔好。....到今日仍有點痛。但是有好奇怪,昨晚的痛好似M痛咁,但是正常情況我是23號左右先來M....。見到其仔Mom Mi 話排卵會肚痛,但是我到而家都搞唔清楚...,天呀!我真係好想有BB呀! 希望會有好消息啦!

放心啦!下星期四BODY CHECK一定沒有問題的。加油!

原文章由 Mrs_Lam 於 08-6-16 14:35 發表
Dear Yan's,

Hi!

好耐無見妳上來傾計啦!妳近來點呀?

我祝福妳快D有喜!努力!加油!

我下星期四再去醫院CHECK,希望無事!

妳一有喜,要即刻話俾我們知道呀!

Mrs_Lam
16/6/ ...

[ 本文章最後由 yan's 於 08-6-17 20:22 編輯 ]

複式洋房

我會聽話啦!

Dear All,

我會聽話啦!
請放心!

Mrs_Lam
18/6/2008
原文章由 bigears 於 08-6-16 23:08 發表
Mrs Lam, Take care! 乖d啦, 就算無糖尿, 大肚婆都不宜吸收太多朱古力0架. Wish you have a cute cute baby!

複式洋房

乖啦

複式洋房

乖啦

複式洋房

有咩消息都同我地報告下啦!

原文章由 Mrs_Lam 於 08-6-16 14:24 發表
Dear bigears,Yan's,all sisters,

好多謝妳的回應!
我這幾天都感到頭暈,有點不舒服!
我下星期四會去醫院再check,希望無事!
我現在已放棄飲我最愛的熱朱古力了!
但為了BB,我願意作出小小的犠牲!
另外,Yan's希望妳早日BING ...

大宅

Hi, 我都想知呀! 可否pm 我? 謝謝你的幫忙

原文章由 miffymiffy 於 08-5-21 16:27 發表

see pm

複式洋房

嗚!今早起床小便時發現有血!

Dear All,

今天早上我極度唔開心,因為小便清潔時發現有血!

我立即搭的士到附近的醫院,醫生幫我詳細地check,仲見到個胎,我便開心返!

我見到BB有心跳,仲強而有力,我便放心了!

醫生說我作小產,叫我多D休息,可能這幾天囡囡發高燒,令我太擔心及疲勞過度,致令流血!

暫時講到呢度,下次再傾!

疲憊不堪的
Mrs_Lam
19/6/2008

大宅

Mrs_Lam

妳真係要好好保重!唔好太粗勞喇!
妳囡囡而家好番d未呀?
hm....媽媽真偉大!

原文章由 Mrs_Lam 於 08-6-19 12:18 發表
Dear All,

今天早上我極度唔開心,因為小便清潔時發現有血!

我立即搭的士到附近的醫院,醫生幫我詳細地check,仲見到個胎,我便開心返!

我見到BB有心跳,仲強而有力,我便放心了!

醫生說我作小產,叫我多D休息,可 ...

複式洋房

多謝關心!囡囡已經沒事了!

Dear Yan's,

她明天要到兒科醫生再覆診!

我亦安排她到我媽咪屋企暫住,待我休養一星期!

將她交給我媽咪照顧,我才放心!

希望妳早日BINGO!

我亦會多加休息!

Mrs_Lam
19/6/2008

原文章由 yan's 於 08-6-19 20:56 發表
Mrs_Lam

妳真係要好好保重!唔好太粗勞喇!
妳囡囡而家好番d未呀?
hm....媽媽真偉大!

複式洋房

唔好意思!我咁遲先覆妳!

Dear ChristieMing,

Hi! 妳好!

其實我都唔知道點解體溫會跌?我想每一個人有BB的CASES都不同的!Maybe我特別D,會跌體溫吧!

我們要用多D方法去驗孕,如:驗尿、驗血、照超音波等!

希望妳早日BINGO!

Mrs_Lam
19/6/2008

原文章由 ChristieMing 於 08-6-11 22:13 發表
Mrs. Lam,
唔好意思呀!o係你個心忐忑不安下問你呢個問題,
但我又唔係好知妊娠糖尿病o既事,
所以唔可以安撫你o既不安。真係唔好意思呀!

你之前咪話你量體溫時,突然之間有一日下跌到36.5 o既,
但最後你都証實你懷孕,
我想問 ...

大宅

好唔開心,昨天晚上肚抽筋,跟住今日feel到黎m,仲開始有少少少少啡。我唔制呀!點解又是炸糊。真係好失望!

原文章由 Mrs_Lam 於 08-6-19 21:10 發表
Dear Yan's,

她明天要到兒科醫生再覆診!

我亦安排她到我媽咪屋企暫住,待我休養一星期!

將她交給我媽咪照顧,我才放心!

希望妳早日BINGO!

我 ...

複式洋房

唔好咁唔閞心啦!

Dear Yan's,

唔好咁唔閞心啦!
千萬不要俾自己咁大壓力!
我上個月bingo,係我抱住唔得便算的心態,同老公親熱,
完事後用小枕頭墊高個petpet,點之便得!
我仲記得我老公問我咁做便會有BB?
我仲話:唔知道!試下囉!
我們便這樣又做BB成功!當然,我和囡囡的祈禱都好重要!
Yan's 放心啦!我會為妳祈禱!

Mrs_Lam
20/6/2008

原文章由 yan's 於 08-6-20 21:50 發表
好唔開心,昨天晚上肚抽筋,跟住今日feel到黎m,仲開始有少少少少啡。我唔制呀!點解又是炸糊。真係好失望!

大宅

真係好多謝妳mrs_lam

我今次真係好唔開心!好想喊!我都有用枕頭墊高,仲唔敢亂動。
......真係好唔開心,冇辦法唔緊張,好難放鬆。
不過我會學習放鬆既,因為呢刻真係好sad。
I will Pray for you too!!

原文章由 Mrs_Lam 於 08-6-20 22:02 發表
Dear Yan's,

唔好咁唔閞心啦!
千萬不要俾自己咁大壓力!
我上個月bingo,係我抱住唔得便算的心態,同老公親熱,
完事後用小枕頭墊高個petpet,點之便得!
我仲記得我老公問我咁做便會有BB?
我仲話:唔知道!試下囉!
我 ...

複式洋房

我希望妳閞心返!

我知道妳都又用d個方法時,我都好唔開心!
我明白妳的心情!
唔知點去形容!
無論點,我會一直支持妳!
唔好灰心!
God Bless You!

Mrs_Lam
20/6/2008

原文章由 yan's 於 08-6-20 22:10 發表
我今次真係好唔開心!好想喊!我都有用枕頭墊高,仲唔敢亂動。
......真係好唔開心,冇辦法唔緊張,好難放鬆。
不過我會學習放鬆既,因為呢刻真係好sad。
I will Pray for you too!!

...

大宅

Thank you!
thanks God, let me know about u!

原文章由 Mrs_Lam 於 08-6-20 22:17 發表
我知道妳都又用d個方法時,我都好唔開心!
我明白妳的心情!
唔知點去形容!
無論點,我會一直支持妳!
唔好灰心!
God Bless You!

Mrs_Lam
20/6/2008

...

子爵府

我本來應該今日m come架,不過佢又冇黎,我今日check過又冇bingo.......噤幾時再check呢?

大宅

at least 4 days later (morning first urine), but for saving $$ and be more accurate, 7 days later is better. If my M does come 4 days later, I will check too. Good luck!
原文章由 andeskinki 於 08-6-22 01:23 發表
我本來應該今日m come架,不過佢又冇黎,我今日check過又冇bingo.......噤幾時再check呢?

首頁
45678...9

尾頁

跳至