論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

我同C6返左工之後,得返工人同亞B響屋企,早2日開始我用CAM錄佢,先知原來佢唔做野,掛住講電話,訓響SOFA睇電視,食野,攞自己部手提VCD機出黎睇印尼VCD,睇到跳晒舞咁...

咁工人自己響屋企做D咩你地覺得接受唔到架?

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 wingwantze 於 08-5-23 21:26 發表
你好呀!我都想要D資料阿,可否SEND給,[email protected]!
唔該曬!

wingwantze

Information has been sent to your email, pls. check.

男爵府

你好呀!我都想要D資料阿,可否SEND給,[email protected]!
唔該曬!

翡翠宮

大家

原文章由 Chaochao 於 08-5-23 17:02 發表
請問可否pm cam 資料比我, 有冇demo ?? 我很想裝, 但無奈公司firewall 很強, 睇唔到, 正explore 有冇公司可用的cam.

謝謝!

樓上所有媽咪, 我已SEND PM 或 EMAIL 比你地啦.

firewall 我唔知會唔會block個呢個cam既IP, (FIREWAL強弱間間公司setting唔同) 我電腦知識有限:

大家試吓咁oY.

我家姐o係舊公司, 都有咁既問題.

佢就同老頂講, 話可唔可以要求 IT department, 唔好block佢個cam既IP, 佢老頂真係批呀, 因為各媽咪都係想睇吓個b啫, 大家試吓問啦. (如果真係block左既) 問吓無壞啫!

禁止訪問

大宅

回覆 #6 kc_01k 的文章

Hi,
COuld you please pass the cam info. to me?

[email protected]

Thanks.

大宅

kc-01k,

Pls PM me the information too!Thanks!

大宅

kc_01k

Please also send your webcam information to me.... It seems very useful ar...

大宅

kc_01k,

Pls let me know your webcam's info. Thanks

翡翠宮

原文章由 LongRyan 於 08-5-21 23:07 發表
kc_01k,

聽落真係好'正'喎, 想問下你係邊到買架? 2300連唔連埋安裝, 定係買左自己放係屋企就得? 係邊到買, 叫做mud野cam呀? 唔該.

LongRyan

LongRyan,

please check PM

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

kc_01k,

聽落真係好'正'喎, 想問下你係邊到買架? 2300連唔連埋安裝, 定係買左自己放係屋企就得? 係邊到買, 叫做mud野cam呀? 唔該.

LongRyan

原文章由 kc_01k 於 08-5-21 20:07 發表
我個cam, 十分好用, 連安裝大概2300左右, 唔洗開電腦, 係無線, 唔洗插落電腦, 鐘意放邊都得, 不過我安左o係牆, 睇倒晒全屋, 因個cam係上下左右360度都可轉, o係公司我鐘意睇邊度, 就click邊度, 有收音, 可聽倒屋企發 ...

翡翠宮

我個cam, 十分好用, 連安裝大概2300左右, 唔洗開電腦, 係無線, 唔洗插落電腦, 鐘意放邊都得, 不過我安左o係牆, 睇倒晒全屋, 因個cam係上下左右360度都可轉, o係公司我鐘意睇邊度, 就click邊度, 有收音, 可聽倒屋企發生咩事, 有錄影. 無電腦用, 亦可set自動偵測, 即係個鏡頭自己360度慢慢轉, (自己set快d亦可) 如出街, 亦可以o係手提電話睇倒. 可以好多人log in睇都得, 我幾個家姐都有set user比佢地睇, 老公又可以睇, 日日都可以好多人幫手睇住. BB另裝左一個, 我房就出街時開左YAHOO MESSAGER, 出街就開CAM.

男爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

原文章由 hello_kitty 於 08-5-21 17:07 發表
我都想用 webcam 呀, 但係你意思係咪張個 cam 用 usb 拉長佢駁出廳呀? 咁即係工人都會見到個 cam?

點解佢咁笨仲跳晒舞比你睇....

佢睇唔到架,我間屋係長方形,左上角係2間房,左下角係sofa & 電視,中間係廳&BB房,右邊係廚房&厠所,而我個WEB CAM掛左響左上角果2間房既角位,有D公仔"姐"住左(我房門上面放左D公仔)....如果佢知都咁做就一早比我媽死左喇~

伯爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 靚媽唔易做 於 08-5-21 16:37 發表
你個bun姐咁大膽可能因為你一向都無話佢, 又或者佢係你屋企做咗唔止一張約, 估得岩媽.......因如果你一早罷明唔鐘意佢講電話同午睡佢唔會咁過份既, 除非駁炒........所以我唔鐘意請d係香港做過既工人就係因為我真係 ...

佢沒有在我面前講電話, 我要返工, 平時只有2個仔同佢, 佢就咁樣, 我都沒有話佢, 我吾想佢覺得d仔成日講佢是非, 我知道就算。我請佢時已經講明夜晚做完野先可以講電話, 而午睡, 佢話: I am just laying dowm, I am not sleeping. 昨日比我發現佢將我件衫洗到甩色, 仲要若無其事咁放番入櫃, 我問佢知吾知甩色, 佢話知, 我話點解吾告訴我, 佢一路吾出聲,我叫佢買番件, 佢都係吾出大聲。 今日仲吾記得去接我個仔放學, 都吾知係咪專登, 我睇佢都係駁炒。

男爵府

係囉, 我都想問你工人見唔到你有cam既咩 ? 明裝左cam都夠膽偷懶?

原文章由 hello_kitty 於 08-5-21 17:07 發表
我都想用 webcam 呀, 但係你意思係咪張個 cam 用 usb 拉長佢駁出廳呀? 咁即係工人都會見到個 cam?

大宅

原文章由 MKY 於 08-5-21 16:00 發表
cary714,
想問你300幾蚊再買條線, 屋企個電腦是否要長開同埋全日都連線上網呢, 我係公司點樣睇到屋企情況, 點樣錄影呢, 完全唔識, 可否教一教我呢, 是否去黃金電腦買, 叫咩名. ...

我就安左個可以收埋音鏡頭可以360度轉既系廳度,可以隨時上網睇,因我老爺奶奶唔系香港,佢地都可以上網睇到個孫,雖然收到音唔會清晰到完全聽到賓賓講乜,但可以聽到我bb喊定笑,如有d工人鍾意煲電話粥,你起碼聽到佢系同bb講英文、中文定系收埋個hand free講賓文、印文囉!!
我諗所以媽咪都系想睇下工人有無照顧好bb,至於偷唔偷懶都系其次!!

大宅

原文章由 cary714 於 08-5-21 14:52 發表

我係用房電腦既 WEB CAM錄架,約$3XX,買多條長既USB線($22)伸出廳,掛響廳既角位~平靚正~~

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

我一定知佢係屋企做咩, 因我有裝CAM, 除非佢呢埋入廁所.廚房, 佢知有部CAM, 唔敢咁倡狂
我相信如果冇CAM睇住, 大部份都會係咁

翡翠宮

原文章由 cary714 於 08-5-21 16:33 發表
我話完佢之後,佢冇講電話,但係就聽MP3,一路聽一路唱歌一路做野,可能佢塞住晒2隻EAR唔覺,佢唱得好大聲,佢響廚房我響電腦房都聽到.....有時叫佢都要叫2,3次先聽到.....mouth: ...

講電話, 聽MP3, 一定唔可以, 有無攪錯, 如果BB喊, 佢點聽倒, 好陰公架.....

大宅

你個bun姐咁大膽可能因為你一向都無話佢, 又或者佢係你屋企做咗唔止一張約, 估得岩媽.......因如果你一早罷明唔鐘意佢講電話同午睡佢唔會咁過份既, 除非駁炒........所以我唔鐘意請d係香港做過既工人就係因為我真係接受唔到佢地日講野講, 野又唔做, 好難control.

原文章由 Connielai 於 08-5-21 16:05 發表

我2個仔已經識講是非, 個BUN咪一樣訓響SOFA講電話同午睡, 佢都話之你。

首頁

尾頁

跳至