論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

我同C6返左工之後,得返工人同亞B響屋企,早2日開始我用CAM錄佢,先知原來佢唔做野,掛住講電話,訓響SOFA睇電視,食野,攞自己部手提VCD機出黎睇印尼VCD,睇到跳晒舞咁...

咁工人自己響屋企做D咩你地覺得接受唔到架?

男爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

原文章由 Siuchoi 於 08-5-21 13:44 發表
你工人咁有趣既~~ 我冇裝cam啊.....考慮下先~~

我都係毛啦啦想咁做架咋,有時我收工返到去見到佢好似好多野做咁,咪諗住可能係亞B聽話成日要工人抱,所以工人冇時間做野,咁咪整個CAM睇下囉.....點知原來係咁.....

男爵府

我依2日開始比多D野佢做囉...叫佢"汁"好D野,如果唔係亞SIR唔LIKE,等佢唔洗咁得閒,而我地又要做到隻狗咁....

男爵府

原文章由 beepaul2007 於 08-5-21 14:33 發表
我自已就覺得,如果見有嘢唔對路先會裝CAM,因為每個人都會偷懶
傢啦,(自已打工都會),只要佢唔係懶出面,又唔係唔做好D嘢,
你裝CAM嚟一定會睇到你唔想睇到嘅嘢,到時攪到自己唔順佢眼,
關係只會越攪越差,所以我寧願唔知. ...

我就係好想知佢下午果時係咪好忙OR亞B唔乖,攪到佢要夜晚先做家務,所以我先整CAM錄佢&睇下亞B,知道左佢咁懶我反而開心D,因為我平時對佢好好架,佢攞多D野都驚佢辛苦架,有時又幫佢手汁屋,依家......我唔洗理佢.....咩都唔幫....咩都留返佢做....以前唔洗佢買重野架(因為我住唐5樓,驚佢重,所以叫WELLCOME送貨),依家連米都叫佢買呀.....

男爵府

原文章由 LongRyan 於 08-5-21 14:26 發表
cary714,

我遲d個仔返全日都係得返個工人一個人係屋企, 但其實d野日日抹都抹唔到咁多, 我都想裝cam呀, 想問下你裝cam麻唔麻煩? 你用邊一隻呀? 其實如果佢做晒d野休息下, 睇下書都無mud所謂, 不過如果瞓晒係sofa又 ...

我係用房電腦既 WEB CAM錄架,約$3XX,買多條長既USB線($22)伸出廳,掛響廳既角位~平靚正~~

男爵府

原文章由 靚媽唔易做 於 08-5-21 15:02 發表
裝came係會見到好多唔想見既野, 令到自己好唔開心, 但亦一方面可以警剔個工人等佢唔好亂黎, 阿b都可能因為咁而安全d囉.......咁就要睇你覺得無眼屎乾淨盲定阿b既安全多d啦, 我就一定揀後者.

聽你咁形容, 你個阿b都 ...

我第一次睇完錄工人D野,真係好唔開心架,不過諗諗下又覺得知道左都係好事,起碼知佢有冇虾亞B,佢下午咁得閒,咪日頭夜晚比多D野佢做囉,佢好我就對佢好,總好過佢對我唔好但係我又對好好,咁我咪好傻仔~~~~~哈哈~~

男爵府

原文章由 MKY 於 08-5-21 16:00 發表
cary714,
想問你300幾蚊再買條線, 屋企個電腦是否要長開同埋全日都連線上網呢, 我係公司點樣睇到屋企情況, 點樣錄影呢, 完全唔識, 可否教一教我呢, 是否去黃金電腦買, 叫咩名. ...

電腦要長開,唔洗上網,返工果時睇唔到架,要返屋企開返黎睇架,依家D WEB CAM好多都有得影相,錄影架喇,買隻靚小小錄出黎就清D~~~開電腦,再開埋隻WEB CAM ,按"開始錄影"就OK喇

男爵府

我話完佢之後,佢冇講電話,但係就聽MP3,一路聽一路唱歌一路做野,可能佢塞住晒2隻EAR唔覺,佢唱得好大聲,佢響廚房我響電腦房都聽到.....有時叫佢都要叫2,3次先聽到.....

男爵府

我話完佢之後,佢冇講電話,但係就聽MP3,一路聽一路唱歌一路做野,可能佢塞住晒2隻EAR唔覺,佢唱得好大聲,佢響廚房我響電腦房都聽到.....有時叫佢都要叫2,3次先聽到.....mouth:

男爵府

原文章由 hello_kitty 於 08-5-21 17:07 發表
我都想用 webcam 呀, 但係你意思係咪張個 cam 用 usb 拉長佢駁出廳呀? 咁即係工人都會見到個 cam?

點解佢咁笨仲跳晒舞比你睇....

佢睇唔到架,我間屋係長方形,左上角係2間房,左下角係sofa & 電視,中間係廳&BB房,右邊係廚房&厠所,而我個WEB CAM掛左響左上角果2間房既角位,有D公仔"姐"住左(我房門上面放左D公仔)....如果佢知都咁做就一早比我媽死左喇~

首頁

尾頁

跳至