跳至

首頁

尾頁

大宅

0701媽到而家先來問bb油有乜用... sorry...

以前收過d baby oil 禮物, 但一直都無用.
究竟有咩用呢? 點用呀? 你地有無用?

同埋, 你地有無同bb 查lotion 架? d 皮膚已經咁滑, 還有需要嗎?

大宅

bb油可以真接搽係身或且放在浴盤, 目的防止乾燥, 而家天氣咁熱, 唔使搽啦
我囡每日沖涼, 我都會同佢搽Body lotion架, 冬天會搽潤d0既, 而家我轉左用爽身液, 冬天搽凈0個d我自己用埋佢....

原文章由 Timyi 於 08-5-21 20:14 發表
0701媽到而家先來問bb油有乜用... sorry...

以前收過d baby oil 禮物, 但一直都無用.
究竟有咩用呢? 點用呀? 你地有無用?

同埋, 你地有無同bb 查lotion 架? d 皮膚已經咁滑, 還有需要嗎? ...

大宅

原文章由 彤彤mami 於 08-5-22 09:59 發表
bb油可以真接搽係身或且放在浴盤, 目的防止乾燥, 而家天氣咁熱, 唔使搽啦
我囡每日沖涼, 我都會同佢搽Body lotion架, 冬天會搽潤d0既, 而家我轉左用爽身液, 冬天搽凈0個d我自己用埋佢....

...

bb油仲有一個鮮為人知既用途, 就係清潔皮膚, 如: 肚臍, 耳背, 沾有顏色的手仔等...點濕支棉捧OR棉花,係污漕既地方輕輕抹下, d污穢就會比d油黏出黎... 試下啦 , 不過肚臍就要小心同細力d...

martse

大宅

原文章由 martse 於 08-5-22 12:06 發表

bb油仲有一個鮮為人知既用途, 就係清潔皮膚, 如: 肚臍, 耳背, 沾有顏色的手仔等...點濕支棉捧OR棉花,係污漕既地方輕輕抹下, d污穢就會比d油黏出黎... 試下啦 , 不過肚臍就要小心同細力d...

martse ...

係喎, thank you! 好得呀.

其實bb d皮膚咁滑, 係咪需要日日同佢用lotion架呢? 塊面會不會用lotion呢?

我一直都無同佢查lotion 架. 如果係hk冬天除外.
(我@夏威夷, 呢度無冬天, 無咩乾燥)

大宅

原文章由 Timyi 於 08-5-22 18:45 發表

係喎, thank you! 好得呀.

其實bb d皮膚咁滑, 係咪需要日日同佢用lotion架呢? 塊面會不會用lotion呢?

我一直都無同佢查lotion 架. 如果係hk冬天除外.
(我@夏威夷, 呢度無冬天, 無咩乾燥) ...

係呀, 由頭搽到腳板底

係呢, Timyi, 你個係囝囝定囡囡阿? 我都有個friend @夏威夷, 你會唔會係佢老婆?

martse

大宅

原文章由 martse 於 08-5-23 09:52 發表

係呀, 由頭搽到腳板底

係呢, Timyi, 你個係囝囝定囡囡阿? 我都有個friend @夏威夷, 你會唔會係佢老婆?

martse

囝囝囉.
你朋友貴姓呀? 我係黃師奶喎

大宅

原文章由 Timyi 於 08-5-23 19:19 發表

囝囝囉.
你朋友貴姓呀? 我係黃師奶喎

咁唔係喇, 我個 fd 姓方....係囡囡黎....
Anyway, nice to meet you !

martse

首頁

尾頁

跳至