婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

我個c6咪又係一樣...
乜都阿媽前阿媽後...我都諗過, 第時如果要離婚, 一定係
為佐佢阿媽...

佢阿媽污租到死, 第時個孫出世又話要比佢"臭"..
我而加都好煩...成屋都係佢阿媽d野, 亂到死...

全屋淨係我間房整齊架咋, 佢阿媽又要黎搞我間房..

我遲早比佢阿媽搞到產前抑鬱...

民房

有時D 男人就係會為左tum 佢媽開心, 而唔會為個B 好. e.g. 唔比佢訓. 由得佢岩岩飲完奶彈彈跳, 佢媽覺得咁好玩, 佢個孝順仔就會就算個仔想訓都要巢醒佢個仔佢媽玩.
佢媽開心=佢開心, 係唔會理其他人 . 成日抱住"呀B無咁易死" 既觀念

very agree of "男人孝順起上黎, 係好恐怖架"

洋房

wmpl,
你好勁呀…講得好啱
樓主,你要忍耐呀﹗
原文章由 wmpl 於 08-5-22 00:28 發表
你唔駛理你老公講咩第一位、第二位哩d咁嘅嘢啦,
嘿!佢講之嘛,又做唔做到呀?咁叻叫佢娶自己老母吖笨!!

我覺得有d男人講哩句嘢係真心嘅,
有d就諗住可以一句得到個老婆無聲出而講,
姑勿論佢係真係假都好,
你首要嘅任務 ...

洋房

其實…如果個99咁惡梗,應該會有連"醫生話"都反駁唔到佢的情形,我個隻就係。
所以,我諗樓主都係疊埋心水,做個陽奉陰違的新抱啦…

原文章由 kvstephanie 於 08-5-22 14:44 發表

你地係咪同99一齊住架?如果唔係都好d. 我感同身受所以好明白, 要改變老公想法要好長時間, 佢冇得救! 你一定要請陪月, 借錢都要請, d老人家成日以為佢地果套係啱, 其實係因為以前d人冇咩受過敎育, 一個方法用到老, ...

複式洋房

嘩! 上到來見倒真係嚇一跳, 想不到我似為只有我老公咁衰啫, 加埋佢個超煩老母, 完來大家都感同身受, 情況完全一樣!

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

講得衰d
唔係黑心, 揀個孤兒仔無父母, 最好係獨仔, 只少唔駛受男家氣睇男家面色.....

原文章由 Siuchoi 於 08-5-22 14:06 發表
樓主~ 結婚前, 你知唔知你C6 & 99係咁架?

奉勸各位未婚女士, 留意下個男人係咩人~ 唉, 小心小心....

大宅

千其唔好比你99幫你坐月呀, 你有左無耐佢就整d咁既野你"歎", 快d請定陪月啦, 有咩野個陪月都幫你擋左先 ar ma.

我一出院就比我個 6299 激到喊, 兩個老人家都唔識做人, 好彩我陪月係度幫我手 ja.

我老公就好聽我99話, 同一件事, 我講100次佢都唔會做, 但係我99講一次佢就即刻去做, 我老公仲成日話我唔關心佢, 佢自己又唔記得我關心左佢100次, 但係係佢自己一次都唔理我講既野, 所以我都好心淡.

原文章由 joeydesu 於 08-5-21 23:04 發表
我覺得好辛苦, 老公成日要我遷就佢阿媽, 話佢阿媽無受過教育, 我唔應該同佢一般見識....但係佢阿媽實在太難頂! 好鍾意控制我地嘅生活. 我最近有咗BB, 係第一胎, 一心俾佢照顧我嘅飲食(因為佢好鍾意煮野食, 味道一般 ...

[ 本文章最後由 CAP 於 08-5-24 23:28 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至