興趣嗜好

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

share吓
電台聽眾多謝張國榮救回自己https://www.youtube.com/watch?v=z50ltAiTtHs(已更新)
關於哥哥張國榮的一個感人故事,
反思何謂真,何謂愛。

子爵府

回覆:用kindle嘅你地喺邊度download免費書

你想搵邊類型書?

子爵府

Bling11 發表於 15-2-6 08:21
你想搵邊類型書?
我鍾意啲言情小說最近亦想睇啲英文書, 喺amazon click咗幾本,
喺電腦就睇到, 但唔識點整入kindle ;(

電台聽眾多謝張國榮救回自己https://www.youtube.com/watch?v=z50ltAiTtHs(已更新)
關於哥哥張國榮的一個感人故事,
反思何謂真,何謂愛。

子爵府

引用:Quote:Bling11 發表於 15-2-6 08:21 你想搵

原帖由 katherine_2010 於 15-02-07 發表
我鍾意啲言情小說最近亦想睇啲英文書, 喺amazon click咗幾本,
喺電腦就睇到, 但唔識點整入kindle ...
如果你係喺amazon買kindle版電子書(即你已有amazon帳戶),如你部kindle閱讀器已用你的amazon帳戶登記,咁你買任何kindle書都會自動sync埋落kindle度,即無論你在電腦用kindle reader 軟件或在kindle 閱讀器裡,都可睇到已買既書。

另外一方法入書落kindle閱讀器好簡單,就係駁返本kindle落電腦,直接抄file落kindle度。如果不是在amazon買書,在其他途徑搵到電子書,最好是轉為mobi格式放入去,需然kindle也可閱讀pdf格式,但mobi在字型縮放和轉頁方便很多。

子爵府

你可去 bookzz.org搵英文書,最好選mobi格式,如下載咗epub 或pdf格式也可利用網上converter轉換成mobi看。Converter 方面我比較多用 cloudconvert.com

淘寶也有很多電子書賣,幾蚊本,抵睇!

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Bling11 發表於 15-2-8 02:09
如果你係喺amazon買kindle版電子書(即你已有amazon帳戶),如你部kindle閱讀器已用你的amazon帳戶登記,咁你 ...
想請問係咪可以開 amazon account 買書,然後喺手機或 iPad 裝 kindle apps 黎睇書呢?

因我地用開 iPad 睇書,不過囡囡話有 d 書網上搵唔到,可能 kindle 會有,所以諗緊係咪可以用呢個方法,定都係買部 kindle 好 d 呢?

子爵府

引用:Quote:Bling11 發表於 15-2-8 02:09 如果你

原帖由 YuYuMother 於 15-02-09 發表
想請問係咪可以開 amazon account 買書,然後喺手機或 iPad 裝 kindle apps 黎睇書呢?

因我地用開 iPad ...
是可以的。你在amazon買了電子書,在iPad 或手機 download 返個kindle app, log in 返 amazon個 account,啲書會自動sync 返落 app,可看到買咗既書。

有咗amazon account(登記哂信用卡資料),你可透過kindle閱讀器,或手機/ iPad 的Kindle app買電子書,搵啱本書 click 一個掣便搞掂,本書會立即透過 wifi 傳送落你 device度,幾秒鐘就買到,勁方便。

水晶宮

引用:Quote:原帖由 YuYuMother 於 15-02-09 發表

原帖由 Bling11 於 15-02-10 發表
是可以的。你在amazon買了電子書,在iPad 或手機 download 返個kindle app, log in 返 amazon個 account, ...
謝謝你

昨晚同囡囡講開,佢話搵到佢要本書,但寫住所屬地區無得賣。 係咪有d書係咁架呢?有乜方法可以買到?

子爵府

引用:Quote:原帖由 Bling11 於 15-02-10 發表是

原帖由 YuYuMother 於 15-02-10 發表
謝謝你

昨晚同囡囡講開,佢話搵到佢要本書,但寫住所屬地區無得賣。 係咪有d書係咁架呢 ...
有啲書店(賣實體書)不做 international shipping,只內銷美國。

子爵府

引用:Quote:原帖由 Bling11 於 15-02-10 發表是

謝謝你

昨晚同囡囡講開,佢話搵到佢要本書,但寫住所屬地區無得賣。 係咪有d書係咁架呢 ...
如果本書係Amazon自己賣,就會送全球,但有啲冷門書、舊版書或二手書是會由書店在Amazon 寄賣,好多不發外國,只送本土。

子爵府

實體書就有此煩惱,新書多數有kindle 版,但有些舊版書則無

水晶宮

引用:Quote:原帖由 YuYuMother 於 15-02-10 發表

如果本書係Amazon自己賣,就會送全球,但有啲冷門書、舊版書或二手書是會由書店在Amazon 寄賣,好多不發外 ...
明白,咁即係只可喺美國買?

尋晚同囡囡傾,佢話咁唔駛專登買部kindle, 開個Amazon a/c買書再sync落ipad睇就得。

子爵府

2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章

YuYuMother 發表於 15-2-10 12:15

尋晚同囡囡傾,佢話咁唔駛專登買部kindle, 開個Amazon a/c買書再sy ...
Kindle 睇書無 iPad 咁壞眼喎,試下解釋佢聽?
你邊本書買唔到呀?

水晶宮

引用:Quote:YuYuMother 發表於 15-2-10 12:15 明

原帖由 BeadBead 於 15-02-10 發表
你邊本書買唔到呀?
係,但佢唔想揸住咁多部機。ipad 可做哂佢想做既野,睇書睇戲check email, 上網等等。

書佢網上同hardcopy都有睇……

水晶宮

引用:Quote:YuYuMother 發表於 15-2-10 12:15 明

你邊本書買唔到呀?
邊本書等我問下佢先……

子爵府

引用:Quote:原帖由 Bling11 於 15-02-10 發表如

尋晚同囡囡傾,佢話咁唔駛專登買部kindle, 開個Amazon a/c買書再sy ...
用 ipad 或平板電腦睇書都幾壞眼,如果本書不是圖畫書就盡量避免,如果是文字書,用kindle paperwhite 睇養眼好多。反正你手只有一雙,眼只有一對,睇書時係咪都要拎住部嘢,用kindle 好好多。E-ink 技術是專針對睇書用的,日日睇幾粒鐘都唔倦眼。

你女搵緊乜書,書名和作者係乜?

水晶宮

引用:Quote:原帖由 YuYuMother 於 15-02-10 發表

用 ipad 或平板電腦睇書都幾壞眼,如果本書不是圖畫書就盡量避免,如果是文字書,用kindle paperwhite 睇養 ...
The Giver, book 1

子爵府

2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章

回覆 YuYuMother 的帖子

呢本?
http://www.amazon.com/Giver-Essential-Modern-Classics-Quartet-ebook/dp/B00ALKO9WE/ref=tmm_kin_title_0

水晶宮

引用:回覆 YuYuMother 的帖子呢本?http://www.a

呢本?
呢個係movie版,佢要original嗰本,不過好似搵到hardcopy啦……唔該哂。

水晶宮

引用:回覆 YuYuMother 的帖子呢本?http://www.a

呢本?
佢話入到去係咁,買唔到。

首頁
12345...6

尾頁

跳至